2014. június 8., vasárnap

L'Oréal Paris Hajfestési Workshop-Személyes beszámoló eseményről

Sziasztok!

Tegnap, az a megtiszteltetés ért, hogy meghívottként részt vehettem a L'oreal által szervezett hajfestési téma előadásán és a workshop-ján. Erről szeretnék egy kicsit írni nektek, ezt az egészet két felé bontva. Ebben a bejegyzésben az eseményt venném górcső alá, a másikban pedig az elhangzott, hasznos információkról szeretnék mesélni. A kettő együtt tudom, hogy az én kattogó klaviatúrám alatt sok lenne szövegben, így mielőtt ilyen tortúrának tennélek ki benneteket, gondolkodtam, és úgy láttam, hogy a Phyt's eseménynél is jó ötletnek tűnt ez a dolog, akkor maradnék is ebben a vonalban.




Reggel 10 órára voltunk hivatalosak, a L'oreal  főhadiszállására, ahol azt hittem én leszek az első, de Negiluy megelőzött, így egy ideig ketten ütöttük el az időt. Ezután egyre többen lettünk, az épület előtt, jobbnak láttuk felmenni. Egyébként egy kicsit félek a liftekben, de így, hogy többen mentünk fel, jobban éreztem magam, el is felejtettem ezt a parámat. Lassan ott tartunk, hogy Krisztit és Szandrát már minden héten látom-kiindulva a múltheti Digital Divas konferenciából. :)



Az esemény egy rövid előadással kezdődött, ami szerintem mozgalmas volt és látszott az előadókon, hogy nem csak elméleti síkon mozognak, hanem gyakorlatban is tudják az elhangzottakat alkalmazni. Volt aki példákkal próbálta érzékeltetni az esetleges hibákat, ezt pl. én nagyon szeretem, tekintve, hogy totálisan amatőr vagyok a hajfestés tudományában. Az előadás nem volt se túl rövid, se túl hosszú, abszolút élvezhető volt, mert gyakorlott előadókkal volt dolgunk, totális csönd volt, ahogyan így észrevettem, tehát nem csak engem tudtak lekötni ez csak is azt mutatja meg!
Az előadások végén egy kis nyereményjátékra is sor került, innen is gratulálok a nyerteseknek!



Ezután feloszlott a csapat és ki-ki elment, hogy éppen egy új hajszínt varázsoltasson magának, vagy éppen egy frissítőre vágyott, vagy éppen 1-1 hajszín esetében szeretett volna segítséget kérni a jelenlévő hölgyektől. Én is kaptam segítséget, és mivel anyukáméval nagyon megegyező a hajunk színe és a hajszerkezetünk is, így próbáltam olyan színű hajfestékek felé mozdulni amiket ő is használt az elmúlt években. Amikor segítséget kértem, kiderült, hogy 2 színnel is betaláltam totálisan a választás során, úgy tűnik az előző elméleti előadás és az otthonról hozott kis "anyut másolom" tudás jó alapnak bizonyult!:)



Ami különösen tetszett, hogy az előadások jó hangulatban teltek, nem voltak hosszúak, egyszerűek voltak és aki szerette volna, annak bizony ott helyben egy hajszínváltozás került sorra, ha megvolt a kiválasztott szín. Én nem mertem bevállalni, mert kicsit félek, hogy a tízmillióból pont én leszek az az egy, aki allergiás reakciókat produkálhat, így inkább itthon végzek egy 48 órás próbát egy nagy hajszínbeli változtatás előtt.

Ha minden igaz, Rátok is vár majd valami, közeleg a blog születésnap is (pontosan itt is van a sarkunkban holnap), úgyhogy ideje lesz résen lenni! Aki szemfüles volt, az pedig már tudja is, hogy mi lesz holnap, mert ügyesen elkottyintottam az oldalon! A túl sok kérdezgetésnek is megvan az ára, eljár a billentyűzetem, jó irányba...:)

A következő ilyen témájú bejegyzésben pedig akkor a hajfestést céloznám meg, mint fő téma. Nagyon szeretném átadni Nektek a tudást, amit tegnap szereztem, remélem szívesen veszitek majd az elhangzott információkat. Most pedig megyek és elkészítem a májusi kedvences bejegyzést is, mert a vizsgaidőszaknak hála, le vagyok maradva, mint a borravaló...sőt, lehet jobban is! 

9 megjegyzés:

  1. Befesthették volna nekem is a hajam, mert pont ez a hajfesték nem fogta meg a végét, csak a teteje vörös :D Nemsokára újrapróbálkozás...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok sikert hozzá! Remélem majd az elméleti anyag amiről majd írok, hozzájárulhat a jobb eredményhez! :)

      Törlés
  2. Jó kis nap lehetett, így a leírásod alapján :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi a beszámolót, szuper program lehetett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszik, remélem majd a következőt is ilyen hasznosnak gondolod majd!

      Törlés
  4. Ó, én szívesen bevállaltam volna egy hajfestést, feltéve ha elérhető ugyan olyan festék, mint a hajam :D Kíváncsi lettem volna, hogy mit mondanak, az én hajamat miért nem fogja meg szinte egyik festék sem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát mi arról tanultunk, hogy vannak alapszínei a hajnak és ahhoz mérten kell(ene) választanunk hajfestéket. És akkor még jönnek a tónusok, amik szintén befolyásolnak dolgokat, így lehet nálad is ez lehet a probléma, vagy a hajad olyan állapotú ami nem tetszik semmilyen festéknek sem. Fogalmam sincs a pontos okról, még annyira nem mélyedtem el a témában! :D

      Törlés
  5. Nagyon jó lehetett, jó volt olvasni! :) Én is bevállaltam volna a festést! :P Most ugyan az eredeti hajam van, de évekkel ezelőtt voltam már lila, sötétbarna, vörös és különböző árnyalatai és fekete. Ezalatt nekem eddig csak 1x festette szakember a hajam, az összes többi alkalomkor magamnak csináltam! :D És mindig jobban sikerült, mint akkor az 1 alkalomnál, amit a fodrász csinált. :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon örülök neki, hogy tetszenek az ilyen bejegyzések is! :) Én lila, kék és rózsaszín csíkos hajú lány akartam lenni, de aztán letettem róla. Az a baj, hogy ha az ember egyszer elkezdi festeni sajnos nagyon meg kell gondolni, mert a lenövés csúnya tud lenni. Ráadásképpen sohasem festettem a hajam, így nálam még az allergia is játszhat mint tényező. Remélem a próbateszten megfelelek és akkor már nagyobb hévvel merek bármit is kipróbálni...:D
    Vannak fodrászok akiket nem engednék haj közelébe, lehet ez a fodrász is egyike ennek a jeles csapatnak..Az a baj sokan elég silány termékekkel is dolgoznak, hogy ezen spóroljanak és nem csodálom ha az eredmény nem lesz olyan szép, ráadásul vidéken sokszor csak az olcsó sampon+balzsam kombó az ami jár a teljes kezeléshez...Szörnyű. :S Pedig egy drágább balzsammal és egy normálisabb festékkel tuti hogy szebb végeredmény érhető el, csak hát ugye így a fodrásznak nem biztos, hogy megéri az anyagár, vagy éppen a munkaár drágul, amivel vevőt veszíthet. :S

    VálaszTörlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com