2012. november 6., kedd

Sminklemosó kendőim

Sziasztok!

A sminkek lemosására talán a nedves törlőkendők adta lehetőségek a legjobbak. Bár, ez főleg a nagyobb kiszerelésű márkákra igaz.

Na de mi is olyan fontos, amikor sminklemosó kendő után kutat az ember lánya?

Nedvesség- Enélkül nincs semmi más sem. Fontos, hogy a nedves törlőkendő az utolsó darabjáig nedves legyen. Ne száradjon ki félúton, vagy akkor, amikor az utolsó 2-3 darabnál tartok. (Utóbbira sajnos volt példa, ezért is nem vettem újra az adott terméket.)

Darabszám- 15 darabos törlőkendő csomagnak csak akkor van értelme, ha az ember vagy ritkán sminkel, vagy mellette van egy sokkal olcsóbb megoldása a mindennapi smink eltávolításához. Mert én bevallom 800-1200 HUF-okat sajnálnék kiadni egy csomag törlőkendőért. Főleg, ha ismeretlen termékről van szó, vagy éppen még 20-nál is kevesebb törlő kendő van benne. (Mellesleg ez nem véletlenül lehet így, nekem is az lenne a biznisz hogy többször vegyék meg a termékeimet. A termék minősége meg már megint más kérdés. Ha nagyon jó lenne, és jó híre lenne, nyilván megvennék többen, adott ár mellett is.)  Én viszont a legjobban annak örülnék, ha legalább 30 darabos csomagocskák pihennének a polcokon. Tudom, van olyan márka, akinél ez a darabszám megjelenik, de sokkal jobb lenne, ha mindenkinél alap lenne. Sokszor raktam már vissza a polcra csomagot, pont emiatt, mert csak 15 darab volt benne, de volt képük elkérni jó kis összegeket. Nekem, mint diáknak ez nem biznisz.

Méret- Lehet akármilyen jó egy törlőkendő, ha kevésbé tudom kihasználni. Láttam már olyan gyűszűnyi kendőket, amikkel kb. csak a szemeim tudtam lemosni. Holott, ott volt még az arcom is, aminél örültem volna egy kis áttörlésnek így arcmosás előtt. Kis naivan először megpróbálkoztam azzal is lemosni, de a szemfesték átütött a másik oldalra is, és egy kevés az arcomon maradt. Gondoltam, ez már nem vicces, így egy új, tiszta törlőkendőt kellett elővegyek. Ha olcsó kendőről van szó, ahol 400-500 HUF-ért kapok 40-70 darabot, azt mondom helyén van a dolog. De ahol csak 15-20 darabok kandikálnak kifele, ott már pofátlanságnak tartom ezt a minőséget. Pedig nem egy kilónyi szemhéjpúdert rakok magamra, elhihetitek!

Balról jobbra: Eurós törlőkendő, középen az a törlőkendő, amiről lemondok, végül jobb oldalt a Balea  



Illat- Azt hinné az ember, hogy igazából mindegy, hogy mivel mossa le a sminket. Idővel rájöttem, hogy ez koránt sem így van. Vannak olyan illatok, és nedves törlőkendők, amik irritálnak. A maradék sminket ugyan nehezen viszik le, de az illatuk idegesítő és naná, hogy az marad az arcodon.

Amit használok
Általában két sminklemosó kendőért nyúltam a boltok polcain. De az egyikkel való kapcsolatomat kénytelen voltam feladni, mert annyira megdrágult, hogy akkor már 70-90 HUF-os különbség esetén inkább választom a másikat.

Az egyik az Auchanban található Bruin cosmetics Make-up kendő, kamilla illattal, 30 darabos kiszereléssel-410-430 HUF-ért
Szerettem, de már nem éri meg. Leszedte a sminket szépen, 2 éve veszegettem újra, hol itt, hol ott. Hosszabb idő után, már az orrom irritálta a kamilla illata. Nem tartom annyira jónak, mint a Baleát, és mivel elég csekélyke köztük árban a különbség, most már végleg lemondok róla. Amíg 320 HUF körül volt az ára,  megérte, de sajnos drágult. A fogyasztói viselkedésem meg eljutott oda, hogy itt már nem oszt annyit ez a kis árbeli különbség.

A másik a DM polcairól már ismerhető, Balea Young zöld sminklemosó kendő-499 HUF-ért 
Az illatát nem tudom behatárolni pontosan. A frissesség jut róla eszembe elsőre. A kendők méretei nagyon jók, kényelmesen fel tudom őket használni, nem kell centizgessek, gondolkozzak, hogy "jaj, most hogy is kéne törölni, hogy ne kelljen még egyet felhasználjak". Szépen megtapad rajta a smink, látszik amit leszed az ember lánya. Kedvenc törlőkendőim közé tartozik, ez vicces, mert legelőször nem is én vettem magamnak, hanem csak anyu hozta haza.
Ő a nagy kedvenc!!! :)

Illetve nem rég találtam rá, egy elég "olcsó" megoldásra. Az egyszerűbb, hétköznapi sminket simán le lehet szedni egyszerű nedves törlőkendővel is.
Hallottam már olyan megoldást is, hogy valaki baba popsikendővel próbálkozik leszedni a sminket, de fel lettem világosítva, hogy az nem biztos, hogy a legjobb megoldás az arcbőrnek. A kifogás az volt, hogy a pórusok könnyebben eltömődhetnek tőle, pattanásosabb lesz a bőr, és hogy nem feltétlenül végzi el ugyanúgy a munkáját. Én, mondjuk nem sokszor próbáltam ezt a megoldást, ezért nem is népszerűsítem a leszólás óta.
A lényeg az annyi, hogy az eurós boltokban is lehet kapni szép nagy kiszereléseket is, és múltkor akadt meg a szemem egy olyan darabon, ami 195 HUF-ot kóstált, viszont 72 darab nedves törlőkendő lapul benne.
A kendőket kicsinek találom, így van amikor kettőt kell használjak belőlük, hogy normálisan letakaríthassam a sminket. De árban, és mennyiségben tényleg kedvező ez a csomag. Ha csak hetente 2x-3x is használok 2 törlőkendőt egyszerre belőle, akkor is elég jól fogja bírni a tempót. :)

Ti milyen törlőkendőket használtok? Mi az, amit abszolút nem próbálnátok ki? Használtok egyáltalán törlőkendőket? Vagy az öntögetős sminklemosókat jobban szeretitek? 

2 megjegyzés:

  1. Hasznos volt ez a poszt,köszi!
    Nekem az a tapasztalatom,hogy a drágább termékek fele annyira se jók,min az olcsóbb kategóriások.Próbáltam Johnnson's,Hugggies,Babylove (dm) és a Tescos nedves törlőkendőket is és egyértelműen a Tesco márka vált be leginkább. A többi vagy kellemetlen,erős illatot árasztott vagy nem volt kellően nedves ahhoz,hogy lehozza a festéket.Ja,és ráadásul sok van benne!Most épp Neogranormon márkájú törlőkendőt tesztelek,de már most látom,hogy visszatérek a legjobban bevált termékhez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett! :)
      Sajnos, nem mindig a legdrágább a legjobb. Szerencsére, azért az esetek többségében a kiváló árhoz tartozik valami minőség is,de nem mindig. Meg ahány ember, annyiféle bőr, ízlés-világ. A Neogranormon kendők engem is érdekelnének, a kenőcs maga tetszik nagyon, ezért izgatja a fantáziám ez a kendő is.
      Köszönöm, hogy írtál!

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com