2014. január 26., vasárnap

Ajánló: Cafe Frei

Sziasztok! 

Régebben nagyon nem szerettem az ilyen beülős helyeket, főleg az oly' divatos de egyébként nem sokat érő Starbucks az amitől enyhén kiráz a hideg. Pláne ha benne készült hiper-szuper pózolós képet látok egy kis csücsörítéssel a "nézzétek ott a nevem a poháron" c. viselkedéssel meghintve. Valamiért annyira sosem vonzott, más társai viszont igen. Próbálgattam a helyeket, teaházakat is azelőtt, de annyira nem fogott meg egy sem. Lehet ebben az is benne van, hogy az egyik helyen a felszolgáló lány látványosan flörtölni próbált a baráttal, aminek sértődés lett a vége, az ő részéről, mert az arcba nyomott cicikkel és a nyávogós affektálásra sajnos (vagy nem sajnos, döntsétek el Ti) nem voltunk vevők.... 

De akadt egy hely, ahova újra és újra visszatérünk. Ez a Cafe Frei nevű kávézó, amit általában a Libriben (vagy a Libri könyvesboltok mellett) vannak. (Nem tudom mi lenne a helyes megfogalmazás, mert a Libri könyvesboltokba általában be kell menni, hogy bejusson az ember a kávézóba.) 

Azt hinné az ember, hogy elég magasan mozognak az árak, bevallom eddig azért is nem próbáltam ki ezt a helyet, mert meg voltam róla győződve, hogy még drágább mint a hasonló nagy divat kávék valamelyike, és rettegtem egy csöppet, hogy ha beülök valami tevenyállal lesz kiszúrva a szemem. Nos, eléggé tévedtem a megítélésben, ugyanis sem tevenyálhoz hasonló dolgot nem lehet itt kapni, és még az árak is megfizethetőek. 



Az árakon kívül még a kínálat az, ami nagyon le tud nyűgözni, mert itt aztán van mindenféle latte, kávé, tea (Szálas tea, nem az a rongyolt valami, amit az egyszerű sarki közértben is meg tudsz venni!), smoothie, és persze sütemények. Az árak szerintem közepesek, sőt másokhoz képest inkább olcsónak számítanak, de ez nem megy a minőség rovására egyáltalán. Igaz, a rendelésedért magadnak kell menni a kiadó pulthoz, viszont nagyon hamar elkészülnek szinte mindennel. Legalábbis az Árkádban található üzletükben eddig sosem kellett sokat várni. Még akkor sem, amikor a pénteki vagy a vasárnapi tumultusban sikerült kitalálni azt, hogy most üljünk be oda. 

Az árakról és termékekről amit kóstoltam: A forró csokoládék 440 HUF forint körül vannak. Jó sűrű, krémes, igaz kétszer annyi mint a 150-170 forintos automata forró csoki, de kétszer olyan jó. Nem is csodálom, hogy azelőtt undorodtam a forró csokoládétól, igaz most sem lett a kedvencem, de legalább nem undorral gondolok rá. 

A teák is isteni finomak, nagyon aranyos kis szűrővel van ellátva a pohár, amit ízlésesen és könnyedén ki-be tudunk rakni, ráadásul van hozzá ilyen alátét (vagy tartó?), aminek hála nem a tálcát sikerül felszentelni. Őértük 490 HUF-ot kell kipengetni egységesen, de van olyan tea, amit 2x-3x is fel lehet önteni. Hosszabb tartózkodáshoz én ezt ajánlom! 
A latte kávék is jók, én eddig ezek közül csakis a  Miami Beach-i Vaníliás Lattet kóstoltam, bár legutóbb igencsak túl lett fahéjazva az adag (szerelmes a felszolgáló, úgy tűnik ez nem csak a sóval működik). Átlagosan 470-500 HUF körül vannak itt is az árak.

Ami még különleges a helyben, hogy kimért kávékat és teákat is lehet vásárolni náluk, ezt sem kifejezetten drágán próbálják meg a vevőkre rásózni. Az előbbieket, ráadásul kérésre még meg is őrlik az adott kávéfőzőhöz, ebből nekem az jön le, hogy egy elég rugalmas, vásárló barát csapatról lehet szó. 

Ja és persze, a legfontosabb lemaradt a legelején: rendeléskor kaptok egy sorszámot és az alapján szólítanak, amikor elkészült a rendelésetek. De egy nagy monitor is van, amin látszik, hogy mely rendelések vannak készen /készültek el, és melyek azok amik még éppen sisteregnek, forrnak, készülgetnek. 


Esetleg ha körülnéznétek a kínálatot illetően, itt van a kávéház lánc oldala, bár sajnos közel sincs fenn az összes választható kávé, latte és egyéb termékek sora: 


Engem nagyon megnyert a hely magának, még biztosan vissza fogunk oda nézni a későbbiekben is, és ha beköszönt a jó idő, akkor valami jegeset is kipróbálok...eddig ez csak azért nem sikerült, mert ilyenkor egy korty is elég valami hidegebből és máris kész a torokfájós buli az elkövetkező 1 hétre.

Újítás 2014. január 26. 15:33: A bejegyzés NEM fizetett hirdetés, csak egy helyet szerettem volna ajánlani, egyet, azok közül, amiket szeretek! 

12 megjegyzés:

  1. Nagyon bírom ezt a helyet, a mogyoró ízesítésű kávétól elkezdve tényleg minden van! Cuki és hangulatos a hely, olyan mint egy afrikai szafarin :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  2. Szombathelyen is van, bár ott nem olyan a rendszer, mint amelyikről te beszélsz :) mi nagyon szeretjük, kellemes beülős hely, és isteni az összes kávé, engem megvettek kilóra a katalán mézeskalácskávéval :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mézeskalácsos is volt és én nem tudtam róla? Nagy kár, mert egy másik helyen meg pont ez ízlett a legjobban.

      Törlés
  3. Nekem a debreceni Frei kávézó a kedvencem! A Fórumban a Libriben van és nagyon bírom a hangulatát! Imádom a könyveket is nézegetni, olvasgatni és azt is lehet kávézás, teázás közben :). Mindig van kiállítás is. Szóval végre egy igényes hely :)
    Mia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még csak olvasó sarkot láttam Libriben kialakítva, na de hogy a könyveket is be lehessen vinni a kávéhoz, még nem láttam itt. Pedig annyira jó lenne, csak félnék tényleg, hogy leöntöm valamivel a könyvet, olyan kis szerencsétlen vagyok...:D

      Törlés
  4. Itt sajnos nincs, pedig nekem is tetszett, mikor egyszer eljutottam egy ilyenbe, nagyon finom volt a mogyorós forrócsoki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor ezt nekem is ki kell pipálnom a listáról! :)

      Törlés
  5. Nagyon jó kávékat lehet kapni! Eddig még nem ültem be, de vásároltam már csomag kávét. Párizsi vaníliást :). Nagyon hangzatos a többi fajta is, például: Manhattani kókusz kávé, vagy Tokiói csokis-málnás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen, elég sok kávé különlegesség van, nem csak a tucat kávékat lehet itt kapni, vagy ha mégis, észrevettem hogy van amit igyekeznek egyedivé tenni, ami nagyon jó! :)

      Törlés
  6. Én csak egyszer voltam a Frei-ben, de nagyon szerettem. Sajnos nálunk nem ment olyan jól a szekere, így pár hónap múlva be is zárt, de remélem, nyáron újra kinyit. :)

    VálaszTörlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com