2014. augusztus 9., szombat

Korea: Rivecowe CC krém | Teszt

Sziasztok!

Jesszum pepi, még jó, hogy májusban akartam kirakni ezt a bejegyzést...és már augusztus van és azóta itt porosodik. Jó feledékeny vagyok, igaz 2 hétig csak azon gondolkodtam, hogy megosszam-e ezt a bejegyzést vagy sem. Annyira túl gondoltam megint, hogy elvetettem és így el is felejtődött ez az egész. De most, ha van kedvetek, olvassátok el az akkori soraimat!  

Nem szoktam ilyen rövid idő után írni arcápolási termékről (3 hét), nem is tervezek belőle rendszert csinálni. De azt kell, hogy mondjam, hogy egy nem túl jó krémmel van/volt dolgom abban a 3 hétben, így úgy éreztem, hogy muszáj nyilatkoznom róla érdemben, még mielőtt a krémmel rosszabb lesz a kapcsolatunk.

Az úgy volt, hogy a BB krémek mellett a CC-k is elkezdtek érdekelni, egy ideig ellen is tudtam állni a csábításnak, de hogy-hogy nem, nem tudtam kihagyni ezt a 4 mini tubust akkoriban. Büszke is voltam magamra, hogy mennyire jó üzletet csináltam, hát most már megmondom, hogy ez nem tűnik annak visszagondolva...

A csomagolás kicsi, 5 grammos, színes kis figurák díszítik a tubust, de mindamellett sikerült a fontos információknak is helyet szorítani. 8 speciális gyógynövényt tartalmaz a krém, elég furcsának is tűnhet első blikkre, a színe ugyanis felkenés után alakul ki, amúgy pedig a krém tejfehér, apró fekete pöttyökkel megbolondítva. Esküszöm, engem az olvadt sztracsatella fagyira emlékeztet!




Az illata gyógynövényes, egyszerű,a krém színe viszont annyira nem hajaz szerintem erre a natúr vonalra. Legalábbis szerintem nem természetes... 

Az adagolása nekem kényelmetlen volt, egy csőrös, vagy egy pumpás megoldás is jó lenne, függetlenül attól, hogy ez most mintadarab-e vagy sem.(Más márkák meg tudták oldani ezt, kis kiszerelés esetében is, itt ezt hiányolom.) A krém maga elég híg. Nagy hátrányként írom le, mert egyszerűen nehéz így kezelni, néha sikerült több krémnek az ujjbegyeimen landolnia, mint amit eredetileg terveztem. Amit azért jó dologként könyveltem el, hogy legalább idomult az arcszínemhez használat közben. Ugye, amikor kinyomja az ember, ilyen fehér sztracsatella-szerű valami jön ki belőle, de felkenés után rögtön már elkezd a fehérből valami egészen más színné avanzsálódni a krém. 



Egészen jó fedést biztosít, de ennek ellenére a leheletnyi réteget kevésnek éreztem mindig is, így néhányszor 1-1 területre egy kicsit több anyagot tettem. Itt kezdődtek a gondok, ugyanis a bőröm enyhén ragacsossá vált, tehát hiába kentem el, akkor sem szívta be a bőröm azt, amit kellett volna. Nem volt túl jó érzés így viselni. Púderrel persze ez kiküszöbölhető, de amikor feltétlenül nincs rá szüksége az embernek, bosszantó lehet a használata. Nálam meg ráadásképp a többszöri púderezés csak kiüt...feleslegesen nem szeretek akciózni. 

A legnagyobb kiakadás talán akkor ért, amikor az arcomon túl soknak éreztem a krémet, de a kezeimet és az ujjbegyemet és a körömszéleimet pedig rendesen megaszalta, kiszárította a felkenés után. Létezik ilyen? A sokadik ilyen reggeli malőrnél, elkezdtem gondolkodni, hogy én bizony kesztyűvel kenem ezt fel...
Ami még idegesített, hogy az enyhén melegebb tavaszi napokon is olvadt le rólam a krém, és én ezt nem szeretem. Ha már ott van, akkor maradjon is ott, ne a pulcsim nyakrészénél kenődjön el, vagy ha önkéntelenül is odanyúlok az arcomhoz, akkor a kezemen maradjon a cucc. Ez volt a második legkiábrándítóbb tulajdonsága. Igaz, javítható lett volna ugyan, de ilyesmit eddig csak 1 alapozónál tapasztaltam, azt is hosszabb távú használat után. 

A reklámozó, promós képeken nagyon meggyőzőnek tűnhet az, hogy mennyire szuperül leküzdi a mitesszereket, de szerintem ez is csak egy nagy humbug. Nekem voltak mitesszereim az orromon, de azt más termékek tüntették el, vagy redukálták a mennyiséget, így bizton állíthatom, hogy ez az állítás eléggé megbukott.
A legnagyobb bajom talán az, hogy az ápolást sem éreztem ennél a krémnél, sokkal inkább azt, hogy egyre jobban kihozza belőlem a pattanásokat, a fura kidudorodásokat, (vagy az állatot, ogrét, kinek hogy tetszik). Így, arra jutottam, hogy fel is függesztem a használatát a 3. hét után, mert ez így nem állapot, hogy többet ártok a bőrömnek, mint amennyit használok.

 Lehet ezzel csalódást okozok/okoztam, de nem túl jó így egy terméket használni, hogy látom, hogy hozzávetőlegesen napról-napra hasonlít az arcom egy orkéra mint egy emberi lényére. Többet amúgy sem viselném el szívesen ezt a krémet, mert nem érzem benne jól magam. Valami sok benne, de nem tudom megmondani, hogy mi....Semmiképp sem ajánlom pattanásos, vagy éppen vegyes bőrtípus számára. Inkább a szigorúan normál vagy éppen száraz bőrűek csinálhatnak vele jó üzletet, ha éppen úgy adódik.  

Összességében: fedni jól fedett, de ápolni nem ápolt jól, mi több szerintem az arcom állapota nem lett jobb, hanem rosszabb. Örülök, hogy nem használom, főleg mert már láthattatok legalább 2 másik bb krémet az oldalon, azokkal jobban meg voltam elégedve. Ezzel meg csak tapasztalatot nyertem..pár plusz pattanással együtt! 

Ha ki szeretnétek próbálni, nektek is a kis, mini kiszerelésbeli próbát ajánlom, mert a teljes kiszerelésért 3800-4000 forint sok, ha az ember még nem tudja biztosan, hogy hogyan reagál a krémre az arcbőre. Éljetek az ilyen lehetőségekkel, szerintem érdemes! :)  Nálam még van 2 tele, bontatlan tubus és egy félig tele darab is, ha valaki igényt tartana rá és kipróbálná őket, akkor szóljon és megbeszéljük a részleteket! 

3 megjegyzés:

  1. Ezek után nem szívesen próbálkoznék vele, szívrohamot is kapnék ha kihozna mindenfélét...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet mindenki ogrévá változna! Nem baj, megértem, főleg ha hasonló a bőrtípusunk, akkor meg pláne! :) Inkább valami jobbat találjatok, amit Ti is ajánlhattok! :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com