2014. augusztus 10., vasárnap

Hello új lakkok, hello új szokás! | Egyéb


Sziasztok! 


Megfogadtam már 2 bő hónapja, hogy ugyan elég szegényes a lakk készletem, de jó lenne egy kicsit bővíteni. Na nem mintha 800-as szintűre szeretném növelni, de azért jó lenne ha nem csak 4 alapszínem lenne 2-3 topperrel. Elhatároztam, hogy szélesebb látókörrel szeretnék itt (is) rendelkezni, és ki is próbálni amit lehet. Így jött az ötlet, hogy ha lehetőségem engedi, akkor minden hónapban kiválasztok 2 körömlakkot, megveszem, ami éppen megtetszik, vagy hosszabb ideje kinéztem magamnak. Szerintem ez nem tetemes mennyiség, de mégis apránként azért elég szépen ki lehet bővíteni vele a készletet. Ennek az elhatározásnak volt a termése ez a két lakk. Na és igen,  számomra egy új márkát vásároltam a Moyra személyében! Ugyan azelőtt is hallottam róluk, de bevallom iskola időben nem feltétlenül volt még kedvem be cucukázni értük egy belvárosi boltba, sokkal inkább örültem, hogyha pihenhettem. Ráadásképp nem is ismertem egy boltot sem, szóval duplán nem-re jött ki az Andus féle egyenlet. De most két lakkot is újítottam tőlük!






A fehér Sugar Sand lakk már úgyis régóta érdekelt, na de álmomban sem reméltem, hogy olyan szép lesz felkenve mint amilyen. * Spoiler veszély, én és az elkottyintásaim 15-dik kiadását láthatjátok: Ma ha minden igaz megismerkedhettek vele 1 bejegyzésben is! Remélem így már érdemes lesz visszatérni. 

A fehér mellé tudtam, hogy valamilyen halványabb színnel is szeretnék megismerkedni. Egyetlen egyszer volt sárga körömlakkom, de azzal a tapasztalataim nagyon lementek a kút mélyére, így most egy halvány sárgával próbálkozom a Bubble Gum kollekcióból. Remélem itt már javuló tendenciát sikerül felmutatni. Szerintem őt is láthatjátok majd a blogon! :)

Titeket mi inspirál új lakk márkák kipróbálására? Elérhetőség, vagy pont hogy jobban ösztönöz a megszerzésben, hogyha nincs lehetőség a közelben vásárolni belőle? 

10 megjegyzés:

  1. Engem az inspirál, ha látok róla egy szép bejegyzést és megtetszik a lakk :) Nálunk Győrben a Plázában lehet kapni Moyra lakkokat, így nem kell messzire menni, de ennek ellenére még nincs egy Moyra lakkom sem :D azt hiszem ezt lassan orvosolni kellene :D
    Nekem egy sárga Art deco lakkom van és hát egyáltalán nem vágtam magam hanyatt tőle... Az első Pixiboxomban volt, de még jó is volt, hogy így jutottam hozzá, mert ha csak ezt vettem volna, azt hiszem nagyon szomorú, mérges és csalódott lettem volna. Egyáltalán nem fed szépen, csíkoz, s egy ilyen árkategóriájú lakktól nem ezt várja az ember...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha én laknék ott kihasználnám a lehetőséget, ne feledd! :) Én nézelődés közben szoktam bekattanni, aztán többször is ránézek, akár a Nailland honlapján is a lakkra. Ha még van belőle és a keresletem is megvan iránta, akkor az a legjobb! :D
      Amúgy nagyon durva, hogy tényleg vannak olyan lakkok ahol az ár köszönő viszonyban sincs a minőséggel és tényleg csak a nevet fizeted meg, vagy még azt sem..Emiatt sem veszek drágán körömlakkokat. Eddig összesen két drágább árkategóriájú lakkom van, az egyiket régóta akartam, a másik pedig nagyon magával sodort, így elhoztam, mert akciós is volt. De folyamatosan szerintem ezt nem lehet pénzzel sem győzni, főleg nem diák zsebpénzből vagy diák fizetésből sem nagyon. :S

