2013. január 5., szombat

Avonos tapasztalatok-Most ugrik a majom, a vízbe

Sziasztok!

Az Oriflame mellett az Avon a másik nagy, viszonylag olcsó kozmetikai cég. Szinte mindenki találkozhatott már vagy az egyikkel, vagy a másikkal, tanácsadónőn vagy egyik barátnőjén, ismerősén keresztül, aki ilyesmikkel foglalkozott. Most, azokról a termékekről mesélnék, amelyek a birtokomba kerültek. Ez főleg a tusfürdő, testápoló, testpermet és minimális smink vonalat foglalja magában.




Bőrradír
Még nagyon-nagyon régen volt vele dolgom. De még mindig emlékszem arra, hogy nagyon szerettem, mert nem volt durva. Normális apró szemcsékkel radírozott, amik nem tömítették el a pórusokat, kellemes volt használni. Picit, talán mentolos beütése volt, ami frissítően hatott a bőrre. Viszont, alapos lemosást igényelt a radírozás után, mert mindig maradt pár picike darab, ami a hajamba, vagy pici helyekre befészkelte magát. Megvolt az aznapi pepecselésem, az egyszer biztos!

Testpermetek
Nem is tagadhatom le, ebből van a legtöbb az én házam táján. A gránátalmás-mangóssal kezdtem, aztán jött a vadcseresznyés változat (ő sajnos már abszolút nincs az újságban, sajnálom, mert szerettem), és most a cseresznyevirágos változat is itt várakozik a sorára. Jó illatuk van, nyáron se volt velük problémám. Annak ellenére, hogy testpermetek, szívesen használom őket ősszel-télen-tavasszal, mindig. Hangulattól (és feltárazástól függ), hogy melyiket kapom elő.




Testápolók
Szerencsém van, mert nincs extra száraz bőröm, sőt, szerintem olyan bőröm van, ami különösebb ápolást nem igényel az arcomon kívül. Ennek ellenére, a másoktól kapott testápolót azért igyekszem elfogyasztani. A testápolókat jónak találom, átlagos, vagy enyhén száraz bőrre. Problémásabb egyedeknél viszont, már nem biztos, hogy beválhatnak. Az illatuk sokáig megmarad. Az adagolással csínján kell bánni, mert volt, hogy "adjuk meg a módját"-féle életérzéssel sikerült nyomnom belőle, és nem nagyon akarta beszívni a bőröm, kivéve, ha eloszlattam máshova is.

Tusfürdők
Eddig csak a gránátalmás-mangóssal tudtam közelebbről megismerkedni, de azt kell mondjam, hogy nem csalódtam! Igaz, inkább zselés állaga volt, nehezen akart kimászni a flakonból. Viszont a hosszan tartó illata és a jó habzása meggyőzött, kárpótolt!

Zselés tus
Őt ugye Karácsonyra kaptam, még nem sok időnk volt az ismerkedésre. Van, ami tetszik benne, van ami egy kicsit taszít, de egyelőre úgy látom, okés a használatát illetően.




Szemkontúr ceruza
Szintén kaptam, de sosem használok ilyesmit, így mérvadó véleményt nem biztos, hogy tudnék róla mondani. Teli van csillámokkal, azt észrevettem, de a színe, annyira nem erős.

Tusecset
A tushoz ugye őt használom, először féltem mennyit fogok vele ügyetlenkedni. De egész jól tartja magát, nem kényelmetlen használni, bár pepecselősebb/időigényesebb így készíteni a sminket. Félek, hogy a szálai idővel szét fognak hullani, vagy valami más baja lesz, úgyhogy igyekszem vigyázni rá. Már csak azért is, mert ciki lenne itt, rongyos ecsetet mutatni a bővebb értékelésnél...:)


Parfümök/illatok
Még amikor kezdetlegesen elkezdtem érdeklődni a kozmetikumok iránt, az első ilyen termékem az Avon Wink fújos deo-szerű parfümje volt. Igaz, mire elfogyasztottam, addigra már meguntam az illatot.
A Little Black Dress anyukám kedvence, de néha-néha én is belekontárkodtam a dolgokba, hogyha volt kiskapu. Nem szerettem mindig ezt az illatot, tudom.
A Pur Blanca golyós, miniparfümje volt az utolsó próbálkozásom 2 évvel ezelőtt , de pár használat után, őt is meguntam. Viszont, a nagymamámnak tetszett az illata, így neki ajándékoztam 1-2 hónappal, a megvétele után. Pedig ritka, hogy a felhalmozásaimtól megszabaduljak.

Ezek lettek volna az én Avonos tapasztalataim. Nem mondom, hogy nincs jobb náluk, mert ez is, mint minden más, egyéni preferencia kérdése. Kinek a pap, kinek a papné...(ilyenkor mondom azt a barátomnak, hogy Nekem meg Te, úgyhogy nem érdekel a papné és hasonló dolgok).

Na és Ti mit gondoltok az Avonról? Milyen tapasztalataitok vannak velük? Melyek a kedvenc termékeitek? És a bejegyzés új formájáról?Jobban tetszik, mint a régi? :) 


8 megjegyzés:

  1. A szemhéj festékek elég pocsékok. Van egy avonos alapozóm is, calming effects a neve. A fedése jó, de nem túl tartós. :)
    Én nagyon régóta használok avonos szemceruzát. Mint minden eddig kipróbált szemceruza, egy-két óra után elmászik, sajnos, azonban jól pigmentáltak. :)
    A legnagyobb csalódás számomra a matt körömlakkok voltak. 1-2 óra után elkezd pattogni a vége, és egy este alatt lejön a fél körömlakk, viszont a többi körömlakkal semmi gond nincs, jól bírják, szépek a színek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor jól sejtettem a szemhéjfestékről a dolgokat...:D
      Basszus, tényleg, van körömlakkom is! Miért nem szóltok, hogy kihagytam?
      Matt körömlakkom még nem volt.

      Törlés
  2. Nekem a Jillian Dempsey fekete szemceruza a kedvencem az Avon-tól.
    És tetszik az új forma :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszi, reméltem hogy a többségnek tetszeni fog, mert így én is szívesebben írok bejegyzést! :)

      Törlés
  3. én nem annyira szeretem az avont, a lakkokban nagyot csalódtam :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én annyira nem csalódtam, csak a kompatibilitásuk nem annyira jó más lakokkal (fedő és alaplakk). Ott bukott el nálam egyikük, nagyon is.

      Törlés
  4. Az én kedvencem az AVON-tól a hajvégápoló szérum, lassan már két éve. Az illata is említésre méltó, de ami lényeges a termék szempontjából, hogy használ a hajtöredezés ellen. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Na akkor ezt ki kell próbáljam! Mondjuk, annyira nem töredezik a hajam, csak ha hosszabb ideig nem vágatom. De az ördög sose alszik...:D

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com