2015. március 20., péntek

Kipróbáltam ill. kipróbálnám:micellás vizek

Sziasztok!

Rengeteg micellás víz csücsül már a polcokon, mi több, a micellás gélek időszakát kezdjük lassan élni. Na jó, nem haladok ennyire előre. Most, pár általam kipróbált darabról mondanék véleményt. A tapasztalatok elég vegyesek, van itt jobb és rosszabb is.


A termékeket időrendi sorrend szerint vettem mustra alá. Ezt fontosnak tartom megemlíteni, hogy tudjátok, miért tettem le 1-1 terméknél a voksomat.

L'oréal micellás víz
Életem első és szerintem legrosszabb micellás vize. Büdös volt, nem szerettem, és bevallom ez a víz majdnem elvette a kedvemet a többi kipróbálásától is. Írtam róla bejegyzést a blogon ha jól emlékszem, hát nem vett le túlzottan a lábamról.

Bioderma Sebium H2O
Elvileg ez az arcápoló család áll a legközelebb az bőrömhöz, mégsem vagyok maradéktalanul elégedett a teljesítménnyel. Nyár óta használom, a második 100 milis üveg is kifogyóban van már. Valahogy nem éreztem, hogy hosszabb távon segítene a pattanások leküzdésében, ez az elégedetlenségem oka. Ennek ellenére nagyon jól tisztít, és ugyan az illata nem semleges, nekem kifejezetten tetszik. Mindenképpen jobbnak és kellemesebbnek ítélem, mint a sima micellás vizek jellegzetes poshadt vízszerű szagát.


Garnier micellás víz
Nem tudom megmagyarázni, hogy hogyan lehet az, hogy ugyanazokkal az összetevőkkel készülvén hogy nem lehet olyan büdös ez a micellás víz, mint az elődje? Legalábbis illatban egyáltalán nem olyan erős, mint a L'oréal. Pedig az összetevőik listája teljesen ugyanaz, így nem tudok túljutni azon, hogy miféle varázslat áldozata lettem. Ennek ellenére ha az arcomra használom, ugyanúgy nem érzi jól a bőröm magát, mint a L'oréal viznél. A szemeimre viszont szívesen használom, ott hatásosnak is bizonyul, szerintem marad is ennél a funkciónál ez a víz. 

Bioderma Sensibio 
Azt hittem lefordulok a székről, amikor szintén megcsapott a L'oréal vízhez hasonló, erős szag. Na mondom magamnak, így nem leszünk jóban, de idővel a víznek ez a jellegzetes illata nem érezhető, sőt, mondhatni egyre gyengébb lesz. Ezt sem tudtam hova tenni, bár bevallom nektek, nem sírom vissza ezt a illatot. Tisztítani jól tisztít és egyelőre úgy tűnik, hogyha az arcomra használom, sem lesznek komolyabb gondjaim, ami azért nem olyan rossz szerintem, az előző tapasztalatok után.
Lehet amúgy, azért voltam ilyen előítéletes mert az első és a harmadik micellás víznek is ugyanilyen volt az illata, így ezt rögtön a "nem lesz ez jó az arcomnak" c. érzéssel sikerült társítani tudat alatt. Annak viszont kifejezetten örülök, hogy ez a poshadt víz szag nem érződik az arcomon.Finnyás orrom van, tudom ám. Úgyhogy, ha valaki hasonló gondokkal küzd mint én, annak azt tudom javasolni, hogy próbálja ki ezt a darabot, vagy a Sébium lemosót. Utóbbinál nem lesz ilyen gondja, előbbinél meg lassan megszűnik idővel.


Annak ellenére, hogy ennyi mindent kipróbáltam már, sajnos még nem érzem azt teljes mértékben, hogy megtaláltam az igazit. Persze sok békát kell megcsókolni, mielőtt megtalálja az ember a hercegét, de na, varangyos békákról nem volt itt szó...ha értitek mire gondolok. Úgyhogy, a trón betöltése még várat magára, a Bioderma vizei viszont jónak tűnnek, bár árban eléggé húzósak, így feltehetőleg igyekszem majd valami pénztárca kímélőbb módot találni a jövőre nézve. Aztán vagy összejön, vagy nem...

