2014. április 7., hétfő

Color Tattoo: Megváltozott ár?

Sziasztok! 

A Glamour napos posztban mondtam, hogy lenne egy felfedezésem CT fronton, de egyre biztosabb vagyok benne, hogy a szemem nem káprázott úgy kb. 1,5 héttel ezelőtt. 

Történt ugyanis, hogy akadt egy szabad fél órám, gondoltam akkor épp itt az ideje megtervezni ezt a Glamourozást, így betértem a Sugárban található DM-be. Először nem a Color Tattoo-k felé vettem az irányt, ám 3 perccel később már ott tobzódtam a Maybelline pultnál. A vicc az, hogy legelső körben annyira el voltam foglalva azzal, hogy most 2 lehetséges szín közül válasszak majd, hogy az ára fel sem tűnt. Ám láttam, hogy 1-2 árunál leárazás van, na mondom, ez már döfi, nézzük meg ennek az árát is, lehet mákom lesz és már most haza tudok hozni egyet. 

Forrás: http://eyemasq.files.wordpress.com/2012/05/color-tattoo-eyeshadows-by-maybelline.jpg


Na hát itt számoltam el egy kicsit magamat hamar (vagy ittam a medve bőrére előre?), ugyanis nem hogy nem a megszokott 1699 HUF-os árral találtam szembe magam, hanem 2400 vagy 2700 körüli árral. (Pontosan nem emlékszem, bennem a 2700 maradt meg nagyon, mert nagyon kiakadtam az áron, szerintem a 2400-as ár annyira nem szúrt volna annyira szíven, de betudtam volna annak, hogy drágul az élet, ennek is eljött az ideje.)Valamelyikkel biztosan, mert a kettesre kipattantak a szemeim, arra emlékszem tisztán. De ezen egy kicsit felbosszantottam magam, így ki is sétáltam azzal a lendülettel a boltból. 

Tisztában vagyok vele, hogy nem maradhat mindig-minden ugyanolyan olcsó. Na de ezt a húzást vajon miért a Glamour napok előtt kellett meglépni kb. 2-2,5 héttel? :) Nem a DM-re haragszom feltétlenül, mert valószínűnek tartom, hogy ők csak a beszerzési árhoz csapják hozzá a drágulást, vagy valami más van a háttérben. 
A másik, ami böki a csőrömet, az az, hogyha 2700-as árral számolunk, akkor +1000 HUF-al többe kerül az ára, mint egyébként. Ha a másikkal, akkor is +700 HUF. Ekkora infláció sújtotta volna az országot? (Oké, az utóbbi ár, annyira nem vészes, határ esetnek gondolom, nyilván örökké nincs Hawaii.)Mindenesetre szerintem ez nem volt egy jó lépés, mert egy ilyen dologgal könnyedén el lehet vadítani a vásárlókat a kasszától. Ha nem lenne a Glamour napi 50%-os kupon, nagyon meggondolnám, hogy érdemes-e erre beruházni. Akkor akció nélkül, már inkább a Rossmannba megyek, ahol 1800-1900-ért láttam a legutóbb Color Tattoo-t, így ott inkább jobban megéri a befektetés az én számomra. [Ezt sem értem ugyan, ha az egyik beszerző meg tudja magának engedni ezt az árat, a másik meg nem képviseli nagyjából ugyanazt az árat (tehát jelentős a különbség a kettő között), ott valami baj van. Nem?] Remélem a Rossmann nem készül hasonló attrakcióval sem a G-napok előtt, sem utána, mert akkor jön egy igazán rossz világ azokra, akik még pár színt szívesen beszereztek volna....Én most egy kicsit meg vagyok lőve.  

Minden esetre figyeljetek az ilyen dolgokra, mert még 1-2 ilyen húzás másoktól és a Glamour napi spórolás, "jól járás" egy kicsit más értelmet nyer! Bár, emlékeztek tegnap is mondtam, hogy a ház mindig jól jár, nyer, az igazi nyertesek szinte sohasem az átlag emberek közül kerülnek ki...:) 

33 megjegyzés:

