2014. június 22., vasárnap

Elolvastam: Március-Április-Május

Sziasztok! 

Kicsit rendszertelenül sikerül vezetni azt, hogy mit sikerült befejeznem, ennek ellenére mondtátok, hogy szívesen olvasnátok személyesebb bejegyzéseket is a blogon, íme itt van egy! A személyes véleményfül alatt valószínű, hogy spoiler-ezni is fogok, ezt vegyétek számításba, és ebben a tudatban olvassatok tovább! :) 


Éhenkórász játékok, avagy Éhezők viadala 1-2-3 könyv
Nem gondoltam volna, hogy egy tömegek által imádott könyv nekem is bejöhet. Ugye a Twilight vontatott, siránkozós bölcsödébe való hangulatával amit tükrözött számomra majdnem az egész sorozat nem tudtam azonosulni és úgy voltam vele, hogy úristen soha többé nem kéne ilyen-elméletileg- sikersztori után nyúlnom. 
Végül beadtam a derekam és milyen jól tettem! Azért egy mini novellát elolvasnék arról, hogy hogyan alakultak a dolgai a későbbi generációnak...

A kép forrása: http://hetediksor.hu/wp-content/uploads/2012/03/hungergamestrilogy.jpg





Személyes vélemény
Egyedül Peeta volt normális az egészben, ő az egyedüli aki ember tudott maradni a vérengzések után.Ami a Kapitóliumban töltött kis "nyaralását" követően nagy szó.
 Amíg másokat a bosszúvágy elvakítja a könyv végén (persze érthető okokból), addig Peeta elutasítja azt, hogy legyen egy utolsó viadal az elit gyerekeivel. Talán itt nőtt a legnagyobbat a szememben. Pedig azelőtt nagyon Gale párti voltam...
Egyébként szerintem Katniss Gale és Peeta közös elegye, mindkettőjükkel vannak egyezőségek Katnissben, a kérdés az, hogy ugye melyikőjük tudja a jobbat kihozni belőle. Hiába tüzes Gale, ha nem tud emberi maradni és a cél szentesíti az eszközt hozzáállással nyomul bárhova is...Arról nem is beszélve, hogy erősen köze volt Prim megöléséhez az "okos" elméletét alkalmazva. Utóbbi halála felbosszantott, már csak a történet valódi kiinduló pontja miatt is, elvégre Katniss miatta vállalta a viadalt. 
Kellett ez, annak a megtépázott családnak? Az anyán csodálkozom, hogy nem került szanatóriumba. Azért a férje halála, az egyik lánya halála és végignézni majdnem 2 viadalt, ahol a másik lányát simán lemészárolhatják...Úgy szétzúzták azt a családot, ahogy lehetett. Jobban tönkretenni nem is tudták volna lelkileg őket. Esetleg egy súlyos betegség pluszban az anyának, még jobban betett volna, de nem adok ötleteket az illetékeseknek, nehogy valami újraértelmezésben valakinek eszébe jusson ilyen szálat csinálni..... 



J.R. Ward - Kapzsiság, Sóvárgás és az Irigység könyv első fele
Nagyon szerettem a Fekete Tőr Testvériség könyveit tőle, és egy kicsit kapcsolódik is ehhez a bukott angyalos könyvsorozathoz, de csak annyira, hogy egy újonnan jött olvasó azért be tudjon csatlakozni a történésekbe, nem vészes. 


Jim Heron 7 lelket kell megmentsen a gonosszal való harcban, úgy hogy nem csak a Föld de a Menny és a Pokol sorsa is tőle függ, és az ellensége, hogy is írjam...Hiába az íratlan szabályok, hogy mit szabad és mit nem, sajnos egyre rosszabbul áll a szénájuk, mert a másik fél nem a fair play híve. Remélhetőleg ezt a dolgot majd a Teremtő elrendezi a végelszámoltatásnál. Viszont nagyon durva hogy mennyi minden összefügg a könyvben, tényleg mesterien van felépítve, szerethető szereplőkkel, még ha valaki elsőre nem is annyira szimpatikus a stílusa miatt, később meg lehet szeretni. 


