2013. július 28., vasárnap

Ajánlók:Mi is ez?-Gru-Gru2

Sziasztok!

A szemfülesebb látogatók biztosan észrevették, hogy egy kis változás is beállt az oldalon egy új fül/oldal személyében. Ide főleg könyveket, vagy ritkább esetben filmeket esetleg beülős helyeket is szeretnék hozni, amiket a saját szemszögemből mutatnék be. A történeteket nem szeretném lelőni sosem, de ha SPOILER-ezésre kerülne a sor, akkor szólni/jeélezni fogok. Minden esetre, szeretném, ha fenntartásokkal kezelnétek az oldal ezen részét, mert ez az én ízlésemet tükrözi, amit nem akarok ráerőltetni senkire sem!
Lehet nekem tetszett, lehet Neked később nem fog, vagy éppen Te imádtad, de én éppen bal lábbal keltem aznap reggel és nem tudtam azonosulni a filmmel. Legalább olyan szubjektív ez a téma, mint a kozmetikumok esetében, ezért szeretném, ha nem vennétek készpénznek azt, amit írok. Főleg, hogy olykor sok filmnek, könyvnek lesz személyes vonzata is, egy történet formájában.



GRU


Hogy esett a kezem ügyébe? 
Első körben nem tudtam, hogy ki fia-borja a film. Mit képzelhetek a cím mögé? Miről szólhat?  Már a neve elég idétlennek hangzott a megjelenése táján, ezért úgy gondoltam, jobb hogyha kimarad az életemből. De-és ez egy hatalmas DE akar lenni- történt, hogy egy másik mozifilm előtt levetítették az immár megjelenő/megjelent második rész előzetesét. Viccesnek találtuk összességében és megjelent az a kifejezetten érdekes nézés mindkettőnk részéről, hogy: ezt meg kell néznünk. De GRU 2. Ekkor hasított belém, hogy szent ég, ennek van egy első része is, én ezt miért nem láttam? Akkor kezdett derengeni valami, hogy nemes egyszerűséggel félresöpörtem a repertoárból, mint lehetőséget.
 Lázas keresésbe kezdtünk, ki is adtam az utasítást mint jó oldalborda, hogy ezt bizony meg kell szerezni, megnézzük mint közös esti program, ez lesz a következő a sorban, nem érdekel hogy kértem másik 3 filmet azelőtt, most ez prioritást élvez. Pláne, ha jön a második rész, képben kell lenni, nem lehet itt sz*rral gurigázni, be kell hozni a hátrányt minél hamarabb!  

Véleményem
Könnyed volt, ami kellett is az utolsó vizsgaidőszaki hajtáshoz. Viccesebb volt, mint amire számítottam a GRU 2 trailere alapján, bár én tovább bonyolítottam volna a dolgokat. Egy kicsit tanmese szerű az egész sztori. Volt lelőtt poén, mert beleláttunk a második rész előzetesébe is, ami megmagyarázott pár dolgot és a teljes végkimenetelt. Így nem izgultam halálra magam. Egy idegesítő személyt leszámítva tök szerethető mese, bár ebben is van minimális aggresszió, de még mindig jobb, mint amit néha reggeli matiné vagy kölyökklub címén sikerül elcsípni.... Ez még egy jó ok volt, hogy a GRU2-re megváltassék a mozijegy! 


GRU2 

Forrás:
14 July 2013 , n. a.,
URL: 
http://m.cdn.blog.hu/pr/premierfilmek/image/902098_10151329306012592_930653539_o.jpg




Hogy esett a kezem ügyébe?
Egy másik mozizás alkalmával megláttuk az előzetest, ami elég jól sikerült, ezért akartam megnézni. (Kivételesen nem a cím döntött.)

Véleményem
Az első részhez képest egy sokkal viccesebb filmmel van dolgunk. Megállapítottuk, hogy jobban sikerült az első adaptációnál. Ez ritka manapság, mert sokszor van az, hogy a második, vagy harmadik rész csakis a pénz miatt kerül megrendezésre, és a legelső részt nem hogy nem múlja felül, de még el sem éri azt a szintet. Persze a gyanútlan mozizó megnézi, mert hajtja a kíváncsiság nagyon is, várakozni pedig kevesen tudnak, amíg kijön a DVD, vagy éppen a kalóz változat. De itt, nem ezt tapasztaltuk, sőt... Igaz, volt 1-2 rész ami nem tetszett, hogy belekerült, de ezt szerintem csak mi éltük meg negatívumként.  




SPOILER-t tartalmazó véleményrész vigyázz! Továbbolvasás csak saját felelősségre! 


 Például nem értettem, hogy miért kellett belevonni a szerelmi szálakat a történetbe. A kicsiknél, még okés volt. Elvégre tini korában tapasztal az ember, ideje volt már hogy Margo, a legidősebb végre valami izgalmasba keveredjen. Elvégre nem olyan fiatal, mint a másik két lány. 
 A szerelmes dolgot tovább csavarva: Az első részben megszoktam, hogy Gru egyedülálló, meg amúgy megvan a gyerekekkel, ők változtatták meg, a társaságuknak köszönhetően lett jobb ember. De ezt, lehet nem kellett volna megspékelni egy nővel.Ráadásul egy kicsit érdekes a stílusa. Nekem olyan hebrencs volt, hirtelenkedő, főleg az elején. Szöges ellentétek Gru-val.
Agnes még mindig imádni való, a szavalása a film végén nagyon megható, viszont azzal, akinek szaval, nem tudtam teljesen azonosulni. De hát ezért mese ez az egész, mert a valóságban azért nem mennének ennyire könnyen ezek a dolgok.... :)  
A minyonok pedig haláliak, sokkal nagyobbat alakítanak, mint az első részben, a Kos Üleptől kezdve (amit ellőttek az előzetesben és haragszom érte), a szerencsétlenkedésükön, gagyogásukon át, egészen a film végén lévő éneklésig. Na ők olyan cukik, hogy belehal az ember! 

Mint animációs mesét, jónak tartom, messze az egyik legnormálisabb, amit láttam mostanság a Bakugan meg tudja az ég, milyen förtelmek mellett amikkel bolondítják a mostani gyerekeket. A szerelmes részt leszámítva, nálam 5/5 a film, mert szerethető, főleg a minyonok miatt. 

Ti láttátok-e bármelyik részt? Mi a benyomásotok? 

6 megjegyzés:

  1. imádom mindkét részt, a legedvencebb kedvencem mostanában:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na akkor nem csak én szerettem meg! :) Örülök, hogy más is így gondolja!
      Gelato,gelato!:)

      Törlés
  2. Imádom a sárga tablettákat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őket sokan szeretik, még a felnőttek is, ahogyan észrevettem! :)

      Törlés
    2. Valahogy mindig visszamegyek gyerekbe ahogy megnézem a Gru-t.A cuki egyszarúúúú meg a sárga tabik....:D

      Törlés
    3. Az az egyszarúúúú nem egyszarvú akart lenni? :D Ez nem visszamenés gyerekbe, hogy meglessük ezt a filmet. Mennyi felnőtt megy be amúgy is a moziba , igaz a saját gyerekével, de ők is élvezik úgyhogy..! :D

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com