2015. február 15., vasárnap

KA&BA Cream Bar-ban jártunk

 
Sziasztok!

Január végére tudtuk időzíteni a találkozónkat Meával, ő épp egy vizsga után sietett a találkozónkra, én meg a szokásos kört próbáltam kiheverni lelkileg, így mindkettőnk nevében mondhatom: azt hiszem ránk fért a pihenés, ezt kihasználva jutott eszünkbe az az ötlet, hogy úticélnak a Cream Bar tökéletes lesz.

A sajtótájékoztatóra nem tudtam eljutni mert egyéb kötelezettségeim rendesen meggátolnak kb. úton útfélen, így Meát zavartam el (na jó, kértem fel), hogy képviselje magát meg úgy valahogy engem is az eseményen. A beszámolót itt olvashattátok az eseményről.

Na de, a puding próbája mindig az evés, úgyhogy az elméleti sík mellett nagyon érdekelt, hogy szépnek szép ez az egész, de vajon élőben milyen is a krémkeverés. Az esemény résztvevői kaptak 1-1 ajándékutalványt, amit egy krém kikeverésére lehetett beváltani. Mea rám is gondolt, és a szervezők is (nekem ez iszonyat nagy szó az ősszel történtek után). Úgyhogy most egy jó hosszú leírást olvashattok, nagy levegő és merülés!

A folyamatról
Mielőtt bármibe is kezdene az ember, egy kis feltérképezést végeznek a bárban dolgozó lányok. Ugyan nem illik egy nőtől megkérdezni a korát, de itt nem udvariatlanságról van szó, hanem a későbbi elemzés szempontjából hasznos lehet ez az adat, így ne legyetek szégyellősek megadni ezt az infót. Ezután szem becsuk, áll betesz és indulhat a fényképezős móka a nagy fehér szerkezettel! A szerkezet ezután több ízben kielemzi a bőrünket, így kapjuk meg a bőr analízist ami egy egészen átfogó képet ad a bőrünkről.
 
 
 
Számomra meglepő volt, hogy a szemeimnél a bőr vörös, kiszáradt volt, ugye ez a gép használatnak is betudható jelenség. Ez való életben pl. egyáltalán nem látszik. A pórusaimról tudtam hogy sajnos tágak, ráadásul igen, a korpás szeborrea is befigyel néhány helyen, ráadásul még a vízhiány is csak fokozza a problémát. Főleg az utóbbi 4 hónapban nagyon lecsökkent a vízfogyasztásom, nem csodálom hogy a bőröm is megsínylette ezt a folyamatot.
 
Az elemzés után a lányok ajánlanak egy alapkrémet, és 1-2 összetevőt is, ami majd belekerül a választásotok alapján. Nekem jojobaolaj és E-vitamin került a krémembe.
 A második lépést az illat kiválasztása képezi. Azt érdemes tudnotok (én is csak később tudtam meg a beszélgetés során), hogy a citrusféléket tartalmazó illatok igencsak irritálhatják a bőrt később, ha ezt előbb tudom, akkor lehet másik illatot választok. Az i-re a pontot a címkeválasztás teszi fel, ez rajtatok múlik, Meával nagyon egy rugóra járt az agyunk, így ugyanolyan lett az illatunk és a címkénk is, van ez így.
 
Ezután jön a fő attrakció, a krém kikeverése és az általatok kiválasztott címke nyomtatása. Elég steril eszközökkel dolgoznak a lányok, ha megfigyelitek, akkor láthatjátok hogy az elzárt üvegrészben 3 kis rekesz van. Innen kerül ki pl. a kanál, amit frissen bontanak ki a krém keverés utáni kivételéhez, az egyik rekesz pedig a szemetes funkciót tölti be.
A hatóanyagokat összeöntik, majd egy stopper óra segítségével meghatározott ideig kavarja a gép a kis krémünket. Engem nagyon ámulatba ejtett a keverés, szerintem erről a folyamatról lőttem a legtöbb képet a látogatás alatt.


Az elemzés után még egy kis szerkezettel megmérik az arcotok állapotát olyan szinten mint pl. mekkora a bőrötök rugalmassága, vagy hogy éppen mekkora a bőrötök víztartalma. Az én bőrömön nem akart működni ez a kis szerkentyű, akárhányszor próbáltuk, így Mea adataival dicsekszem nektek. A rugalmasságnál állítólag még nem is volt példa 90-re a Cream Bar nyitása óta, úgyhogy szerintem le a kalappal Mea előtt! :)
 

 
Illatok amikből választhattok:
 1. Meadow: Meával mindketten ennál az illatnál kötöttünk ki. Nőies, virágos-citrusos. Nagyon kellemes, szerintem talán a legnőiesebb illat a kínálatból.
2.Ocean: Nekem az elején tetszett nagyon ez az illat, de nagyon hirtelen csap át a tipikus wc illatosítóba, így inkább nem erre neveztem be végül. Ahogyan láttam, ez az illat annyira nem a vásárlói kör kedvence.
3. Oriental: Kicsit más illatvilág, mint amihez hozzá vagyok szokva, de teljesen más a krémben ez az illat, mint a parfümszóróból közvetlenül. Feltétlenül csekkoljátok, mert a krémben visszafogottabb az illat, és úgy például szerintem viselhetőbb is.
4. Tropical: Na itt van Mea kedvenc illata, a kókusz! Én inkább nehezebb krémekhez tudnám ezt az illatot elképzelni (pl. a 2-es típusú krém keverésénél), így szóba sem jöhetett ez a választásnál.
5. Dessert: Aki pedig édes, gyümölcsös illatra vágyik, annak itt van a Dessert, bár szerintem nekem túl sok lett volna már ez az illat.

