2013. február 7., csütörtök

A legújabb őrület-Hungaromeme

Sziasztok! 

Lassan, szerintem mindenki ismerni fogja a legújabb őrületet, miszerint híres sorozatok címét, híres mondatokat "parasztosítanak" el. (Itt a paraszt szó, nem abban az értelemben értendő, mint a bunkóság megtestesítője stb..., hanem az igazi, vidéki tájszólásos beszédet hivatott jelezni, meg magát az egyszerű parasztembert.) A lényeg annyi, hogy mostanában nagyon megtetszettek ezek a képek, pedig nem vagyok a memék híve egyáltalán, azelőtt határozottan utáltam sokukat. A Grumpy cat és a "de nem ma" volt az, ami igazán megfogott, a többi mellett viszont elsuhantam. De...Itt az én időm, végre valami olyan is van, ami meg tud nevettetni és nem utolsó sorban a Mienk! Bár remélem, külföldre is néhányuk eljut, mert sok nevetéstől lennének "megkímélve" az emberek. Nekem a következő darabok, nagyon is tetszettek, így ha kíváncsiak vagytok, lessétek meg őket Ti is!

Mielőtt bárki is félreértené, a poszt célja egyáltalán nem a fikázásra, a magyarok és a tájszólásuk/ parasztosabb beszédük lehúzására irányul! 

Az általam látott részek száma nem éri el a két számjegyet, de amennyit láttam belőle, abszolút megállja a helyét a cím. :) 

Gangnam Style az év slágere, ez kétségtelen. Bár, sokaknak már elege van belőle, tudom. Én még bírom...:D 


A reklám maga nagyon idegesített, főleg, hogy tovább is vitték, nagyon irritál. Nem nézek gyakran TV-t, de ebbe a reklámba annyiszor belebotlottam, pedig annyira nem akartam... 


Ki ne hallotta volna az eredeti bölcs mondást? Szerintem, így is simán közvetíti az eredeti üzenetet. 

Kicsit talán gyenge az én számomra. Inkább helyi fiatalok életének a jeleneteivel  fokoztam volna a hatást. Így sem rossz, azt meg kell hagyni! 



A képek forrása: http://www.hungaromem.net/ 

Remélem sokatok szájára sikerült mosolyt csalni, én egy kicsit el vagyok kenődve az utóbbi napokban, de észrevettem, hogy ha más ismerőseimnél látok 1-1 ilyen posztot azért mosolygok, nevetek. 
Elöljáróban pedig annyi, hogy hétvégén jövök 1-1 teszttel! 

Nektek mi a véleményetek a Hungaromeme-kről? 

4 megjegyzés:

  1. jajj én nagyon bírom! van néha erőltetett, de alapjában véve nekem az egész tetszik :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki nagyon! Legalább nem csak nekem jön be ez a módi, nem érzem magam olyan egyedül... :D

      Törlés
  2. Nekem az NCIS-es a kedvencem. :D

    VálaszTörlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com