Amit még szívesen kipróbálnék:
Azért vannak újoncok is a boltok polcain, így néha sasolom a kínálatot és feljegyzem gondolatban, hogy hű, ez újdonság, jó lenne kipróbálni. Most ezek közül  ideírtam párat, innen talán már tudtok majd spekulálni Ti is! Persze van aminek utána is néztem és nem dobtam hanyatt magam...



Hélia D Micellás sminklemosó víz - Ha elfogyasztom végre valamelyik sminklemosóm, szerintem utána fogok nyúlni, mert nagyon érdekel! Egyedül az illatanyag zavar, jó lenne egy illatmentes változattal is gondolni a fogyasztói réteg értelmesebb felére...

Paese micellás víz - Erről a micellásról is sok jót hallottam, de sajnos azt hiszem hiánytermék ott, ahol lehet rendelni elég régóta, úgyhogy szerintem gondolatban már lemondtam arról, hogy valaha is birtokolni fogom.  

Garnier Pure Active Micellás Víz - Erről a micellás vízről azért mondtam le, mert az összetevő lista elején áll a denat alkohol, ami nem túl szívélyes jövővel kecsegtet szerintem, így inkább ezt a kört-utólag meggondolva-jobb, ha kihagyom. Azért örülnék néha, ha ezekből a flakonokból is lenne utazó kiszerelés, mert ha lenne rá lehetőség, akkor arra szívesebben adnék ki pár száz forintot, mintsem egy nagy adagért, ami nem is biztos, hogy be fog válni. Egyelőre megvárom az első véleményeket róla, hátha valami isteni csoda folytán az alkohol nem fog kárt okozni egy kis irritáció vagy száraz bőr formájában. Elég nagy adaggal van benne, nem biztos hogy ez jó választás lehet akárkinek hosszabb távon, én azért tartok tőle.

Aki kibírta idáig, annak megy a virtuális hátba veregetés, igazán edzett csapat vagytok! Bár velem tudom nem könnyű, ha elszalad a billentyűzet... Addig is, számoljatok be Ti is valami micellás dologról, újdonság, régóta bejött termék, akármi jöhet! 

Ui.: Tóth Zsanett, még mindig nem jelentkeztél a Realash szempilla szérumodért, jelentkezz kérlek, fogytán van az időd! Már 2x kiírtam Fácséra is, egyszer az oldalon is külön bejegyzés formájában, nem tudom mit tehetnék még, hogy észrevedd, Te nyertél és jelentkezz! :) 

20 megjegyzés:

  1. A Bioderma nekem nem tetszett. Túl van hájpolva szerintem. 4-5 vattakorong kellett mire leszedte a sminket és úgy is maradt a spirálomból fent bőven. A Garnier is ugyanilyen. Aki azt hiszi, hogy ezekkel minden lépést kiválthat az arctisztításban, az csalódni fog szerintem.
    Nekem nem volt bajom a L'Oréallal de árban szerintem jobban megéri a Garnier. Májusban vettem és februárra fogyott el az üveg, most vettem újra pár hete. Arra jó, hogy az arcmosás és a tonizálás között még legyen egy plusz lépés és szépen leszedi a sminkmaradékot. Illetve sminkelés és arcpakolások előtt is szuper. :)
    Az Eveline micellás vizet sokan szeretik, ha ennyire rajta vagy a témán akkor lehet érdemes lenne tenned vele egy próbát. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem 2 vattakorong bőven elég szokott lenni, ha sminket szedek le, ha durva a smink is max. 3-at szoktam elpacsmagolni. :S De elképzelhetőnek tartom ezt a hype dolgot, de nem is inkább hype, ez inkább már egy kicsit a túlárazott kategória.
      Nekem remekül levitte a spirált, igaz én átitatott vattakorongot rakok a szemeimre és rajtuk hagyom vagy fél percig legalább. Lehet, hogy így van ideje dolgozni az anyagnak, nem tudom, hogy te hogy próbáltad, ez csak 1 tipp volt a részemről.
      Árban mindenképpen jobb a Garnier szerintem is, kiadós, vaskos adag.
      Az Eveline-ről is hallottam, majd körülnézek, mert valami elfogadható opciót jó lenne kitalálni hosszútávra. :) Köszönöm az ajánlásodat! :)

