2012. december 15., szombat

Szerintem a legjobb ajándékok

Sziasztok!

Az ötletes ajándékoknak mindenki örül. Bár, némelyik ára igazán irreális és tényleg azon van, hogyan nyúzzon le még több bőrt rólunk, jó ha körülnéz az ember.



Személyes ajándékok
Virágkorukat élik a saját, egyedi fotóval készült ajándékok. Már nem csak pólókra, pulcsikra tudsz nyomtatni, hanem akár egy medálra, kulcstartóra, festményre, puzzle-re is. Aztán ott vannak a hőre előbújó képek a bögréken, a saját képpel elkészített hógömb. Mégiscsak másabb, mint egy fehér bögre, vagy egy doboz  tartósnak mondható élelmiszer egymásra hányatva, ugye?

Könyv
Ez sajnos egy kicsit személyfüggő téma. Kevesen szeretnek olvasni, vagy sokan csak időhiányra hivatkozva már bele sem néznek a könyvek kínálatába. Nem feltétlenül csak ósdi, unalmas kötelező olvasmánynak való könyveket tud manapság az ember venni! A hobbikkal kapcsolatos, vagy a fiataloknak szóló könyvnek, de talán még a szleng szótár-kalauzok is ötletesnek mondhatók! Én már kinézte magamnak 2 könyvet, de még nagyon gondolkodom rajta, hogy merjem-e egyáltalán megvenni. Az egyik könyvet tudnám itt is hasznosítani ( természetesen forrás megjelöléssel mindig), ezért "nagy" a dilemma.
in a bookshop

Kütyük
Vannak különleges ajándékok, például a boci pendrive, a hordozható söröspohár, a TV kikapcsoló gomb,vagy az objektív, amiből bátran kortyolhat az ember lánya, anélkül hogy az bármiféle kárral járna. Ugyanide tartoznak az ajándékkártyák, amiket be lehet váltani egymásnál a párok esetében. (Igaz, ez házilag is könnyen elkészíthető, nem nagy kunszt tényleg, még egy Magamfajta is meg tudta csinálni.) Minden esetre ötletesek, és ha belegondol az ember, tényleg nem sok szükség van ezekre a dolgokra, de akinek van egy fajta érdeklődése irántuk, azoknak hasznos lehet, főleg ha az egyén maga is különleges.

Smink termékek
A szépségápolási piperecuccokat ugyan leírtam az előző posztban. Főleg azért mert egy tusfürdőt nem nagy kunszt megvenni, a testápolóval együtt. De amikor már egy sminkpalettát néz az ember, oda azért több figyelem kell összpontosuljon. Főleg azért, hogy olyan színeket, vagy olyan terméket tudjunk választani, amit a másik is tud hasznosítani, és hosszabb ideig tudja használni. Például felesleges hosszító szempillaspirált venni annak, akinek szép hosszú pillái vannak. Vagy egy barna szeműnek nincs értelme piros-zöld színű szemhéjfesték palettát venni, mert egyik szín sem igazán passzol majd hozzá. Úgyhogy, ha ilyesmire adná valaki a fejét, inkább olyan dolgokat kellene választani, amik mindenki által, átlagosan kihasználhatóak: füstös szemhez való sminkpaletta, tus, szemceruza stb...

Parfüm
Ez már csak a magam kis kreálmánya, hogy a parfüm egy jó ajándék lehet. Megoszlóak a vélemények, mert ha ismered a másik ízlésvilágát, vagy sikerült cselesen kihúznod belőle, hogy mire vágyik, akkor tényleg örömteli pillanatokat okozhatsz neki. Ellenkező esetben, viszont pénzkidobás az egész és a meglepetés sem lesz igazi meglepetés, sokkal inkább egy "már megint egy porfogó"  szindrómát kelthet.



Te már bevásároltál idén? Miket fogsz ajándékozni? Mi az ami szerinted még hasznos lehet? 

3 megjegyzés:

  1. Én anyukámnak még nem találtam ki semmit és ez borzasztó tőlem,aki már szeptemberbe el kezd készülni. Adj még tippeket! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Húha, ezzel lehet elkéstem. De ha szeret főzni, egy receptkönyvnek, vagy valamilyen nőiesebb könyvnek biztosan örülni fog. Nem szeretett kötni? Vannak ezzel kapcsolatban könyvek, hátha szeretne élni megint neki, csak nem mer, vagy a mai divatok mellett úgy érzi, nem tud hordható darabot alkotni.

      Törlés
  2. Én már mindenkit letudtam. Én is kora ősszel kezdek el vásárolgatni. Bár idén picit elcsúsztam, de szerencsére már minden be van csomagolva. Én a hozzám nagyon közel állóknak (pl szüleim, nagyszüleim) nekik mindig személyesebbet veszek. Vagy olyat amit nagyon szeretnének, vagy tuti tetszik nekik. Ezekkel sosem szoktam mellé lőni. A távolabbi embereknek mint pl pasim családja ott a jól bevált tusfürdős ajándékcsomagokat adom. Mondjuk idén könyvet is kapnak. Van egy nagyon olcsó és nagyon szuper könyvesbolt, ahol potom összegekért lehet könyveket venni, most onnan válogattam. a pasimmal megbeszéljük a keretet és elmegyünk szétnézni, ha valami tetszik, akkor megvesszük egymásnak meg a fa alá egy kis meglepi.

    Mi olyanokat is vettünk, hogy:
    Nagyon szép kemény borítós "könyv". A saját recepteket lehet beleírni, aztán ugyanez a kiadás családi napló címmel, ahová levezetheted a családfát, ragaszthatsz bele képeket, gyerekkori emlékeket írhatsz le, házasság, rokonság stb. Minden infót, fontos eseményt és dátumot fel lehet írni. Én ezt papámnak vettem meg, mert ő imád régi dolgokról sztorizgatni.
    Aztán szintén ennek a sorozat szerűségnek van olyan, hogy háztartási napló, ahová fel lehet írni minden kiadást bevételt, megtakarítást, stb.
    Ezekből szinte mindenki kap. Az áruk sem vészes.

    VálaszTörlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com