2014. április 20., vasárnap

Essence Stays no matter what 24h volume mascara-Teszt

Sziasztok! 

Sokáig gondolkodtam, hogy most írjak-e erről a spirálról, mert amúgy sem kapható már, hála a készletürítésnek. De van néhány dolog, ami annyira nem tetszett benne, hogy úgy gondoltam, inkább jobb ha felkerül a blogra, sosem tudni. 



Tudni kell rólam, hogy azért vadásztam le ezt a spirált, mert azelőtt már volt 2 db sárga színű tubusom, az egyik az Avonos Extend spirál, a másik pedig a Lovely hírhedt spirálja. Mindkettő bevált, különösebb panaszra nem lehetett okom, mindkettő sárga volt, bevált, ezért is vettem le olyan nagy magabiztossággal ezt a darabot, a polcról. 



Vízálló spirálról van szó, tehát a tartósságot különös figyelemmel fogom pontozni, ecsetelni! 

A képeken első körben csupaszon mutatom meg a pilláimat, ezt követi az egy réteg felvitele, majd a két réteges hadművelet. Utóbbinál hajlamos egy kicsit póklábazni, de ez még mindig egy elfogadhatóbb forma nálam, láttam már sokkal rosszabb póklábakat is. 




Szerintem, egymagában viszonylag jól teljesít, és szívesen fájna érte a szívem/lelkem, ha nem lennének még más, inkább negatív tulajdonságai. Hogy mik ezek? 

- Nem tudom én vagyok-e szerencsétlen (bár eddig nem volt ilyenre példa), de eddig sosem ragadt össze sem az első sem az alsó szempillám. Amikor ezt a spirált vettem elő, szinte mindig volt valami katyvasz a pillákkal. Összeértek, összeakadtak a külső szempillatőben, és ezt érezni eléggé idegesítő volt.


 
-Sosem hullott még így spiráltól a szempillám. Volt, hogy egy lemosás után 3 fogadott a vattapamacson, 1 szemem letisztítása után, a legelső lemosási körben. Pedig más spirálokat is ugyanígy szedtem le magamról. Plusz azt még nem is számoltam, hogy utazás közben mindig kihullott 1-1 szempillám, bele a szemembe, ami jó kis viszketést és dilemmát okozott a továbbiakban. Elvégre utazáskor már megfogtam valamit, így jött a lenni vagy nem lenni kérdés: hogy akkor bírjam ki az úti célomig, vagy zsebkendővel piszkáljam ki, vagy mi legyen? 


- 1 lemosás nem elég, sőt, van amikor kettő sem. Oké, hogy tartós spirálról beszélünk, meg 24 óra, de épp ez az: tartósságot szeretnék, nem túlzott ragaszkodást. De ezt a tulajdonságát elnézném neki, ha nem lenne egy pilla gyilkos!  


-Felkenéskor néha hajlamos idétlenül porolni az alsó szempillatőbe, pedig nem száradt be a spirál egyáltalán, még használható állapotban van. 


-Rohanós napokon a pandamaci szemek elengedhetetlenek lesznek a viselői számára, mert lecsúszik. Ami nagyon nem jó! Hiszen a tartósság lenne a lényege. 
Tehát, akkor ragaszkodik, amikor nem kéne és pont akkor nem ragaszkodik, amikor kéne. Ilyen visszafelé működést még sosem láttam életem során! 

Összegezve azt tudnám mondani, hogy a koncepció nagyon jó, a megvalósítás kevésbé. Valami van a formulával,ennyire nem szabadna hazavágnia a pillákat, a túlzott tartósságot el tudnám fogadni, ha a pillákat nem roncsolná ennyire. A keféje is tetszett, és az is, hogy annak ellenére hogy nem műanyag a keféje, nem kényelmetlen a használata. Sőt a spirál szára nagyon hajlékony volt(műanyag lévén, naná), aminek néha hasznát is láttam. Viszont ezt az örömömet a többi, negatív tulajdonsága elnyomja. Egy  formula igazítással szerintem kiküszöbölhetőek lennének a főbb rossz tulajdonságok és egy tök jó kis spirál lehetne belőle! Csak egy felhasználóbarátabb festék formula kellene... Egy biztos, jó élményként nem szívesen emlékszem a lemosására! 

Na és nálatok van valami újság szempillaspirál ügyben? 

6 megjegyzés:

  1. Nekem megvan ez a spirál, nem mondom hogy a legjobb de nincs vele bajom. A szempilláim mennyisége se lett kevesebb ( legalább is nem tűnt fel,de most majd figyelem:) és ragadni se ragadnak a pilláim. Ettől függetlenül nem dicsőítem, mert a teljesítménye elég középszerű, de jól szétválaszt és ez nekem elég.
    A Maybelline Colossal Volum'Express spirállal ennél több gondom van, akár egyetlen vékony rétegben is képes elkenődni a szemhéjamon és csúnyán csomósodik is pedig nem rég kaptam :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kinek mi, ugye. Nekem az a baj nagyon sok szempillám bánja és ez már inkább elrettentő, mintsem dicsérendő nálam. :(

      Törlés
  2. Hétköznapra nem rossz, de szerintem több a rossz tulajdonsága, mint a jó, így a leírtak alapján.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, pont ezért elrettentő példa. De van amit elnéznék neki, csak ne lenne ennyire pilla gyilkos. Nem tudom mit raknak bele, még szerencse, hogy kiárusításkor vettem. Ja és a polcra és épp akkor került ki, úgyhogy nincs olyan lehetőség sem, hogy előttem nyitogatták és amiatt beszáradt, vagy rossz lett a minősége. Pedig alapból erre gondolnék, ha nem előttem rakták volna ki. De előttem rakták ki, úgyhogy...érdekes. :S

      Törlés
  3. Ajánlom a NYC sárga (;]) spirálját, mert a citrom és a narancssárga is szuper.
    Nekem sajnos az Essence spirálok peregnek, és pandásítanak.

    VálaszTörlés
  4. Sárga! Eddig háromból kettő jött, remélem ők sem rontják majd a statisztikát! Megnézem őket is, a Te ajánlásodra, köszönöm !
    Nekem szerintem ez volt az első Essence spirálom, de lehet hogy az utolsó is. :S

    VálaszTörlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com