      Törlés
  2. Te éreztél akármit is a Sensibionál? De furcsa, számomra a L'orealnak meg a Garniernek van csak érezhető mellékillata :O
    A Paese-ről én is jókat hallottam, bár zsákbamacska, hogy éppen hol kapható és hol nem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éreztem, és tök fura volt. Azt hittem először hogy öcsém poénkodik és átöntögette őket. :D
      A Paese-t én nem találom sehol sem, és mivel körülményes a beszerzése, mert ugye itthon se vagyok túl sokat, mire jó lenne a szállítás, el is fogy a raktárból én meg fővök a levemben. :D

      Törlés
  3. A Sensibional semmilyen illatot nem erzek, pedig regota hasznalom. A Sebiumnal igen, de azt is szeretem. A spiral lemosasara miert a micellas vizeket hasznaljatok? En soha nem gyotortem ezzel a szemem, hiszen igy jobban rancosodik. Siman vizzel a spiral par mp alatt lejon es nem szabad dorzsolgetni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Sebiumnak annyira jó illata van, én azt kifejezetten szeretem.
      Én is azt használom a spirál lemosására, de én rárakom a szememre a vattát és rajtahagyom bő fél percet kb. Úgy lehet, hogy jobban működik és van ideje dolgozni az anyagnak. De van kifejezetten szemfestéklemosóm is, van, hogy felváltva szórakozom velük.

      Törlés
    2. Jol csinalod. Sztem nincs olyan csodaszer, ami rogton feloldana egy spiralt. Dorzsolgetni meg tenyleg feler egy kinzassal :)

      Törlés
  4. Andus, sztem sorsolj ujra ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha így haladunk, lehet az lesz majd, sajnos.

      Törlés
  5. Nekem a Garnier és a L'oreal is bevált, egyiknél sem éreztem semmiféle illatot, szóval a Garnier mellett tartok ki ár-kiszerelés arány miatt. Én egyedül a La Roche - Posay micellásánál találkoztam a poshadt illattal. Egyébként egy micellás víztől szerintem ne várd el, hogy kezdjen valamit a pattanásokkal, mert nem erre hivatott és semmi olyan összetevőt sem tartalmaz.
    (A nyereményjátékoknál szerintem jó ötlet lenne email címet is elkérni a jelentkezésekhez, mert egyszerűbb úgy felvenni a kapcsolatot. Lehet, hogy a leányzó követ egy csomó blogot, és nem biztos, hogy mindig megnézegeti mindegyiket. A facebook pedig a kiírások nagy részét meg sem jeleníti üzenőfalon.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Sébium micellás víz zsíros, pattanásos bőrre nyújtana megoldást, kifejezetten ilyen bőrre ajánlják. Ha én használom a termékcsalád más termékeit is a micellás vízzel együtt, akkor úgy gondolom jogosan várom el, hogy azért valamit kezdjen a bőrömmel, elvégre akkor minek vannak különböző fajtái a Bioderma lemosóknak? Dísznek? :)
      Itt van a leírásból 2 mondat is, ami arra utal, hogy kezdenie kellene valamit, hát speciálisan ilyen bőrre lett kalkulálva:
      -Mérsékli a faggyútermelést és megtisztítja a bőrt a fölösleges faggyútól.
      -A szabadalmaztatott Fluidactiv® komplex tartalma szabályozza a bőr faggyú-összetételét, ezáltal megelőzi a pórusok eltömődését és a mitesszerek, pattanások kialakulását.

