2013. június 9., vasárnap

Alapozó evolúcióm

Sziasztok!

Ilyesmi témát még nem láttam sehol, az elmúlt napok vizsga időszakos izgalmai pedig kipattintották az agyamból azt az ötletet, hogy mi lenne, ha kivesézném azokat az alapozókat, amelyeket eddig használtam/használok. (Ez persze nem jelenti azt, hogy azt hiszem én találtam fel a spanyol viaszt, és csak én írok ilyesmiről...)  Így a személyesség is jelen lesz a posztban, de viszont a beauty téma sem vész el. Igen, mondjuk ki a jól bevált mondást: A kecske jól lakik és a káposzta is megmarad.


Alapok
16 évesen megkaptam azt a kiváltságot, hogy magamnak vehettem meg a saját karácsonyi ajándékomat. Örültem, mint majom a farkának, és mire másra is költhettem volna el a pénzt, mint egy kis drogériás kóricálásra? A választásom....

 a Miss Sporty 4 clear
nevű alapozóra esett. Úgyis pubertás korom fényét éltem, pattanások ellen is jó volt, hú mondom tökéletes, megfogtam az Isten lábát. Egyszer vettem újra ezt az alapozót, utoljára egy kőpúderrel, ami annyit ért, mint bikán a cs*cs. Semmit. Dupla semmit.
Megkockáztatom, hogy az államon éktelenkedő szörnyűségeket növelte ez a kis alapozó, így már aztán volt mit takargatni, tehát már égető szükséggé vált az alapozó. A púder maga borzasztó volt. De, legalább az arcszínemnek megfelelőt választottam. Ez is valami, legalább nem óriási bakit követtem el. Vállon is veregettem magam, hogy én bizony mekkora istencsászár vagyok. Ami bakim volt, az a maszkhatásban mutatkozott meg néha, ennek ellenére viszont még így is elég sokáig húzta az az alapozó.

Eurós bolti púder
Mit ad Isten, minden jónak vége szakad egyszer, olcsón akartam alapozót. A folyékony darabok nem győztek meg, akkor mit is tehetnék? Kitaláltam, hogy vegyünk egy púdert! A bibi mérő ki kellett volna akadjon mai szemmel is, mert sikerült a szolibabáknak megfelelő árnyalatot lekapnom a polcról. Még jó, hogy a rövid barátságunk alatt sállal és sapkával kellett rónom az utakat, nem győzök elég hálás lenni az akkori időjárásnak! Így csak az iskola rideg falai között okozhattam kellemes meglepetést másoknak, ami kellemetlenül köszönthetett vissza rám.
A pórusaim remekül eltömítette, a kapcsolat rövid volt, de talán annál nagyobb fatálisabb bakija az arcom megszépítésének.... Soha többé ezt sem!





Essence hab állagú alapozó
A történetünkről már írtam a blogon. Nem a legrosszabb alapozóm amúgy, csak tényleg nem volt valami ragaszkodó és az összes füzetem szétpacsmagoltam vele. Érettségin is szentségeltem, mert általában a régebbi füzeteimből tanultam, hogy itt egy paca, ott egy paca. Naná, hogy az amire gondolok! Persze, még mindig jobb, mintha kajával vagy málnaszörppel, kólával vagy shake-el szenteltem volna fel a füzeteimet....
2x vettem újra, már kivonták a forgalomból. Más füzetei vagy jegyzetei remélhetőleg megúszták a megpróbáltatásokat. 

Miss Rose alapozó
Mivel a szemhéjpúdereivel nagyon meg voltam elégedve, gondoltam teszek egy próbát az arcra valóval is. Egy elég világos darabot választottam, de úgy voltam vele, nem baj, amúgy sem vagyok egy szolibarna típus. Pár használat után viszont kezdett zavaróvá válni a púderes illat, és ez még csak a kisebb-nagyobbik gondok egyike volt. Az arcon nem lehetett szépen eloszlatni, vagy csak nagyon nehezen, és használva más alapozóval szépen kihozta az amúgy nem létező pattanásaimat is. Félig maradt a pumpás üvegben, de már a kukába fogom száműzni végleg. Porfogónak tökéletes példa.

BB krém
Az első 4-5 hétben tökéletesen működött, aztán azóta valahogy mindig a visszájára sül el az, hogy ha használom. Pattanások alakultak ki többnyire ilyen fájós darabok, amiket nem szívleltem. Na de ki tenné ezt? Pedig, elég sok maradt még benne, legalább a fele megvan. Hogy most elajándékozzam, vagy port fogjon, vagy éppen a kukában landoljon még nem tudtam eldönteni. Pedig először minden olyan szép volt (mint egy párkapcsolat rózsaszín köde kb.), aztán kimutatta a foga fehérjét.

