2013. június 23., vasárnap

Kedvenc nyári parfümjeim

Sziasztok! 

Tudom, nyár van, főleg most egy kis igazi kánikulával megfűszerezve, de valamikor nem bírom kihagyni azt, hogy igenis parfümmel locsoljam magam. Nyilván, akkor használok parfümöt amikor tudom, hogy nem fogok napközben sokat "fényben járóként" viselkedni. Ilyenkor a következő parfümök valamelyikéhez nyúlok....






Nina Ricci-Nina
Eléggé divatparfümnek gondolom, bár mostanság annyira nem érzem senkin rajtam kívül. De tudom, hogy régen azért sokkal többek kedvence volt. Szerintem tipikusan az a parfüm, amit nagyon sok lány/nő szeret és nem igazán lehet mellélőni, akár ajándékozza az ember, akár csak megszaglássza a boltban, tetszeni fog az illat.
 Engem először az üvege fogott meg, aztán illatra is úgy gondoltam, hogy passzol hozzám, így elhoztam. Utólag derült ki, hogy egy "kicsit" túlontúl populáris illatba sikerült belefutnom. Nagyon tartós hál' Istennek, ha egy kicsivel jobban eleresztem magam parfüm fújkálás terén, nehezen tudom csak levakarni magamról az illatot. Ilyenkor jön 1 adag tusfürdő és a dörzsi szivacs, mint hősies megmentő.





La Rive-Love Dance
A La Rive márkának minden pénztárcakifosztó parfüm olcsóbb köntösbe bújtatására van ötlete. (Vagy nagyon hasonló illatot kreálnak.) Ilyen például a Dolce&Gabbana Light Blue-jának a La Rive-Donna parfümje, ami egy megfelelő és olcsóbb kategória. 
Fogalmam sincs, hogy az általam birtokolt Love Dance darab ki fia-borjának a másolata, egy kirakodó vásáron láttam meg 17 évesen, és azóta ugyanúgy tetszik az illatával együtt. Az üveg maga is feltűnő szerintem, olyan színes, vidám, nyárias, majd' megveszek érte. (Egyébként, kíváncsiságból utánanéztem és az Escada Rockin' Rio parfümjének a "másolata". )
A leírás szerint az LD-ben helyet kap az ananász, őszibarack,mangó, papaja, mandarin és kókusz. Utóbbit nem is éreztem benne soha amúgy, úgyhogy aki szintúgy nem repes a kókusz illatáért, nincs mitől félnie, még az én finnyás orrom sem érez semmi ilyet a parfümben. 
Fotózás közben konstatáltam, hogy bizony igencsak fogyóban van. Az utánpótlás, pedig még várat magára. Nagyon ajánlom, igazi nyári illat. Lehet jobban rá vagyok állva, mint egy cseresznyés parfümre. Ami nem is annyira ciki, mert már úgyis unnátok, hogyha minden erről szólna.







Adidas-Fruity rhythm
Róla volt már szó a blogon, nagyon szeretem a mai napig, bár a képzeletbeli listán "csak" a 3.-4. helyig tudna felkúszni, de ez most amúgy is mellékes.  Viszonylag tartós, bár szerintem az előző két delikvens azért jobban viszi a pálmát, hogyha a hosszan tartó hatásról van szó. Saját tapasztalataim szerint a ruhán jobban érződik az illata, mint a bőrön, ezt azért furcsállom, de hát nem vitatkozom a tényekkel, minden esetre most, utólag megnézve 1-2 Krém Mániás véleményt, itt is valaki a ruhán való tartós illatot említi. Úgyhogy, csak nem képzelődök.  
Egy az egyben gyümölcsös illat, a leírások málnát, fekete ribizlit emlegetnek. Én sajnos nem érzem külön-külön ezeket a jegyeket, az összhatás az, ami miatt elalélok e parfüm kifújásakor/viselésekor. Mint láthatjátok a képeken is, nem valami nagy durranás az illata, igaz ez EDT, de a másik, egy kicsivel kifinomultabb üvegben lévő lötty sem jobb nála. Csak a körítés más, a hatás ugyanaz. 

Azt hiszem, most lebuktam, hogy főképp a gyümölcsös illatokkal lehet levenni a lábamról. Kár, hogy ezt olykor a darazsak, meg mindenféle ízeltlábú szintén megérzi...Mindenesetre, ilyenkor sajnálom, hogy a számítógépek világában nincs 4DX vagy mi, úgy sokkal könnyebb lenne bemutatni 1-1 parfümöt. Mert így most oké, írtam róluk, a szemfülesebbek pedig talán megszaglásszák, ha lehetőségük van rá valahol.  Ezért is nehéz és kényes dolog egy parfümöt bemutatni egy blogon, pláne hármat. De remélem, kedvet kaptatok valamelyikhez!

Ti milyen parfümöket használtok nyáron? Vagy maradtok a testpermeteknél inkább? 

2 megjegyzés:

  1. Az ADIDAS nekem is megvolt, most már sak pár csepp van az alján de nagyon szerettem én is főleg nyáron.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mindig meghagyok pár cseppet az alján 1-1 parfümnek, nem tudom miért.:D De ez tényleg, igazi nyárias illat, pikk-pakk eljön nálam is az az idő, hogy pár csepp maradjon belőle is.

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com