      Hogyne tartalmazna olyan összetevőt?! A Bioderma press eventen pont erről volt szó, hogy a Sébium termékek pl. bizonyos adalékanyagaik miatt kékes színűek (lemosó, micellás víz), amik hozzájárulnak ahhoz hogy a pattanásos bőrnek jobb legyen. Asszem pont a Zink Gluconate-ról volt szó, és ha megnézed az összetevő listát, abban benne is van ez az összetevő.
      Nézd, én azt vizsgálom sokszor hogy egy termék mit ígér a leírás szerint és mit tart be ebből. Nem arról van szó, hogy nem szeretem ha ellent mondanak nekem a blogon, mert lehet, előfordul én is ember vagyok, hibázhatok, de iszonyatosan tudok haragudni azért, ha kb. hülyének vagyok beállítva a saját blogomon. Ha utána néztél volna a Sebium összetevő listájának, akkor nem mondtál volna olyat, hogy ne várjak ilyesmit a terméktől. És ez az, ami kicsit böki a csőröm, hogy emiatt kb. hülyének vagyok nézve....

      A nyereményjátékoknál szoktam mailt kérni, viszont ez a mostani játéknál megváltozott, mert egyrészt kíváncsi vagyok ki követi annyira a blogot, hogy ne csak érdekkövetőként jöjjön, a másik pedig az, hogy bevallom, meguntam hogy én rohangáljak mások után. És a nyereményjátéknál is külön felhívtam a figyelmet arra, hogy nem küldök semmit, a nyertesnek kell(ene) most jelentkeznie, ő elfogadta a játék feltételeit, le is írta nekem, fekete fehéren, hogy elfogadja a játék feltételeit. Innentől abszolút nem az én felelősségem, bármi is történik ez után. Nekem csak az a csalódás ebből, hogy mindenki előadta magát hogy mennyire szeretné megnyerni, meg jaj így, jaj úgy, és már 6 napja kinn van a második nyertes neve a blogon is. Nem viccből szoktam megadni azt, hogy melyik napon sorsolom a nyereményt. Akinek fáradtság másnap vagy aznap este visszanézni, arra nem tudok és lehet nem is akarok semmit sem mondani. Ha nem jelentkezik az illető, akkor van jelentkező bőven az újrasorsolásra, és lehet lesz olyan személy, aki rögtön írni is fog. :) A Facebook kiírásokról tudok, ezért is írtam anno külön bejegyzést arról, hogy miként kaphatjátok meg az újdonságokat/értesítéseket a blogról első kézből ha bejelölnek az FB beállítások közül valamelyik opciót a Like után. Hogy ezt ki használja, meg ki nem...az sem az én felelősségem/dolgom. :/

      Törlés
    2. A zöld Biodermának tuti van illata, mert nemrég változott meg, rá is írták. a régi egész jó volt, az új viszont nem, szerencsére csak 100 ml-es üvegcséim voltak, aztán rátértem a rózsaszínre.

      Törlés
  6. Szia! A Paese micellás víz egy ideje megint elérhető abban a bizonyos webshopban! Üdv, Katie

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Igen? :) Köszi szépen, akkor meglesem! :)

      Törlés
  7. Paese jó lehet, sokan dicsérik, de én betáraztam a rózsaszín Biodermából akcióban, van itthon egy liternyi 3 üvegben :)
    A L'Oreal habzott, ez idegesített, a zöld Bioderma illatos és szerintem rontott a bőrömön. A rózsaszín leszedi egy koronggal a két szememről a spirált+szemcerkát, másik korong meg a sminkmaradványokat. De ez nem sminklemosó, és arclemosó után toniknak használom. Sem alkoholos, sem parfümös vizet nem veszek, úgyhogy amiket a cikk végén említettél, az nekem felejtős.

