2013. szeptember 4., szerda

Stenders sós testradír-Grapefruit-os változat-Teszt, vélemény

Sziasztok!

Még régebben mutattam egy bejegyzést arról, hogy a Stenderstől egy csomagot kaptam véleményezés, tapasztalatmegosztás céljából. Kérdeztelek Titeket is, hogy mire vagytok a leginkább kíváncsiak, de sajnos csak egy ember írt, így a bőrradírt vettem legelőször mustra alá. Hogy mi sült ki belőle? Lejjebb olvashatjátok!

Amennyiben kíváncsiak vagytok még magára a márkára, a termékeikre, azok összetevőire akkor a www.stenders.hu oldalon mindent megtalálhattok!

A terméket tesztelés céljából kaptam, de ez NEM befolyásolta a véleményemet! 




Kiszerelés: 300 g
Anyag: keményebb, nehezebb műanyag
Használata: A megtisztított bőrre vékonyan felvinni, masszírozni, majd meleg vízzel lemosni a bőrradírt.
Értékes hatóanyagok: édes mandula olaj, shea vaj, jojoba olaj, grapefruit illóolaj, 

Első blikkre....
*Update(2013. 09. 05.):
Az anyagot félrenéztem, és hibásan közöltem, nem üvegről van szó, hanem egy erősebb, stabilabb műanyagról, ami már tényleg fürdőszoba- és felhasználóbarát.
A műanyag stramabb anyagból készülhetett, mint az átlag puhány tusfürdők csomagolásai, ezért érezhetem szerintem üvegnek. 
Az illata nagyon erőteljes, igazi grapefruit, össze sem hasonlítanám a Balea-s régi grapefruitos tusfürdőmmel. Ehhez képest az a tusfürdő illat tényleg mű....



Használat
Azelőtt olvastam már testradírokról, és talán nagyjából tisztába kerülhettem a buktatókkal. Na meg egy kicsivel ehhez hasonló, ugyan tusfürdővel, de volt már dolgom.
A radírozás egyszerű, meg lehet oldani kézzel, vagy éppen szivaccsal is, kinek mihez van kedve, én a legtöbbször a kezeimet vettem igénybe. A benne található só, szép apró, nem karistolta a bőrömet, nem sértett fel semmit sem. Legelőször a belső karfelemen próbáltam ki, hiszen ott azért  a bőr elég puha, könnyen sérültté tehető. Nem történt semmi baj, nem sértett fel.

Fontos tudni, hogy a radírozás és az azt követő lemosás után olajos érzet marad fenn a bőrön. Először nagyon meglepődtem, de nyilvánvaló, hiszen található benne grapefruit olaj és más természetes olajok is. Ami különösképp figyelemre méltó szerintem, az az, hogy hiába ez az olajos bevonat, a bőröm nem érezte elnehezültnek, vagy éppen fullasztónak magát. Ez nálam hatalmas piros pont, mi több, ez már csillag ha az alsós-tanárnénis értékelést nézzük.:) 
Egy kis kitérő: Összevetve a Nivea zuhanyzás utáni testápolójával tapasztaltak után, igencsak ez a termék áll nyerésre. Tudom, ez nem testápoló, de a benne található összetevők alapján az is részben a  funkciója. A Nivea esetében a lemosást követően rosszul lettem, és fojtogatónak éreztem a levegőt és a bőröm is. Hiába volt a légkondi is.... Így, úgy gondolom nem csak a levegőbe beszélek azzal, hogyha azt mondom, hogy ilyen téren nagyon is fejlett termékről van szó, bár szerintem ez a természetes alapanyagoknak is köszönhető.

