2014. március 20., csütörtök

Jó magam és az ajakápolók

Sziasztok!

Csak úgy gondoltam egyet és eszembe jutott, hogy mi lenne ha pár tucat termékkel kapcsolatos tapasztalataimról mesélnék nektek. Csak úgy, kötöttségek nélkül.

Az ajakápolók sosem foglaltak el központi helyet az életemben. A régi epres labellot szerettem, bár akkoriban még ért is valamit. (Úgy 9 éve.) Igazándiból csak azért vettem meg, hogy lenyalogathassam a számról. Szóval így indult a kapcsolatom az ajakápolókkal. Azóta persze nem csak a labello után nyúltam, sőt, igyekeztem kerülni, miután megtudtam/tapasztaltam, hogy inkább szárít, mintsem ápolná az ajkaimat.

Forrás


Egy ideig az olcsó darabok között tengtem-lengtem, bár egyik sem volt az igazi. Főleg nem egy Lidl-ben kapható borzalom, ami nem csak hogy nem ápolt, de úgy éreztem hogy disznózsírral kenegetem a számat. Amikor másodszorra lepett meg egy ilyen darabbal a család, akkor gondoltam egyet és a kezembe kívántam venni az irányítást.

A drogériás darabok közül amit normálisnak érzek az a Bebe rózsaszínű ajakápolója. Árban sem vészes és nem egy labello ami többet árt, mint használ. Teszi a dolgát, nem kiemelkedően, de legalább normális társ az "életben maradáshoz". Ezután kezdtem el az Isana ajakápolók után nézni, amik nem igazán jöttek be. A kéket túl nehéznek éreztem, bár legalább pattanást nem okozott, a Hidro Care darab pedig elfelejtődött, majd kidobtam. Már egy ideje érlelődött a gondolat, hogy Carmexet kellene venni, de itt még elvetettem a gondolat csíráját is, mondván hogy drága mulatság ez.


Az utolsó olcsóbb drogériás darabom egy Baleás cseresznyés darab volt, ami azóta megszűnt. Nyáron ellátta a feladatát, de szerintem csak ilyen gyenge időkben muzsikált volna jól, így nem mertem újravenni anno, akármennyire is voltam/vagyok cseresznyemániás. 

Akkoriban egy barátnőm hívta fel a figyelmet a Primus ajakírre, amiből a kamillás változat engem megnyert magának, bár egy idő után hajlamos vagyok őt is nehéznek érezni, így a téli mínusz -10 fokokra tartalékolom immár a második darabot. Egyszer már írtam róla az oldalon >>> 
 Közben pedig a birtokomba került egy Carmex Original amivel meg vagyok elégedve, bár ha túl sokat használom, érzem ám hogy ez is szárít, majd befutott az utolsó ló is, egy Carmex Cherry, amit naná hogy a cseresznyéssége miatt akartam a magaménak tudni. Kár, hogy idehaza ez aranyárban van....



A legutolsó újdonság, amit főképp az ajkaimra használtam, az a Stenderstől kapott shea vaj volt, ami jól végezte a dolgát, bár elsődleges feladata szerintem a szárazabb részek (könyök, kezek, térdek) rendbetétele volt. A tégelyes megoldás viszont egy kicsit aggasztó, így nem is merem akárhol elővenni. 


Amire nem szívesen emlékszem az a mangós ajakápoló a TBS-től, sajnos akárhányszor hosszabb ideig próbáltam használni pattanás lett a vége, így be durcáztam és végleg elpártoltam mellőle. Gondoltam többször nem játszom a tűzzel, mert legközelebb nem csak megégetem magam egy pillanatra, hanem egy heggel is gazdagodom, az meg kinek hiányzik...

Ami mostanában felkeltette az érdeklődésemet az a Bees ajakápolója, sok jót olvastam róla, így szívesen a magaménak tudnék 1 darabot. A Blistexről is jókat hallottam, lehet, hogy mivel ez a márka van elérhetőbb közelségben, így a következő próbálkozásom velük esik meg. 

Na és Ti, hogy vagytok az ajakápolókkal? Szerepel-e itt a kedvenc? Ha nem, mi az? 

7 megjegyzés:

  1. A Labello egyáltalán nem jött be, mert a szám pergamen lett tőle. A bebe már inkább, de nekem, ami igazán jó, az egy Eucerin ajakbalzsam, meg aloe vera kivonat. Ha nagyon száraz, az utóbbival szoktam ecsetelni, és akkor hamar rendbe jön a szám. Az ajakbalzsam meg inkább utcai használat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig régen még jó volt a labello is, de utána...:/ Aloe verát nem hiszed el, de már jó ideje akarok szerezni, csak annyi minden van, amit szívesen kipróbálnék, hogy már szégyellem magam, hogy a gondolata is eszembe jut.
      Én az LRP-t néztem még ki, ha már a gyógyszertári daraboknál tartunk, csak félek, hogy a csillagászati ára miatt kiszaladnék a patikából...:D

      Törlés
  2. Nekem használ a Labello, de csakis a kék. Éjszaka bekenem vele a számat, reggel pedig szép, puha, hidratált ajkak fogadnak :) Én is kipróbáltam a Bebe-t, imádtam az illatát, az nem rózsaszín, hanem kék volt, de elfogyott, utána meg kaptam két Isana-t, s el is felejtkeztem róla. Most kék Labello van, én szeretem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az original szerintem mindig mindenhol jobb, mint a különféle ízesített változatok. Lehet a labellonál is így van, bár a kéket tőlük én még nem próbáltam, a gyümölcsösökre lennék ráállva, meg egy vízalapúra, de velük már nem merek kísérletezni.
      De örülök, hogy valakinek jó tapasztalata is van akkor! :)

      Törlés
  3. A Labello nálam is inkább a szárít kategória, az olcsó 100 Ft-os, Lidl és társaik szintén borzasztóak. A Coca-Colás dolognak finom illata van, de hatása nulla. A Douglasban lehet/lehetett kapni az I love...raspberry & blackberry ajakápolót, annak az íze vágta ki nálam a biztosítékot, annyira műanyagos volt, hogy kukában végezte pár használat után. Ami nekem bevált az a Carmex. Egy éjszaka alatt helyrehozza az ajkaimat. Most az Essence Kiss care love ajakápolóját használom, nem a hidtatáló hatása miatt, hanem az illatáért, mert azt kifejezetten szeretem. Ha ez elfogy akkor 2 natúr termékem vár még elhasználásra: a Burt Bees és a Bee natural. Amúgy én inkább a natúr dolgokban hiszek mostanában, azokat hatásosabbnak is érzem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Coca-colásat én is próbáltam, de az annyira nem fogott meg. Annyira fogott meg látod, hogy még írni is elfelejtettem róla, sőt, lehet azért történt mindez, mert nem is tartom igazi ajakápolónak.
      Én is kezdek szépen lassan átállni ezekre a natúr dolgokra, bár könnyebb lenne, ha erre itthon is nyitottabbak lennének a lakók, de sajnos nem. A többség meg mindig győz ugyebár... :S

      Törlés
  4. Én a Müller mézes tejes ajakápolóját szeretem nagyon. :)

    VálaszTörlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com