Max Factor Facefinity
Először elégedett voltam vele, de a fedését kevésnek éreztem. Ezért a mai napig keverem a Max Factor Long Lasting Performance 102-es árnyalatával. Remekül kiegészítik egymást szerintem lehet a jövőben is erre a kombóra kellene bíznom magamat. Eddig nem volt problémám az összekutyulással, tekintve, hogy egy márkától van a két alapozó, csak nem csinálok fatális hibát. Gyorsan fogy, legalábbis a párjához képest igencsak.... 

Max Factor Long Lasting Performance 
Emlékszem egy beauty bloggerina hatására vettem meg ezt az alapozót, még a tavalyi Glamour napokhoz adott 50% DM kupon segítségével. Kicsit sötétnek érzem, de vegyítve másik társával jól kiegyensúlyozzák egymás hibáit. 
Lassan fogy, de ezt jó tulajdonságként könyvelem el. Nem a szokásos 30 ml-t adja, hanem 35-öt, talán ezért is érzem úgy, hogy a tradícionális daraboknál lassabban fogy. 

Nem tudom, ez soknak számít-e, vagy éppen kevésnek. Úgyis kipróbálok még szerintem mást is, mert van ami megmozgatta az agyamat (és a pénztárcámat is). Nem hinném, hogy itt és most befejezném a kísérletező korszakomat, mert nyitott vagyok sok újdonságra. Meg kitudja, mennyire jó mindig a régihez ragaszkodni, amikor X év múlva kihoznak egy jobb darabot, jobb áron, jobb teljesítménnyel. Ilyenkor meg már pláne felesleges az ebet a karóhoz kötni, főleg ha még ki is vonnak bizonyos termékeket a forgalomból.... Haladni kell a korral amúgy is, nem szeretnék egy merev, akaratos vénasszonyra hajazni a jövőben. 
Végszónak pedig mi mást is írhatnék le? Ez volt az én "evolúcióm". Ugyan nem mutat folyamatosan növekvő/javuló tendenciát, mint az emberek esetében, mert voltak rossz pontok. De ez is én vagyok, tanultam belőlük, a javamat szolgálták mindenképpen. Mára már tapasztaltabban keresem az igazit, vagy éppen térképezem fel a választáshoz szükséges szempontokat, termékeket. 

És a ti listátok milyen alapozó ügyileg? Tudnátok ajánlani olyan alapozót, amivel meg vagytok elégedve maximálisan? 

Ugye nem felejtettétek el a nyereményjátékot? Holnapig tudtok rá jelentkezni itt! http://szepsegcsakneked.blogspot.hu/2013/06/1-ev-hozza-jaro-meglepetes.html

5 megjegyzés:

  1. Max Factor LIPFINITY?? :)

    De nem cserélnéd le a fotót? Az MF Facefinity kupakját csak le kellene takarítani, mielőtt felteszed(poros is a teteje és koszos belül nagyon) :)
    Bocs az észrevételért, nem bántásnak szántam.
    Zita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zita!
      Köszönöm az észrevételt, de az nem poros, hanem alapozós a kupaknak a teteje. És miért kellene letakarítanom a kupakot? Így természetes, így használtam/használom. Nagyon művi lenne ha minden csak úgy csillogna-villogna a képeken. Ez is hozzátartozik nálam a "realitáshoz", hogy nem a 8x kívül-belül átsikált dolgokat mutatok be. Ha hazahozom a boltból, persze áttörlöm a dolgokat használat előtt, de idővel ezt okozza a sokszori, mindennapi használat, hogy "kicsapódik" egy kis anyag...Másnál is láttam már ilyen képet, ott ez nem okozott gondot. (?)
      Igazad van, elírtam az alapozó nevét, át is javítom, jó hogy felhívtad rá a figyelmem, köszi!

      Törlés
    2. Andus, nekem nem gond:) Én is használom ezt az alapozót, de az enyém nem alapozós belül :) Nem is tisztítottam soha, nem kellett. Csak egy apró észrevétel volt, ez legyen a legnagyobb bajunk :)
      Egyébként én is olvaslak régóta, csak nem iratkoztam fel. Így a játékban sem vehetek részt, de így jártam :)
      Zita

      Törlés
  2. A Maxfactor Facefinity alapozóval sokáig szemeztem, de végül Maybelline alapozóra ruháztam be, ezek szerint helyesen. Nekem is elég sok problémám van a bőrömmel, és ez a tessék lássék fedés nekem sajna nem elég. Örülök, hogy nálad is ezt látom, hogy nem olyan túl jó a fedése, így biztosan nem vásárolom meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát tényleg nem a legjobb darab, de mondom a másikkal együtt jók. Csak ha egyszerre fogynak el, elég költséges lenne az újravásárlás, szóval lehet jobb lenne egy váltás, egy másik irányba. Hamarosan jön a catrice megújított kiadása, amiben van egy mattító alapozó, arra fáj a fogam, sok jót hallottam róla.

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com