A bőröm a használat után sima, puha és nem utolsó sorban illatos. Az illata használat után is tartós, 3 óráig tuti lehet érezni, ha nem tovább. Az első 2 használat alkalmával,a nap végéig éreztem magamon. Azóta, 3-4 óráig szokott megmaradni az illata. Én csak addig szimatolgatom magam, na meg, egy idő után az ember orra megszokja az illatot, így lehet megmarad az a bőrömön, csak az orrom már tényleg elfáradhat, vagy már éppen megszokta ezt az illatot. Ami nagyon durva szerintem, az az, hogy hiába használtam 2-3 órája, és hiába van nyitva a fürdőszobában az ablak, még visszatérve oda, elég erőteljesen éreztem a grapefruit illatot, akárhányszor használtam a bőrradírt. Akkor mondtam magamnak is, hogy ez igen. De be kell vallanom, ez nagyon furcsa volt legelőször, hogy valami ennyire tartós legyen. Ha máskor fürödtem valamivel, akkor oké,hozzá voltam szokva, hogy a fürdőszoba tusfürdő illatban pompázik zárt ablakok mögött 1 óráig. Nyitott ablakokkal pedig kb. 20 percig. Durva volt ezt felismerni (és ez a durva jó értelemben értendő).
Ezért is érdemes szerintem jól megválasztani az illatot, mert sokáig lesz a társa az embernek. Ha pedig végül nem jön be az illat, sok kellemetlen percet okozhatunk magunknak.




Jó tanácsok a használatot illetően
- Mivel sóról van szó, csípő érzetet fogsz tapasztalni, hogyha sebre vagy valamilyen vágás környékén szeretnéd használni. Ezzel érdemes vigyázni, mert a só, ha jól tudom, maradandóvá teszi a heget.
- A borotválást nem tudom ajánljam-e vagy sem. Szerintem érdemes radírozás előtt, vagy radírozás után egy nappal elvégezni, mert ha ugyanakkor szeretné az ember elvégezni ezt a műveletet, beletörhet a bicskája. Ha radírozás előtt borotválsz, akkor óvatosan tedd azt, különben az apró sebecskéknél a csípő érzés kellemetlen lehet a só tartalom miatt. Ha radírozás után borotválnál, akkor azt jobb elfelejteni, mert a borotvát eltömíti az az olajréteg amit a borotva húzogatásával szedsz le a bőrödről. Nem csak borotva pocsékolásról van szó, hanem szerintem a tápláló összetevőktől is megfosztja magát az ember. Így, az ilyen műveleteket, nem is ajánlom radírozás közben. Vagy előtte 1 nappal, vagy utána.
-Azt írták a csomagoláson, hogy gyulladáscsökkentő hatás van, így kipróbáltam az arcomon is ezt a radírt. A bőröm állapota nem lett rosszabb, az egyik nagyobb pattanásom volt az, amit visszahúzódott egy kicsit. Az olajos utóhatás miatt féltem, hogy baja lesz az arcomon a bőrnek, de nem történt semmi gond, így erre a területre is megfelelőnek tartom a használatát.

Összegezve
Nagyon megtetszett ez a termék, amikor el fog fogyni, szinte biztos, hogy meg fogom venni. A természetes összetevők mellett nagyon bejön az igényes csomagolás, és az ápoló hatása.
Egyedül az ára az, ami nagy úttorlasz lehet sokaknak, ugyanis 3590 HUF-ot kóstál. De, ahogyan elnézem, elég sokáig fogja bírni ez a bőrradír. Én nagyjából 3-4 hónapnyi mennyiségnek látom ezt, úgy hogy a tesztelés ideje alatt hetente 2 alkalommal használtam. Heti 1 használattal azért tovább húzná ez a mennyiség. Bátran merem Nektek ajánlani ezt a bőrradírt, ha jól tudom elérhető még rózsás és levendulás illatban. Ezenkívül cukros változatban is találhattok a kínálatban bőrradírokat, mint például az eper cukor testradír és a csokoládé cukor testradír.

Ti milyen testradírt használtok? Mi a kedvencetek? Kedvet kaptatok ehhez a termékhez? 

    

4 megjegyzés:

  1. Eddig is szimpatikus volt ez a radír az oldalukon is, de ez a poszt részletes volt, és meggyőző, ha elfogy a Greenland-es tuti veszek egy ilyet, de lehet hogy csoki illatban :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Na akkor hajrá, remélem Neked is ugyanolyan jó lesz róla a véleményed, mint nekem! :)

      Törlés
  2. Ó, nagyon szimpatikus, amiket írsz róla. remélem, lesz szerencsém nekem is kipróbálni a termékeiket :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Sosem lehet tudni, de remélem Te is jó élményekkel fogsz gazdagodni! :)
      Köszi, hogy írtál!

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com