  1. Az a baj, hogy te észrevetted, de lehet hogy más aki nem tudta ezt, simán beleesik a csapdába és örül, hogy hú de jó vásárt csinált, közben meg drágábban megvette mint anno az eredeti árért.... =/ És valószínű, hogy nem csak ezekkel a termékekkel játsszák ezt el, csak sokszor nem is vesszük észre - vagy ha észre is vesszük, mit tehetnénk ellene? Gusztustalan. =/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy, másképp is mondhatjuk: pontosan az a baj az üzletek szerint, hogy én észrevettem-reflektálva a mondatod legelső felére. :D
      Az a baj, hogy sokan nem is veszik észre, csaj fejvesztve rohannak, mert akciós. Hiába szólnék másnak is a boltban, kb. azt hinné, hogy az ő termékeire pályázom, ezért el akarom őt ijeszteni. Viszont jól mondod, semmit sem tehetünk, max. annyit hogy körültekintőbben vásárolunk és egyre nagyobb hangot adunk az elégedetlenségünknek, előbb-utóbb észbe kapnának ha a minimum pénz nem jönne be.

      Törlés
  2. Én szinte biztosan ki is hagyom a Glamour napokat, max. sampont veszek. Mióta rájöttem, h létezik a fragrance direct oldal (http://www.fragrancedirect.co.uk/), már nem érzek késztetést, hogy drogériában vásároljak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnézem magamnak én is ezt az oldalt! Örülök, hogy nem mindenkit lehet beetetni mindenféle butasággal. Legalább valakinek nem csak amiatt van feje, hogy haj nőjön rajta, hanem használja is! :)

      Törlés
  3. Sajnos nem városi legenda, hogy a kuponos napok előtt az üzletekben átárazzák a termékeket, vagyis felnyomják az árát, hogy ugyanolyan bevételre tegyenek szert a kuponos napokon, mint a normál napokon. Ezt eddig a ruháknál és cipőknél tapasztaltam, de hogy már a drogéria is beszálljon ebbe a buliba... :(((
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, a ruhákkal én is tisztában voltam, de a drogériás dolog most mellbe vágott. De van egy sanda gyanúm hogy ez a felárazás nem csak G-napokra szól, mert akkor nem 2 héttel előtte csinálták volna ezt, hanem előtte pár nappal. (Vagy inkább bevállalták a 2 hetet, hogy ne legyen olyan feltűnő?) Ez is benne van a pakliban, szerintem. De ez szomorú már, hogy meg sem éri ezeken a napokon vásárolni.

      Törlés
  4. Pedig én is szeretnék még egy-két árnyalatot...a Tesco-ban mindig is 2500 vagy a feletti áron láttam a CT-kat. A tavalyi a G-napokon szereztem be a taupe színt, de lehet akkor idén lemaradok :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet akkor. Pedig a betárazásra én is készültem, de így max. 1 szín ha landol majd a kosaramban. Palira ne vegyenek, azért nagyon haragszom!

      Törlés
  5. Én is néztem a DM-ben, hogy ez tényleg ilyen drága lett volna eddig is? :\ Közben ugye a Rossmann-ban 1900Ft.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor nem csak én csodálkoztam és vonogattam a szemöldököm. Igen-igen, a Rossmannban 1900, mostmár azt hiszem CT fronton új törzshelyet avatunk.

      Törlés
  6. Az akció előtti árváltoztatás nem újkeletű dolog, és bár egyáltalán nem akarok belemenni, de az emberek tényleg nem veszik észre a (már második) rezsicsökkentés hatását? Csak hiszed, hogy több marad a pénztárcádban...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én le is írtam, a legtöbb spórolási mód az, ha nem költ semmit sem az ember. Amint pénzköltés jön be a képbe, az már nem spórolás, maximum egy kicsivel jobb ár, amiért megkaphatja az ember az amúgy túlárazott termékeket..:)

