2013. július 8., hétfő

Lovely nude turbózva

Sziasztok! 

Eldöntöttem, hogy ugyan nincs sok lakkom, de lehet hogy érdemes lenne megmutatni néha a lakkozásaimat. Szigorúan nem dicsekvésképpen, hanem egyszerűen azért mert a kérdőívezés során is felmerült, hogy van olyan aki szeretne ilyesmit, másrészt pedig engem is érdekelnek az egyszerűbb, az én kontár kezemmel még megvalósítható dolgok. Harmadszor pedig, lehet jobb lenne több lábon állni a témákat illetően. Remélem nem bánjátok, hogyha ilyesmikre is sor kerül a jövőben. Aki pedig nem érdekelt ebben a témában, az se keseredjen el, igyekszem akkor változatosan bejegyzéseket kitenni!



A mai lakkozás alanya 2 lakk coperációjából jött össze, az egyiket ismerhetitek régebbről, nem lesz nehéz kitalálni ki az, az Essence hexagonokkal teli fedőlakkja. A másik, egy nemrégen vett nude lakk, a Lovely márkától, ami Nr. 3 névre lett keresztelve az alkotók keze által. Előbbiért 599 HUF-ot, utóbbiért azt hiszem 450 HUF-ot kell a pénztárnál hagyni. 

Szerintem még egy réteg elfért volna az utóbbi lakkból, bár ez a kicsit lassú száradási időt nehezen billentette volna pozitívabb irányba, sőt. Viszont az ecsettel sikerült megbarátkoznom. Már egyszer viseltem ezt az összeállítást a körmeimen. A Lovely tartósabbnak bizonyult a régi Essence-es nude társánál, igaz, itt is volt olyan, hogy a köröm végén a lakk egy kicsit mozaikos lett, nem tudom miért.
Itt erősen látszik a gyűrűs ujjamon, hogy egy kicsit feloldotta a lakkot. Utólag vettem észre, hogy a mutatóujjamnál pedig  buborékosodással tisztelt meg a lakk...Szóval feloldás vagy buborékosodás, melyik is a rosszabb? 



Érdemes vigyázni, mert az Essence fedőlakkja egy kicsit feloldotta a nude lakkot, de ez biztos azért van, mert most nem vártam meg azt, hogy teljesen, kopogósra száradjon a másik lakk. Ezt a pontot egy kicsit sajnálom, mert sietős, idő híján lévő procedúránál kisebb katasztrófa lehet a végeredmény.




Tartósságot tekintve 2-3 napot kibír, extra kímélő üzemmódban talán 4-et is. A glitterekkel az a tapasztalatom, hogy érdemes jobban eloszlatni őket a körmökön, mert ha több kerül egymásra (2-3 db), akkor az sajnos könnyen beleakad minden ruhaneműbe.( Ellenben, ha le akarja mosni az ember lánya, jön az Armageddon.)
A köröm szélére pedig végképp ne kerüljön egy glitter sem, mert fedőlakk hiányában lesz mit szentségelni. (Én például most nem vigyáztam, így imádkozhatok, hogy a szentlélek le ne mantrázza rólam.) 
 Egy fedőlakkot mindenképpen ajánlanék a folyamat végén(ez már kérdést is szült az előző bejegyzés óta, azért írom le ide is), nem mondom, hogy teljesen meg fogja szüntetni az esetleges problémát, de kevésbé manikűr balesetveszélyes helyzetet teremt, hogyha ilyesmi bakikat vét az ember lánya.
Ami nagyon nem jön be, az a buborékosodás, ezt utólag vettem észre. Mivel eddig nem jelentkezett, így ezt is a gyors festésnek szeretném tulajdonítani, de így meg annyira elvész az, hogy magukat a Lovely lakkokat másokkal kompatibilissé tegyek. Magyarán, egy kis sz*r került a palacsintába, ami a kreatívság  faktort igencsak csökkenti, ilyen eredmények mellett...Ezek után, nem tudom merjek-e még venni ilyen lakkot, vagy ha veszek is, hogy tudom kihasználni? Csak egymagában, szűziesen?


Mit szóltok? Szeretitek a nude lakkokat? Ti mivel dobjátok fel őket? 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép és kifinomult lett ez a festés :) Tetszik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszi az elismerést, annyira jól esik hogy valakinek tetszik! :)
      Várlak máskor is, vissza!

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com