Alapkrémek: 3 darab alapkrém közül fognak a lányok ajánlani egyet. az 1-es az egy ún. könnyebb krém ami arcra való, a 2-es az egy nehezebb, sűrűbb darab, amit a kezekre és a testre is lehet használni. A harmadik krém pedig inkább kezekre ajánlott.
 
 
 
Tudtad?
Nem csak női érdeklődők vannak a bár iránt, hanem férfiak is. Igaz, a férfiak inkább a kézkrémeket keresik, míg a nők elsődlegesen az arckrémekre fókuszálnak átlagosan.

Mit érdemes tudni a KA&BA Cream Bar-ról még?
-Minden egyes krémből kivesznek és eltesznek egy sorszámozott mintát. Ez nagyon jó szolgálatot tehet, hogyha esetleg később bármilyen gond lépne fel a krémmel kapcsolatosan (pl. allergiás reakció). Számomra azért elég komolynak tűnik ez a hozzáállás.
-A krém, az elkészítés után fél évig használható fel.
-Illatanyagmentes verzióra is vannak kilátások, de sajnos az engedélyeztetési procedúra az nem egy könnyű dolog, főleg nem kis hazánkban. Így aki kifejezetten erre utazik, annak csak annyit tudok bíztatásképp mondani, hogy előreláthatólag augusztusban van a legkorábbi időpont ilyen krémet kérni a pultnál. Én azért beleszámolnék 1-2 hetes csúszást, mert sajnos tudjátok, itthon nem minden úgy működik ahogy kéne, ezért aki biztosra akarna menni, az inkább szeptember elején ejtse meg a kirándulását a Cream Bar-ba! Addigra már elviekben tutira lesz lehetőség ilyen krémet kevertetni.
- A krém illatának kiválasztásakor célszerű a parfümödre is gondolni. Pl. Akinek a vaníliás, fűszeresebb illatok a védjegyei, annak mindenképpen csak az Oriental jöhet szóba hosszútávon.
 
 

A lányok nagyon segítőkészek, felkészültek, minden kérdésünkre szívesen válaszoltak, és nem csak velünk tettek így, hanem bármilyen más érdeklődővel is ugyanilyen kedvesek voltak. Előttünk épp egy idősebb úr volt, aki a krémek iránt érdeklődött és vele is elbeszélgettek, úgyhogy szerintem abszolút félelelem nélkül érdemes odamenni és felfedezni magatoknak a krém bárt, Nekünk egy jó  délutáni élmény volt! :)

4 megjegyzés:

  1. Már amikor az első kis infók megjelentek, hogy lesz ilyen, akkor tudtam, hogy ki kell próbálnom valamikor, de leginkább ha elfogynak a krémjeim...:) Elég szimpinek tűnik a beszámolók alapján :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szimpik is, nekem nem nagyon volt krémem, így adta magát a lehetőség. :)

      Törlés
  2. Jó dolog. Persze a legjobb az lenne, ha életkor megmondása nélkül találnák ki, hogy hány éves a bőr :) Másnál is olvastam már cikket, azt hiszem, tiéd a 4., és mindenkinél fiatalabbat mondott a rendszer, vajon van benne kis pszichikai ráhatás is? Hm? Ha a közelben lennék, biztos kipróbálnám ezt a szolgáltatást, aztán utána próbálnék magamhoz térni az eredménytől. Az én bőröm zsíros, tág pórusú, szóval nem sok jóra számíthatnék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy van, de nekem is fiatalabbat írt a rendszer, mint ami vagyok. De annak meg én nem látom az értelmét, hogy fiatalabbat írjon. Úgy értem, ha fiatalabbat ír, akkor pl. szerintem sokan azt hiszik, hogy minden rendben van a bőrükkel, akkor nem is kell azt ápolni. Ha idősebb kort írna a rendszer, akkor sokkal nagyobb ráhatása lenne a forgalomra, mert akkor ugye sokan megijednének és elkezdenének gondolkodni és az ember kétségbeesésében bármire rávehető általában. De ez csak egy másik meglátás.
      Nem feltétlenül kell félni a "rossz eredménytől", azért is vannak, hogy segítsenek, előbbre vigyenek az élet során. Biztosan lenne olyan terület, ahol a te bőröd sokkal jobb lenne az átlagnál, ezért is érdemes ilyesmi vizsgálatokra elmenni, akár itt, ha van lehetőséged, akár máshol (pl. egézsségnapokon is hátha van ilyen lehetőség, gondolom én, ha már vérnyomás- cukor- és másféle mérés/tanácsadás is van). :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com