      Törlés
  2. Ha látok egy bejegyzést, ahol megtetszik a lakk és elérhető, akkor meg szoktam venni. (DM, Rossmann, Moyra-bolt, Müller és Nailland a beszerzési forrásaim.) Ez a fehér lakk is megvan, meg a világoskék párja, Bubble Gumból meg a Tutti frutti. A Moyra jó márka szerintem, de érdemes hozzá megvenni a fedőlakkját, hogy ne csak egy napig legyen tartós a lakk.
    Most már nagyon ritka, hogy nézelődés közben tetszik meg lakk, inkább a bejegyzéseket olvasva szoktam eldönteni, hogy kell-e a lakk, elsősorban azért, mert nekem számít a tartósság és az ecset formája is. Ha rosszakat írnak egy lakkról, legyen bármilyen szép, nem kell.
    Elég sok lakkom van, de mindig lakkozok, szóval muszáj néha elővenni a józan eszemet is, mert nem akarok több száz lakkot felhalmozni, úgyis kb. 30 db, amit rendszeresen használok, ezeken látszik a fogyás is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem szeretnék több 100 lakk tulajdonosa lenni, mert tudom magamról hogy nem tudnám kihasználni sem mindet. Én inkább Nailland párti lettem, meg Eurós bolt ahol néha nézelődöm. A DM, Rossmann világítós csöveitől meg az Isten óvjon, annyira tönkre tudnak tenni 1-1 lakkot színre is, állagra is, minőségre is, hogy van ami idő előtt megromlik és emiatt kerülöm el inkább az onnan való vásárlást. Úristen, de durva, most jöttem rá, hogy legalább 1 éve nem vettem már körömlakkot drogériából! :S

      Törlés
    2. Milyen igaz, DM-ben már én is nagyon régen vettem lakkot, mert a Naillandből olcsóbb meg a Moyra-boltból. A színek meg a szétvált lakkok....persze ha nagyvárosban laknék, lehet jobban fogynának a lakkok a DM-ből, de sajnos nálunk nem ez a helyzet.

      Törlés
    3. Azért nagyvárosban sem fogynak olyan gyorsan. Legalábbis akkor nem jártam volna úgy az Árkád Rossmannból vett Essence lakkal anno..Annyiban jobb, hogy készletcsere tényleg hamarabb van, de nem egyszer láttam már az akciós kosárban tengődni jó pár szétvált, igénytelen, konkrétan le is írom: sz*r ótvar lakkot, amit a kiskori babáim körmeire se kennék rá..És ez a gáz, nem a leértékelve is pofátlan árazásuk! :S
      Nekem maradt a Nailland, esetleg ha végre eljutok egy Moyrába...de egyelőre egy jó méteráru boltba szeretnék eljutni. (Nem vágyom sokra, látod..:))

      Törlés
  3. Én árérzékeny fogyasztó vagyok :) Engem az inspirál ha jó a termék ár-érték aránya, és a Moyra-nál ez teljesen tökéletes. Ezért szép számmal szerepelnek már a készletemben. Időnként a kiváncsiságom elvisz a drágább lakkok irányába, de az a tapasztalatom, hogy nem annyival szebbek/érdekesebbek/tartósabbak etc. amennyivel drágábbak. A színválasztásban a sokoldalú variálhatóság befolyásol még.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is egy kicsit ár érzékeny vagyok, de néha van, hogy szívesen kiadok többet is ha egy színnél tényleg azt érzem hogy engem tükröz és jó. Eddig 2 ilyen lakk volt csupán az életemben, úgyhogy nem fenyeget nagy veszély....:D Viszont a tartósságban igazat adok nagyon is, hiszen itt is írta Szilvi, hogy neki is volt drágább lakkja és egyáltalán nem volt vele megelégedve. Ami szomorú, mert amelyik lakk belekerül legalább 1000 HUF-ba, attól én nagyon is elvárom a tartósságot. És ezt nem sós vizes dögönyözés közbeni tartósságra értem, hanem egyszerű hétköznapokra, hogy bár 3-4 mosogatást bírjon ki jól!

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com