2012. december 7., péntek

Mi szállt meg téged 3in1 lakkom?

Sziasztok! 

Nagyon szomorú vagyok. Nagyon sokat áradoztam a Kallos 3in1 alap-fedő és fényt adó lakkjáról. Az üveg első 2/3-adáig remekül tartotta magát. Utána viszont egyre "gonoszabbul" kezdett el viselkedni. Nézzük, mi is olyan feltűnően más benne, mint ezelőtt!



Állag: Besűrűsödött. Egyre nehezebben lett kenhető. Most már az ecset alig vesz fel lakkot, csak akkor ha kenés előtt pár percig bíbelődök az üveggel.
 Száradási idő: Megnyúlt a lakkok száradási ideje. Egyáltalán nem segített már, hogy szebb legyen a lakkozás. A régebbi 10-20 perces várakozási idő 1 órára nőtt, majd ha jobban nekinyomtam valaminek a lakkot (véletlenül zipzár, kilincs), akkor már elég csúnyán látszott, hogy bukfenc van a dologban. Többet ártott, mint használt. Így már el is hagytam a körömfestési rutinból.
Esztétika: A lakkot elrondította. A piros Essence lakkomra rákenve nem fényt adott, hanem olyan volt, mintha egy "sima átlátszó" lakkal kentem volna át az egészet. A száradási idő megnyúltával pedig ismét csak nagyobb hibalehetőség volt elrondítani a lakkot.
Szín: Kicsit sárgásabb lett a színe. Ahhoz képest, hogy száraz, hűvös helyen tároltam, előírás szerint, nem növelte meg túlzottan az időtartamot.....
Önmagában a lakkok: Gyorsabban száradnak alapjáraton a lakkok, mintha használnám őt is is. Van olyan lakk, ami 2 kört ver rá, bár tartósságban már tényleg nem az az végeredmény, mint vele. De körmöt festeni könnyebb nélküle, mint vele, és ez elég rossz hír.

A sorsa: A kuka biztos. Már csak az utódra leszek kíváncsi. Lehet egy Flormar lakkra beruházok, úgyis nagyon izgatják a fantáziámat, és minőségben is csak jót hallottam róluk(eddig). De az utód megtalálása és vásárlása, még várat magára, időhiány és tanulástöbblet miatt. Addig kibírható állapotot próbálok fenntartani, és a körmeim is pihentetem, már amikor.

Te milyen alap- és fedőlakkot használsz? Ismertek körömkellékes boltokat Budapesten, amik jól megközelíthetőek? 

2 megjegyzés:

  1. Én a BTGN alap- és fedőlakkját használom, de biztos az én körmömmel van baj, vagy nem tudom mi lehet, mert erről mindenki áradozni szokott, de nekem ezzel is (mint minden egyébbel, amit eddig próbáltam) csak 1 napig bírja a lakk a körmömön :(
    Jó kis körmös boltokra én is kíváncsi lennék :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erről én is hallottam, de félek, hogy nekem se válna be. Valami más alternatívát kellene találnunk. :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com