A kép forrása: http://marvin.bookline.hu/product_tnimages_6/642/TN6_B1036501.JPG


Személyes vélemény
Devina mondjon le! Annyira szemtelenül játszik, hogy nem csodálkoznék, ha a végén elvennék az összes megszerzett pontját. Oké, hogy a gonosz oldalt képviseli, de nagyon túlzó amit művel és csúnyán meg fogja ütni a bokáját az a megérzésem. 
Jim meg kezd bekattanni ahogyan látom, de ekkora világmegmentő tervvel a hátamon lehet én is beleroskadnék. Remélhetőleg nem egy idegroncs lesz belőle az utolsó könyvre, mert ahogy látom, kezd meginogni és egyre jobban kicsúsznak a kezei közül a dolgok. Már egy csúnya balesetet is sikerült okozni emiatt, így a küldetés is veszélybe került, ami több szempontból sem kedvez a csapatnak. Kíváncsi vagyok, ezen hogyan lendül túl... Mindenki a maga kis gyásza miatt kezdi komolyan venni ezt a harcot lassan, ami nem jó, a könyv alapelve szerint. Ettől lehet érdekes a sorozat, szerintem. 


Akárhogy is nézem, ez 5,5 könyv, ami nem túl sok ebben az időszakban, viszont itt a nyár, a hajnali 4 órás kelésekhez remélem hozzá tudom majd csapni az olvasást is lassan, csak még szokjak bele ebbe a "jó munkás ember vagyok" létbe. 

Felgyűlt még pár kívánságlistás könyv is a sorba, így ha van rá kedv/igény, akkor azokat is megosztanám Veletek! De, ha elég volt a könyvekből, akkor csak szóljatok, és nem erőltetem rátok, tudom nem mindenki szereti ám ezt! :)

10 megjegyzés:

  1. Az éhezők viadalát tervezem elolvasni, nagyon szerettem a filmeket és eddig csak jó kritikákat olvastam róla :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvasd el mindenképp! :) Szerintem érdemes, kivételesen jó ez a hype körülötte, aminek általában nagyon ellene vagyok.

      Törlés
  2. Az Éhezők Viadalából még várat magára a 2-3. rész, illetve a Beavatottra fáj még a fogam, abból is 2-3. rész, az elsőt már befaltam.. :D

    VálaszTörlés
  3. Az Éhezők viadalát nagyon szerettem! A Twilight sorozatot nem olvastam, valahogy engem nem fogott meg a történet annyira hogy elolvassam. Először az Éhezők viadalát is hasonlónak gondoltam, azt hittem, hogy csak egy újabb tinikönyv. Láttam filmen az első részt, akkor lettem rá kíváncsi és kb egy hét alatt kiolvastam az egész trilógiát :D
    Egyetértek, nekem is Peeta volt a legszimpatikusabb a főszereplők közül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én utóbbira csak amiatt voltam kíváncsi, hogy tudjam mi az, amit el kéne kerülnöm később, de annyira vontatottan szenvedős volt, hogy leírni nem tudom. :(
      Jaj de jó, egy egyezés! Peeta amúgy olyan tiszta szívű másokhoz képest, talán ez az ami miatt sokan megszerették. :)

      Törlés
  4. Én nekem a THG letehetetlen volt, most a Beavatottal szenvedek, konkrétan kínoz az a könyv akkora baromság, de muszáj most már elolvasnom mert érdekel, hogy mi a szarért van olyan nagy sikere mikor még a film is pocsék (Kivéve a Trist és Caleb-et alakító két színész)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem ismerem a Beavatottat, de tudom hogy te válogatós vagy Mia. :D Mondjuk én is....De ha te azt mondod hogy nem jó, akkor lehet nem fogom elolvasni, nem akarok időt pocsékolni olyasmire már, ami nem fog tetszeni. Inkább kinézek 2 másik könyvet amit tutira örömmel olvasok majd! :)

      Törlés
  5. Nagyon szeretem az Éhezők Viadalát, a 2. kedvenc YA könyvem az Útvesztő sorozat után. :) Nekem a Twilight is tetszett. Nagy kedvenc most az Angelfall és a Párválasztó. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Párválaszót igyekszem elkezdeni, jókat hallottam arról is! Nekem szerintem nincs kedvenc könyvem ebben a kategóriában, vagy ha igen az a Szent Johanna Gimi amit lehet még egyszer el fogok olvasni, annyira jó volt! :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com