2014. január 27., hétfő

Ebelin acetonos körömlakklemosó (erdei gyümölcsös)-vélemény, teszt

Sziasztok!

Sokféle körömlakklemosót láthattatok már a blogon. Eddig a legjobban az Essence epres-vanílilás darabjával voltam megelégedve. Volt ami ragadt rajtam, volt ami gyorsan fogyott, volt amit hatékonynak sem éreztem. De már egy jó ideje megvan ez a darab, úgyhogy ideje folytatni a hagyományt.





Ár: 260-300 HUF körül 
Mennyiség: 125 ml
Beszerezhetőség: DM

Valószínűleg, sokan nincsenek kibékülve az acetonos körömlakk lemosókkal, én sem voltam egyébként. Egy nap viszont úgy döntöttem, hogy őt kapom le a polcról, szerintem igazából a szín volt az, ami motivált, utólag sikerült belefutnom abba a jelzőbe, hogy ez bizony acetonos körömlakk lemosó. Elvileg erdei gyümölcsös illat az, ami járt még hozzá, de nagy jelentőséget nem tulajdonítok neki. Én nem érzem annyira, de nem is különösebben az az über büdös lemosó, így nálam értelmét vesztette egy kicsit ez az illatosítás.

 Tény és való, a körmeim felsőbb rétegétt jobban megviseli a lemosás, de fokozott hidratálással úgy érzem valahogyan megtartható az egyensúly, főleg a körömágybőrömre nézve. Amit pozitívumként tudok mondani, az mindenképpen az, hogy tényleg hatékonyan távolítja el a körömlakkot, és egy kis plusz munkával a glitteres darabok is lejönnek szépen a körmömről, még csak kapargatnom sem szükséges némelyiket, ami igazán nagy szó. Azelőtt ugyanis, elég gyenguska lehetett az előző lemosóm, ha foggal-körömmel kellett harcoljak a fennmaradó glitter mező ellen.


Egy második pozitívum: Az előző körömlakk lemosómmal az volt a bajom, hogy baromi gyorsan fogyott. De tényleg, 2 hónap alatt könnyes búcsút inthettem neki, pedig csak 1-2 alkalommal festettem többet körmöt összesen, mint alapjáraton. Ez a kevés szám nem szabadott volna így megdobja a fogyasztást. Itt viszont, nincs problémám a hamar fogyással. Már csak azért sem, mert a sima lakkokat ez a lemosó pikk pakk leszedi, öröm nézni. Ráadásul anyagpocsékolás sem jön be a képbe, úgyhogy most igazán meg vagyok elégedve ezzel a lemosóval. A kérdés már csak az, hogy maradok-e nála vagy keresek egy újabb darabot, félve az aceton hosszabb távú, káros hatásaitól. De igazából, az előző Isana lemosó, ami acetonmentes volt, jobban gyengítette a körmeimet, fogalmam sincs miért. Pedig erről a hatásáról való panaszkodást, tudom, hogy máshol is olvastam már.... Itt ez egyelőre nincs képben, pedig elég régóta megvan ez a lemosó, csak félek hogy az igazán nagy bajok hosszabb idő után jelentkezhetnek.

2 megjegyzés:

  1. Én az Isana mandulás lemosóját használom, előtte használtam Ebelint is, de az annyira nem vált be, szóval most jól elvagyok ezzel :) Habár sikerült eltörnöm a kupakját, így kicsit félek, hogy lehet párolog is el belőle :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is Isanáztam, de a rózsaszínnel voltam el akkoriban, a zölddel amiatt nem mertem próbálkozni. Elkerültük mindketten úgy látszik, a másik által nem kedvelt/kedvelt darabot! :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com