2014. április 2., szerda

The Bean People (varázsbab) fürdőgolyó gyerekeknek -Tapasztalat, kipróbáltam, vélemény

Sziasztok!

Gyermeki énem nagyon örült ennek a két kis fürdőgolyónak, amit The Bean People-től kaptam, bemutatás/tesztelés céljából.

Mivel nem nagyon van a családban gyerek, vagy ha van is, az éppen kamaszodik, bevállaltam a tesztalany szerepét, bár tudom, hogy ez a fürdőgolyó kisebb csemetéknek készült. De hátha olvas itt pár anyuka is, a kérdőívezés anno erre engedett következtetni.




A csomagolás nagyon megfogott, szerintem pont a színekkel lehet a legjobban a kicsikre (vagy az olyan gyermeklelkületűekre, mint én) hatni. Sokszínű, kézbe vehető, formás. Magamat ismerve, a terítőlehúzás után ez lett volna a kedvenc elfoglaltságom, hogy a dobozból kivéve ezt a kis labdát gurítom, viszem, hordozom a lakásban. Kár, hogy anno ilyesmik nem is nagyon léteztek. Egy kis kádnyi víz, halacska hőmérő, azt szevasz' Andus, játsszál csak, nézd meg a hőmérőt, harmincnégy  fok, hűha. Csoda, hogy nem kötött le és inkább nadrágot szaggattam, koszoltam és virágföldet lapátoltam?

Amit nagy előnynek gondolok, az hogy a dobozon kívül is be van csomagolva a termék. Van aki az ilyen fürdőgolyós megoldásoknál nem figyel erre, pedig néha kellene, főleg magamat ismerve, hogy milyen szerencsétlen vagyok. Múltkoriban a Lush fürdőgolyót oldottam fel majdnem idő előtt, ami fájdalmas lett volna, ha nem normál körülmények közt, egy kádban landol.

Összetevők tekintetében nincs mit magyaráznom, nagyrészt természetesek, ez nagy piros pont lehet sok anyuka számára! Talán a parfüm az, ami kifogásolható.
  Összetétel: szódium bikarbont, citromsav, víz, parfüm

Az oldódást követőn a víz szépen beszíneződik, majd a kis zselatin kapszula jön, amiből a formák/állatkák jönnek elő. Ha jól vettem ki, minden szín egy állatot/eszközt jelöl, szóval sokféleségben nincsen hiány. Ami fontos szerintem, mert egy gyerek vágyhat erre, gondoljunk bele, neki még az egész világ ismeretlen, minden újdonság leköti. Ismeret tágításra is jó lehet, én legalábbis tuti az esti mesével kötném össze az állatkákat, a várat, a kastélyt és még minden egyéb meglepetést. 

Félúton, valami készül! 


A figyelmeztetés helytálló a dobozon, tényleg aprócska a golyóból előbújó kis bab, így érdemes az adott fürdési időben kartávolságra lenni a gyerektől, hogyha a kíváncsiság az ízlelőbimbókra is korlátozódna akkor időben lehessen cselekedni. Ezt egy kicsit hátránynak tartom a termékben, így szerintem egy kis méretnövelés nem árthatna, hogy egy kicsivel biztonságosabb alapokra lehessen helyezni ezt a "játékos fürdést". Szülői felügyelettel abszolút vállalható, csak tényleg, amíg ki nem varázsolódik a minta, addig ne játsszon az "1 percre elrohanok, úgysem lesz semmi"c. história! 
Feloldódás után, a játék többi részét, pedig a gyerekek elintézik! :) 

Fürdés közben...
Kicsomagolva egy hangyányit porzott a kis gömb, így célszerű a kád fölött kibontani. Ez az egyetlen tényleges hátránya, amit hozzá tudok kötni. Vízbe dobás után gyorsan száguldozik a fürdőgolyó, nehézkes volt lekapni, úgyhogy kérlek ne harapjátok le a fejem a képek minősége miatt.
Miután elolvad a golyó, egy kis kapszula jön elő, ami szépen lassan feloldódik, és úgy bontakozik ki egy szivacsos állatka. (Minél melegebb a víz, annál gyorsabban történik mindez.) Nekem egy kis tapír jutott első körben, másodszorra pedig egy kastélyt/várat kaptam. 
Az illata kellemes, édeskés volt, de nem tudom pontosan behatárolni, inkább egy kicsit cukorkásnak mondanám. 



Az első kapszula ezt rejtette! 

A vízről: 

Remekül beszínezte a vizet, igazi mélybordó színt kaptam, és tetszik, hogy mindvégig megtartotta a víz a színt, erőteljesen. Nem csak egy halvány kis valami volt a vízben. Ilyen téren szerintem a Lush egyik fürdőgolyóját is lepipálja ezen a téren! 
A sárga fürdőgolyó is rendesen megszínezte a vizet, végre nem csak valami nyiszi-nyöszi halvány sárga képződményt láttam, hanem rendesen sárga volt a fürdővíz. Ja és fontos! A víz nem fogott meg semmit sem! Sem a bőröm, sem a kád széle nem színeződött el, úgyhogy szerintem abszolút fürdőbarát termékről van szó. Végre, az élményeket nem árnyékolhatja be az utólagos sika-mika! 


A fürdés után....
Egyedül a kezeimnél éreztem szárazságot, de ezt egy krémezéssel együtt meg is oldottam. Gondolom a citromsav okozhatta ezt, de ez a természetes reakció.Viszont a bőröm más részen egyáltalán nem tapasztaltam feszülést, irritációt, úgyhogy valószínű, hogy én vagyok túl helikopter megint, és egyéni szociális problémával állok szemben. 

A weboldalon körülnézve egészen baráti árakkal találkozhatunk. Szerintem, ha valaki rendel, itt is érdemes a nagyobb kiszerelést választani, nem csak költséghatékonyabb, hanem élménydúsabb megoldás! Egy fürdőgolyó 590 HUF-ba kerül de van 6 darabos csomagolás is, ahol az egységár sokkal kisebbre jön ki. 

Ha nektek is felkeltette az érdeklődéseteket ez a varázs-bab, akkor látogassatok el az oldalukra, ahonnan egy webshop keretein belül Ti is hozzájuthattok ezekhez a fürdőgolyókhoz, amik szerintem hatalmas élménnyé tehetik a fürdőzést, még azoknak a gyerekeknek is...akiknek nem annyira a szíve csücske ez az esti rutin!
Weboldal: http://furdojatek.hu/
Facebook oldaluk: https://www.facebook.com/TheBeanPeopleMagyarorszag 

A terméket tesztelés céljából kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet semmilyen formában! 

2 megjegyzés:

  1. Mintha már láttam volna ilyet a Tescoban... De amúgy nagyon tetszik, lehet veszek magamnak egyet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, ott is lehet kapni? :) Nem is tudtam, de akkor jó, mert így könnyebben elérhető mindenki számára!

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com