      Törlés
  7. Egyetértek a többiekkel, itt valószínűleg "csak" a Glamour napok előtti felárazásról van szó -szomorú, de nem meglepő.
    Ezért is érdemes nagyjából ismerni az árakat már a Glamour napok előtt is, és utánaszámolni, hogy hogy éri meg jobban vásárolni. Én nem tervezek nagy bevásárlást a kuponokkal, mert annyi mindenem van, hogy nem érdemes már sokat gyarapítani rajta. A mindennap használt kozmetikumokat szívesebben veszem meg majd kuponnal, de azért megnézem, hogy mennyi az aktuális ára és megéri-e
    A Color Tattookat egyébként nagyon szeretem, szerencsére már megvan minden szín, ami tetszett és itthon kapható. Ettől függetlenül a 2.700 ft-os árat már csak azért is nagyon sokallom, mert ennél olcsóbban lehet rendelni külföldről az új dare to go nude termékeket (én ezeken gondolkodom most)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én attól félek, hogy nem csak erről van szó. Vagyis, nem látom ésszerűnek, hogy 2 héttel előtte árazzanak fel, egyetlen egy terméket. Igaz, ez a ,legnépszerűbb. Ha nagyon fel akarnák árazni, akkor ráérnének 4-5 nappal előtte, nem? Vagy az akkor túl átlátszó lenne? Ezeken kezdtem el így agyalni most.
      Az új dare to go engem is érdekelne, itthonra nem hozzák be őket, mi? Amúgy durva, hogy külföldről lassan olcsóbb rendelni kb. mindent, mint itthon. Lassan kezdek ott tartani, hogy itthon már csak azért veszek meg valamit mert nagyon kell és szorít az idő, vagy akció van, vagy nem érné meg utazni is érte, vagy a várakozási idő kétséges...Pedig, szerintem a DM-nek és akárki másnak is jobb lenne ha a képzeletbeli országhatáron belül maradna a pénz. De ezzel csak tényleg elvadítanak mindenkit.

      Törlés
  8. Gusztustalan... (Amúgy a DM-ben eddig még olcsóbbak voltak a CT-k, mint a Rossmannban.) Ha így folytatják az üzletek, hamar hanyatlásnak indulnak a Glamour napok...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudjuk, eddig a DM-ek voltak az elsődleges beszerzési helyek az olcsóságuk miatt. De úgy tűnik ez is leáldozik. A G-napok egyre rosszabbak, most végignéztem a kuponokat és mit ne mondjak, szerintem az őszi kínálat sokkal jobb volt, kihasználhatóbb és hasznosabb is egyben. De úgy tűnik sokaknak mindegy, ha rá van írva egy kiló kutya kakira, hogy -20%, akkor is megveszik, mert vérszemet kapnak arra a szóra, hogy akció.

      Törlés
  9. hálistennek engem alapból sem vettek meg a Color Tattoo-k, két színem van belőle de többet nem tervezek beszerezni, de azért ez tényleg eléggé furcsa...én amúgy örülnék, ha a többi márka termékei is egységáron lennének mindenhol, mint például a Catrice vagy az Essence de nyilván akkor nem lenne meg a biznisz :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez már csak ilyen sajnos, szerintem üzletvezetője és helyi elérhetősége válogatja. Nyilván ha a legközelebb másik forrás 1 óra vonatútra van tőled, nem biztos, hogy megéri elutazni azért a 700-900 HUF spórolásért, mert az sokszor már a vonatjegy ára is....Szomorú, hogy idáig jutott ez az egész. Én nagyon szeretem a CT-ket, csak az a baj, az egyik színem annyira nem kihasználható, így rájöttem hosszabb távon jobb ha ilyen dolgokra fektet be az ember fia/lánya.

      Törlés
  10. Mi? Hűha, én múlt hét kedden voltam DM-ben akkor 1899 Ft -ért láttam. Ez nagyon gáz mert amúgy nem is szoktam figyelni kuponozáskor az árakat a DM-ben mert gondoltam ott csak nem csinálnak ilyet, de ezek szerint mégis. Remek. Lehet hogy ma be is megyek és szétnézek alaposabban :( felírom az árakat meg ilyesmi...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a felírósdi nagyon okos ötlet! :) Ezek után már én sem szívesen vásárolok egyik üzletben sem ilyenkor, hál istennek nagyjából fújom az árakat, így ha valami baj lenne, lehet inkább aznap fel is függesztem a vásárlás élményét. A vérnyomásom nagyon alacsony, de ilyen hülye húzásoktól az egekbe szökik, ami hosszabb távon nem tesz jót....:D

      Törlés
  11. én sokszor szoktam látni ugyanazt a dolgot más-más dm-ekben más-más árral... de hogy ekkora legyen a külöbség? :/ tényleg tuti felárazásról van szó...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én eddig nem nagyon láttam ilyesmit, mert többnyire két DM-be járok, max. van egy harmadik amibe vészhelyzetkor ugrok be, de ott az árak szinte ugyanolyanok, csak a kínálat más. A vészhelyzetesben például van Essence pult, a másik kettőben nincs. Nekem eddig a pontig csak ez volt a furcsaság tárgya.

