2014. október 22., szerda

{Vigyázz!Kész!Posztolj!}-Kedvenc évszak

Sziasztok!



A mostani témával nem leszek túl képben, hiszen már sokatok olvashatta a blogon, hogy a kedvenc évszakom a nyár. Nagyon egyszerű indoklást tudok ehhez, az egészhez fűzni, ha érdekel, akkor olvass tovább, hogy én miért a nyár mellett tettem le a voksom anno!


Nem csoda, nem ámítás, aki közelebbi kapcsolatban van a bloggal Fácsén, vagy éppen velem, az tudja, hogy nyári gyerek vagyok. Lehet emiatt is vágyom mindig meleg időre, és ezért nem érzem magam komfortosan egyik másik évszakban sem. Szerintem, a legtöbb ember a születésnapjához eső évszakot szereti a legjobban, lehet én emiatt is választottam a nyárt...Na jó, nem teljesen, még van azért pár dolog, ami elvarázsol..
- Ekkor van vége az iskolaszezonnak! És a franc se kérdez végre rá, hogy na milyen volt az iskola. Hiába vagyok 20 éven felül, nem szeretem ezt hallgatni a felnőttektől. Ha valaki megkérdezi nagy serényen bevágom: még áll, remélem évkezdésre hűlt helye se lesz. Persze, mindig szomorú nagy szemekkel csodálkozom rá az iskolakezdésre, amikor mégis bekövetkezik, de ez egy másik sztori.
- Nem kell állandó irhában járkálnom, meg ilyen cipő, ilyen kabát, pulcsi, meg ez, meg az, komolyan az év más szakában úgy érzem magam a réteges öltözködéssel, mintha egy vándor koldus lennék...Nyáron nincsenek felesleges göncök. Persze ez nem azt jelenti, hogy hót meztelenül tipegek végig a Boulvard-on! :D Meg nem mintha tipegnék...


- Nem nagyon kell tartanom attól, hogy megfázok valahol. Persze ha fagyit eszem így is bedurran a torkom, még nyáron is, de az ősz-tél-tavasz-féle ravasz szeles és hideg különböző kombinációinak hála, még a vastag polár sál sem nyújt kellő védelmet nálam. 
- Élettel van tele ez az évszak! Persze a darazsakat leszámítva...Valahogy a környezet is sokkal megnyerőbb számomra, sokkal jobb így kirándulni, programokat szervezni. Nem 10 perc mire nekileselkedek valaminek! A téli szánkózáshoz pedig Michelin babaként indulok neki, végül kiderül szánkó sem kell a domboldalra, mert nyúzhatom magamon a ruhát annyira beöltöztem. 


- Nagyon szeretem az itthoni fürdési lehetőségeket, főleg a gyógy- és termálvizeket. Kár, hogy nem hasznosítjuk őket kellőképp, holott Közép-Európa, sőt, szerintem egész Európában páratlan az, hogy ilyen kis területen, ennyiféle víz legyen, sokféle problémára. 
- A szülinapomon kívül egész sok jó dolog esik erre a szezonra, és az Andus tapasztalati görbe azt mutatja, hogy minden jó dolog nyáron történt meg. Legyen az évforduló, születésnap, első blogos élmények, az iskola befejezése és még kitudja még mi.
- Az emberek is valahogy élhetőbb, jobb formájukat mutatják nyáron. És nem a bikini meg szörf alsó alatti jobb formára gondolok! :D 
-Ilyenkor vannak a legjobb szabadtéri megmozdulások, koncertek, szabadtéri programok, mulatságok, juniális, fesztiválok, vagy nyár legvégén, vagy a vénasszonyok nyarán a szüreti fesztiválok! 

És most Ti jöttök a kedvenc évszakotok és annak miértjeivel! :)

A bejegyzéshez a képeket a Pinterestről szedtem a festival, Tisza tó, summer kereső szavakkal! 

11 megjegyzés:

  1. Érdekes, én is nyári lány vagyok, de ez az egyetlen évszak, amit ki nem állhatok :D Nagyon rosszul viselem a meleget és a forró, párás levegőt, ájulás környékére kerülök tőle. Nálam a tél a nyerő, olyankor kapok levegőt :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a telet nem bírom, az a sok rossz idő, meg napfény hiány, mindig depresszió közeli állapotba kerget. Még jó, hogy tök ellentétesek vagyunk! :P

      Törlés
  2. Én tavasszal születtem, és ez abszolút nem befolyásolja azt, hogy mi a kedvenc évszakom, ha télen születtem volna akkor is utálnám a telet, csak annyit szeretnék benne, hogy akkor van a születésnapom.. :D Természetesen a kedvenc évszakom a nyár, mert a meleget szeretem, a jó időt, a nem réteges öltözködést, a nyaralást, a Balatont, azt, hogy későn sötétedik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg, a későn sötétedés kimaradt...pedig örülök sokszor, hogyha 8 körül érek haza, akkor nem a zseblámpával bűvészkedek, mint télen! :)

      Törlés
  3. Ezt a posztot akar en is irhattam volna :) Utalom a telet, az esot, az allando szurkeseget, sotetseget. Alig varom, hogy ujra tavasz legyen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juj, örülök, hogy így gondolod! Úgy tűnik, sok a hasonlóság akkor bennünk. A hideg nálam is sarkalatos pont, télen lefekvéskor is zoknizom, tök mindegy milyen idő van benn a házban, mindig fázik a lábam...És nem is szívesen mozdulok ki ilyenkor. :S Én is a tavaszt várom mindig, mert tudom, hogy onnan 1 ugrás és tényleg nyár lesz! :)

      Törlés
  4. Ja es a hideget is utalom, mert mindig fazom.

    VálaszTörlés
  5. Én novemberi télen születtem, mégis az ősz a kedvenc évszakom, a nyarat is szeretem, de a forróságot szerintem csak nyaralás közben tengerpart mellett lehet elviselni, ez az egy amit feltudnák hozni ellenérvnek a nyár ellen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez is igaz, hogy tényleg kell a vízpart is a nyárhoz..Legalábbis a nagyon forró, 41-fok-van-árnyékban-féle nyárhoz mindenképpen. De aki élelmes az megoldja, láttam már panelban is ilyen felfújhatós gyerekmedencét..úgyis túl lehet élni. :D

      Törlés
  6. Igen, vannak a nyárnak is előnyei :) Nem kell komplett ruhatárat magamra aggatnom és jobb kedvvel kelek ki az ágyból, ha nem a reggeli sötétség fogad és egész nap világos van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem amúgy sokszor a ruhák súlya is lehúzza az ember kedvét, én pl. tudom hogyha sok gönc van rajtam és levetném, rosszabb magammal cipelni valahova, húzza a karom, a hátam, plusz a táska...Nem túl nyerő trió. :S
      A korai világosság is jó, bár engem a késői sötétedéssel lehet megvenni! :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com