    VálaszTörlés
  8. Nálam a Bioderma Sensibio az abszolút kedvenc,nem nagyon éreztem nála illatot, viszont szuperül leszedett mindent, és valahogy szebbé tette a bőröm. Most a Loreal micellás géllel ismerkedünk, illetve már félig elhasználtam. Remélem hamar elfogy, mert ez annyira nem jött be :D

    VálaszTörlés
  9. Én Garniert használok több okból is - jó áron van, hatalmas kiszerelés és teszi a dolgát, ahogy kell. Sokan panaszkodnak rá, de én szeretem, mert jól leszedi a sminkemet és a bőömnek is kellemes, nem csípi a szememet sem. sokáig gondolkodtam Biodermán, mert mindenki áradozott róla, de egyszerűen annyira drága, hogy ennyiért biztos nem veszek micellás vizet. Meg hát minek, ha a Garnier bevált? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megaera, igazad van. En a Biodermat hasznalom evek ota, amiota megjelent eloszor. Nekem bevalt mar az elso pillanattol kezdve. Ezert a kesobb megjelent mas markakbol mar nem is probalok, mert ezzel tokeletesen meg vagyok elegedve. Nem kiserletezem mar. Sminket a Sensibioval lemosom, utana Clinians mandulasavas habzo lemosoja, majd szerum es arckrem. Reggel Sebium H2O, utana szerum es krem :)

      Törlés
    2. Andus, hany napig varsz a jelentkezesre?
      Egyszer nyertem egy Sigma E52 ecsetet. Hiaba kert email cimet a leanyzo, nem irt levelet. En epp kulfoldon nyaraltam 2 hetig, nem volt internet, igy csak par alkalommal a mailboxot tudtam nagy nehezen. Hazajovetelem utan olvastam, h nyertem, irtam rogton, de mar hiaba, mert odaadta masnak a nyeremenyem, hiaba kerte el a mailcimet :( Nagyon csalodott voltam, mert nagyon vagytam egy olyan ecsetre, megsem kaptam meg. A jatek acredzerol nem volt korrekt, mert akkor azert kerte el a cimeket, hogy ertesiteni tudjon. Majd megsem tette meg.
      De Andus korrekt, mert leirt mindent tokeletesen erthetoen. Regen rengetegen, lehet, h most is, csak a nyeremeny miatt jatszanak, egyebkent soha nem olvassak a blogokat, nem kommentelnek. Nyeremenyre hajtanak csak,

      Törlés
    3. Egy hét volt kiírva a szabályok közé, de szombaton jelentkezett a másik nyertes is, így vele már lebeszéltük a részleteket. :)
      Olvastam más blogon is a sztoridat, sajnálom ami veled történt, tényleg nem volt túl korrekt az ami veled történt. Én ezért sem kértem most e-mail címet, meg azért sem, mert meguntam azt, hogy én rohangáljak mások után, hogy ugyan vedd már át a nyereményed. Ráadásul más nyereményjáték alatt olvastam, hogy az a rosszindulatú pletyka megy a látogatók körében, hogy pff biztos azért kéri az e-mail címem, hogy utána kiadja másnak és reklámokat meg spam leveleket kapjunk utána. Mivel én nem a blogra kérem, hogy írjátok le, hanem külön jelentkezési lapra, így nem tudom honnan szülnek az emberek ilyet, minden esetre most már szerintem így fogok eljárni akármi van. Akit érdekel az utána néz, akit nem, az nem. Egyébként manapság is van aki csak a nyereményre hajt, de az az ő dolga, ha ő tiszta lelkiismerettel le tud feküdni, nem szólok bele. Senki sem szent, szerintem egyedül én vagyok az a hülye fene nagy becsületes, akinek nincs arca ahhoz, hogy csak akkor iratkozzon fel valahova ha nyereményjáték van.:D

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com