      Törlés
  12. Neee.... :( Ezt olyan bosszúsan és szomorúan olvasom, mert pont most terveztem venni Glamour napokon, szerencsére tisztában voltam az eredeti árral,de így legalább nem ott fog érni a meglepetés, nem fogok venni,csak azért sem, undorítónak és nagyon szomorúnak tartom ezt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én lehet veszek egyet, mert félek, hogy nem szimplán felárazásról van szó, hanem örökös árfelvételről és félek, hogy így marad. De tök jó, hogy amúgy 2-3-at terveztem venni az eredeti séma szerint....:D De mindegy is, majd akkor több jut másra, remélem! De ez a fajta üzlet politika tényleg nem túl pozitív...főleg nem hosszabb távon. Az meg a másik, hogy allergiás vagyok arra, ha hülyének akarnak nézni. Sok mindent tolerálok, de erre nagyon ugrok! :D

      Törlés
  13. Az egyik barátnőm mondta, hogy járt az egik Tesco-ban és az összes Maybelline termék le volt árazva a CT-k 1500 Ft-ra.

    VálaszTörlés
  14. Na, valami jó hír is a sok rossz mellé! Köszönjük, hogy megosztottad velünk! Sajnos, nekem nincs a közelemben Tesco, de ha valakinek elérhető közelségben van, az éljen vele, hátha jobban jár ezzel, mint a G-napos kuponnal.

    VálaszTörlés
  15. Én is akkorát kamilláztam a CT árán, hogy majdnem kiestem az ajtón.
    Mondom ez mi a f....? Még fél áron se érte volna meg szerintem, úgyhogy ott hagytam a pulton, és semmilyen smink terméket nem vettem inkább. Felháborító, mert tényleg ott jóval olcsóbb volt mint a Rossmannban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is így voltam vele, inkább már meg sem vettem, mert erősen felbosszantott ez az egész, pedig egyet szerettem volna azért, de rájöttem hogy inkább "lázadok". Nem mellesleg, szerintem volt elég hülye aki megvette ennyiért. Majd várom a beszámolókat, hogy mennyit spóroltak az érintettek! :D

      Törlés
  16. Mostanában a dm nagyon játszik az árakkal, és nem feltétlenül az élet drágul, gondolom nekik is kell a bevétel, meg kíváncsiak, hogy mennyire veszik észre az emberek drágulást, vagy hogy úgy mennyire kapkodják. Először a max factor lakkoknál vettem ezt észre ami 1600 körül volt eredetileg majd felemelték 2000 körülre, majd most megint akciósan annyi mint az eredeti ára.(ilyenkor a dmes pont/ kupon ellenében kerül az eredeti árba, vagy akörül összegbe) Sok emberrel az akciós szót meg lehet etetni, így hiába eredeti ára, oda van írva az, hogy akció és megveszik ugyanannyiért amennyiért amúgy eredetileg kerül. Még alverde makadádiós testvajnál láttam, hogy felárazták vagy 300 ft-tal, és utána dm pont/ kupon ellenében volt az eredeti ára.:/ Mintha megint eredeti árán árulnák. Most megint egy népszerű termékkel játsszák el ezt. Gusztustalan az egész, egyszer gondoltam írok a dm facere de nem tudom mennyire lenne érdemes. Ezért nagyon oda kell figyelni és nyitott szemmel kell járni! Ha valami drágul az szerintem más üzletben is drágább lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszintén? Szerintem nekik nem érdemes ezt leírni. Nekik ez negatívum ami kb. addig van kinn az üzenőfalon, amíg ők ki nem törlik, vagy amíg ki nem találják hogy megsértetted a szabályzatot és emiatt törlik a negatív kritikádat. Ez már csak ilyen! :)
      Szerintem inkább oszd meg a tapasztalataidat a közelebbi ismertségi köröddel, vagy akár más blogokon is, ahogyan ezt most is teszed! Szerintem több értelme van, és maradandóbb is mint bármi más! Aki értelmes, az ezen el fog gondolkodni. Aki nem az, az meg is érdemli hogy vesszen a pénze. Én csak azt sajnálom, hogy van aki bébitápszer helyett inkább a drágult dekor kozmetikumokra költ....

      Törlés
  17. Én is lemaradtam így róla. Talán majd ma a Müllerben. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, majd meglátjuk! Számolj be azért, hátha ! :)

      Törlés
  18. Én is Tescóban csaptam le nemrég a feketére, 1490 Ft-ért, csodálkoztam is, mert eddig csak a DM-ben láttam ilyen olcsón, de ezek szerint most már ott is drága. Vérlázító...

    VálaszTörlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com