2013. július 5., péntek

Aknesol kevertetve

Sziasztok! 

Nagyon régen mindig elsétáltam az eredeti, régies Aknesol mellett. Akkor még nem tudtam, hogy mit hagyok ki az életemből és milyen SOS mentőövként szolgálhatott volna. Édes tudatlanság...




Viszont, lehet kapni a megújult Aknesolt, amit meg is rendeltem a helyi patikában  1100-1200 HUF-ba fáj, de még mielőtt megvettem volna, csekkoltam Krém Mánián és végül nem vettem meg. Miért? Nem voltak túl meggyőzőek azok a vélemények, amik gyengének találják a régihez képest. Ekkor pattant ki a fejemből az a gondolat, hogy úgyis láttam már a receptjét valahol, valamikor, pár száz forintért kevertessük csak ki, nagyobbat úgyse bukhatok, mintha megvenném az újat 1000 valahány forintért.

Így leírtam a receptet, elbaktattam a patikába, és megkértem őket hogy keverjék ki nekem ezt a receptet, mert úgy hallottam, hogy az adott összetevőkből ugyanazt az eredményt lehet kihozni, mint a régi jó Aknesolból. 1-2 napot mondtak, kikeverési időnek, de másnap délután már kaptam a telefont, hogy mehetek érte, hogyha gondolom, úgyhogy egész jó időt "futottak" be kell, hogy valljam. 


A recept: 

-9 gramm METHENAMINUM. 
-0.45 gramm TINCTURA BENZOE 
-50.54 gramm 70% ALCOHOL (KrémMánia alapján)


Én egy fülpiszkáló vagy egy vattapamacs segítségét vettem igénybe, de előbbit jobb megoldásnak tartom az ujjbegyek száradásának megelőzése végett. Még sosem hámlott a tenyerem, így egyértelműen meg volt a ludas, amikor felütötte a fejét ez a jelenség, ezért hagytam abba a vattapamacsozást. Erre vigyázzatok nagyon! De nem csodálkozhatok, szárító keverékről van szó, alkohol van benne, nyilván nem selymessé fogja varázsolni a bőrt, nem tejben-vajban füröszti az ember magát. 

Hasonlít-e az eredetihez? 
Szagban mindenképp, még így az eredeti ismerete nélkül is. Ugyanis nem illata van, hanem szaga. Nagyon büdös, nekem a haltáp az ami így első körben eszembe jut róla. Az oroszlán barlangjában különb szagokat lehet felfedezni néhanapján. De úgy voltam vele, hogy a szag még nem minden, meg próbáltam azt az elvet alkalmazni, hogy: ahol büdös van, ott meleg is szokott lenni, így lehet hogy büdös ez a szutymák, attól még használhat. 
A szárítás részét betartotta a kezemre nézve nagyon is. Első körben nem nagyon akart működni, ezért félreraktam, majd olyan bő 1-1,5 hónap után nyúltam utána. Ekkor már hatásosabbnak bizonyult, a nagyobb pattanásokra is, holott régebben csak a kisebbekkel bánt el. Ha először nem működne, érdemes arra gondolnotok, hogy érlelni kell, mint 1 bort. Én szerintem 1,5 hónapig hagytam, nem nyúltam hozzá. 


Összességében 
Kikevertettem, de teljes mértékben nem győzött meg. Nem feltétlenül a hatásával van problémám, mert 90%-os pontossággal tényleg működik is, egy erős 4-est, vagy egy nagyon gyenge 5-öst megérdemelne.
 Viszont nagyon macerásnak tartom a kenegetést és a szagot is. Durván szárít, még az én rinocérosz bőrömet is, ami miatt beszereztem egy arckrémet, nemrég. Meg ez az érlelési idő elbizonytalanít és a mérleget is más irányba billenti... 1,5 hónappal az elfogyása előtt, már azon kell gondolkodni, hogy kevertesse az ember. Ha ez kiesik, akkor rendesen elfelejtődik, addig meg, ha nincs más, arcképileg csúnyán el lehet veszni a pattanásokban, meg lehet az önsajnálatban (és más hatásos alternatíva keresése mellett, a pénztárcában is).  Néha jó, ha van a háznál, aki ismerte a régebbi változatot, annak érdemes ezt a receptet kipróbálnia. Én viszont ha újra is veszem csak később fog megvalósulni. Addig is valami más után nézelődöm, igaz egy kicsi maradt az üveg alján. Aki szeret pepecselni ilyen dolgokkal és van ideje rá, annak tényleg jó lesz ez a kevertetéses módszer. 


Lehetséges áldozatok: Dermofil paszta, valami orvosi vényre kiírható gél (nem jut eszembe a neve), esetleg az új Aknesol, de ez a legesélytelenebb a KrémMániás véleményeket olvasgatva. 


Ti próbáltátok már? Mi az amit ti ajánlotok gyors,SOS helyzetben ami ügyesen dolgozik? 

13 megjegyzés:

  1. szerintem próbáld ki az "Akneroxid"-ot. igaz én nem próbáltam soha, viszont Dalma a Csipkelány írója nagyon szereti. videóban is beszél róla: http://www.youtube.com/watch?v=xaSKhkgF4aw

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia dotty!
      Köszi az ajánlást, én is arra gondoltam, csak sosem tudtam megjegyezni a nevét...:) De a Dermofil paszta is már az asztalomon csücsül azóta. Ha az sem válna be, akkor kipróbálom mindenképpen és be is számolok róla Nektek! :)

      Törlés
  2. Az új aknesolt szerintem semmiképp ne próbáld ki,semmit nem ér...tesóm kipróbálta és csontszárazzá szárította a bőrét. A dermofil paszta szerintem nagyon jó,remélem neked is segít,mert nekem nagyon sokat segített. Aknesol is van itthon,használom és szeretem,csak vigyázni kell vele,mert tényleg nagyon erős.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Én is úgy látom, mint Te, bár sajnos az új Aknesolról csak rosszat hallottam és ott inkább a hatástalansága volt a probléma. :(
      A dermofil pasztát megvettem, mindenképpen szeretnék róla egy külön bejegyzést a blogon! De jó, hogy mások is ajánlják, így hátha nem nyúltam darázsfészekbe! Az erősségét én is tapasztaltam, csak lehet másképpen. Van egy kis bakfittye az biztos...:)
      Köszi, hogy írtál!

      Törlés
  3. Díjat kaptál tőlem, nézz be hozzám! :) www.sminksziget.blogspot.com

    VálaszTörlés
  4. Szia,

    mint írtad: "Így leírtam a receptet, elbaktattam a patikába, és megkértem őket hogy keverjék ki nekem ezt a receptet,"
    ez nagyon jó és egyszerűnek is hangzik, mivel én is próbálkoztam ezzel a megoldással, hiszen a receptet tudni, a baj csak az, h én akármelyik patikában próbálkoztam, ott annyi választ kaptam, h az egyik kulcsfontosságú összetevőből, csak nagy mennyiséget tudnak szerezni, ami kb 10 ezer ft lenne, mivel készleten nincs nekik, nem tartanak. Melyik patikában segítőkészek ennyire? budapesti? Légyszi, ha tudod írd meg. Köszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nem budapesti. Egy vidéki, pest megyei patikáról van szó. :) Írj privit az oldal e-mail címére, ott szívesen elmondom, hogyha nem gond neked a kiutazás. Itt viszont nem szeretném teregetni a dolgokat, mert kitudja ki látja!

      Törlés
  5. Szia!
    Én a lányomnak szerettem volna kikevertetni és azt a választ kaptam, hogy ebből a - idézem - ,,büdös életbe' sem" lesz krém, csak folyadék.
    Szerinted is, vagy elnéztem valamit?
    Köszi
    Judit

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Én a lányomnak szerettem volna kikevertetni és azt a választ kaptam, hogy ebből a - idézem - ,,büdös életbe' sem" lesz krém, csak folyadék.
    Szerinted is, vagy elnéztem valamit?
    Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Szerintem is folyadék lesz belőle, nem pedig krém, de ez így normális. Egy vattapamacsra öntögetve, majd a kényes területre kenve jó lesz az! Bár, büdösnek büdös lesz egy kicsit, így nem biztos, hogy a lányod annyira odáig lesz érte. De mellette szól, hogy ez legalább használ valamit, nem csak tessék-lássék módjára működik! :)
      Sok sikert a továbbiakban, remélem sikerül kikevertetni ezt az oldatot! :)

      Törlés
    2. Sikerült, megvan. :) 608.- Ft volt és az egész XV. kerületben egy patikában volt csak hozzávaló. Kinyomoztam. :) Köszi. A kipróbálása után nyilatkozom.

      Törlés
    3. Szuper, még olcsóbban kijött, mint ahogyan én csináltattam! :) Sok sikert utána!
      Azért ne istenesen kenjétek mindenhova mert hajlamos szárítani nagyon, inkább csak kifejezetten a pattanásokra és a környékükre rakjatok belőle! Ha bőrszárazság lépne fel, akkor pedig valami vizes alapú krémmel kellene majd hidratálni a bőrt, de semmiképp ezekkel a zsíros, nehéz vackokkal, amikkel tele vannak a polcok, mert némelyik többet árt, mint használ! :(

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com