2015. május 16., szombat

Ajakápolók, amiket próbáltam mostanság

Sziasztok! 

Az elmúlt hónapokban elég sok új ajakkencét próbáltam ki, ami amúgy nem szokásom, hogyha megnézitek a régebbi bejegyzéseket a blogon. Viszont, nem csak kipróbáltam őket, hanem valamilyen szinten döntöttem mellettük, vagy éppen nem mellettük...Most az utóbbi idők 3 próbálkozásait láthatjátok, nem mindegyik ajakápolót most próbáltam ki, valamelyik 2014 novemberi élmény/vélemény, de van itt 2015 március óta meglévő darab is. 




Naturissimo ajakbalzsam
Mennyiség: 10 ml
Ár: 890-990 HUF
Lelőhely: bioboltban vettem, más lelőhelyet nem ismerek
A természet jegyében gondolkodtam még januárban, így esett a választásom pont erre az ajakbalzsamra. 890 forintot kóstált, úgy voltam vele, hogy ha ez beválik, akkor üsse kavics. 

Mivel természetes olajok vannak benne, a legelső használat előtt egy kicsit fel kell oldani a benne lévő ajakbalzsamot egy kis masszírozással, így könnyebben kijön belőle az anyag és a vákuummal járó enyhe puffogtatástól is megkíméli magát az ember. 
Az ajakbalzsammal az a gondom, hogy ha túl sokat visz fel az ember, akkor igencsak fehéressé varázsolja az ajkakat és olyan élettelen hulla hatását sikerül magamra öltenem, hogy a szomszédok sem mertek akkoriban hozzám szólni. A legnagyobb baj viszont a használatával van: a műanyag, amibe csomagolva van, sajnos nem vlt túl masszív, 3 nap után megadta magát a nyomogatások közepette, így az ajakbalzsam tubusán egy csodás 3 centi széles nyílás van, és ha ajakkenegetősdi jönne ránk, akkor bizony itt jön ki az irdatlan mennyiségű anyag- kényelmetlen, pacsmagolós, nem bírja túl sokáig az anyag. Egyedül az szól mellette, hogy ha normál, vagy kevéske mennyiséget visz fel az ember, akkor jól működik. Viszont a szakadással a szélén nem lehet mit kezdeni, így rengeteg anyag megy pocsékba néha. Nem tudom mindegyik tubus ilyen, de nálam ez nagyon levon a használatból. 





Bioderma Atoderm ajakápoló stift
Mennyiség: 4 g
Ár: 1500 körül a patikákban
Beszerzés: Patikák, gyógyszertárak
Ezt az ajakápolót még a Biodermától kaptam tesztelés céljából. Amikor választani lehetett, azért esett erre a választásom, mert sok jót olvastam róla és ahogyan láttam, egyre többen mernek nyitni felé. Kellemes citrusos illata van, az ára is egészen elfogadható, ha az én lélektani határomat nézzük ( 2000-2500 HUF), ez a stift pedig 1500-1600 forintot nyom a pénztárnál.
Legelső benyomás csalóka lehet: itt még keményebb, viaszos ez az ajakápoló, kellemes citrusos illattal, sőt, engem a szaloncukorra emlékeztet akárhányszor megszagolom ezt a stiftet, úgyhogy enyhe karácsonyi mániásoknak nagyon is ajánlható ez a dolog. Utána viszont már inkább a vizes valóját mutatja meg, tudjátok az a nagyon csúszkálós történet az ajkakon. Előzőleg említettem, hogy sokan szeretik ezt a terméket, de nekem valahogy annyira nem jött be az ápolási folyamata/mivolta. Mondom is mi a baj vele: az ajkaim széleit szépen rendbe rakta, jól beszívódott, nem volt gond vele. De az ajkaim belső fele rettenetesen elkezdett ráncosra száradni, olyanra, ami azelőtt nem volt jellemző. Hiába ittam, teáztam, vizeztem is egyre jobban, valahogy úgy éreztem ez a szájszárazság a szám vonalának a szélei után, egyre beljebb haladva, nem fog megszűnni. Végül inkább felhagytam a használatával teljesen. Őszintén megmondom, én azért egy kis csodát vártam volna a terméktől, de nem hogy a kis csoda elmaradt, hanem még egy kicsit fura szárazság mellékhatást is kaptam. Nem tudom mi lehetett a gond, lehet én vagyok defektes, hogy rajtam nem működik az, ami elvileg sokaknak bevált. Gyógyszereknél, vizsgálatoknál már megszoktam ezt a "kiváltságot", úgy tűnik a kozmetikumoknál is lassan hozzá kell szoktatnom magam a gondolathoz.  

Himalaya Herbals tápláló ajakbalzsam
Mennyiség: 4,5 g
Ár: 500 HUF körül /akciósan 370-350 HUF a Rossmannokban
Beszerezhetőség: Rossmann, Auchan, Douglas 
A Himalaya termékeit régebb óta ismerem, egyszer volt tőlük egy tonikom meg egy kézkrémem, de nem igazán használtam őket szívesen - így ez ragadt meg bennem, hogy inkább kerülöm a márka termékeit messziről. Egy Rossmann-os kiránduláskor láttam meg, hogy 350-370 forintokért vágják az emberekhez ezeket az ajakápolókat. Több se kellett, egyet levettem a polcról, mert ennyiért a hülyének is megéri kipróbálni...hát még nekem! :) 


Nem a kakaóvajas pajtást hoztam el, hanem ezt a zöldes, tápláló ajakbalzsam nevezetűt, aminek szerintem Turbo rágó illata van. Elég kemény a stift maga, keményebb mint a Biodermás darabé, ennek ellenére kényelmes használni, nem zavart még sose ez a tényező. Beszívódik, nem színez, kis ideig marad fenn az ajkakon, nem hagy ilyen vizenyős érzetet. Tudom, hogy van valami a számon, de ezt a valamit legalább jó érzés viselni. Hoppá! Van ilyen is.  Azt, hogy bevált, csak akkor vettem észre, amikor minden ajakápolómat száműztem valahova Narnia földjére háborúzni, és csak ezt az ajakápolót veszem elő. Végleg akkor tudatosult bennem ez a dolog, amikor mama megkért, hogy hozzak neki valami ajakápolót, akkor direkt ezt a fajtát kerestem, majd végül hoztam el a boltból. Emlékszem kb. milyen diadalittas fejjel jöhettem ki  boltból, látni kellett volna. Auchanokban is kapható ugyanez a fajta, nem kell érte a Rossmann-okba rohanni, jó ha tudjátok! :) Tescoban még nem kerestem, így az ottani beszerzésről nem tudok nyilatkozni. 
A három bemutatott ápoló termék közül az utóbbi  lett a kedvencem. A másik kettőt sem mondanám kifejezetten rossznak, bár a Naturissimoval meggyűlt a bajom, több hátránya van, mint előnye, akárhogyan nézem. A Bioderma az, amit sajnálok, hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet, pedig igyekeztem még bizakodóan is hozzáállni. Hát igen, itt jön ki igazán, hogy nem mindenkinek válhat be az, ami a többségnek igen, vagy fordítva. :S 

* A Bioderma Atoderm ajakápoló tesztelésre érkezett, de ez nem befolyásolta a véleményemet a tesztelés során! 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a Himalaya Herbals termékeket, nekem az arcápoló családjuk is bevált :] Az ajakápolójuk pedig elengedhetetlen tartozéka a kabátzsebemnek :]

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most már én is nagyobb kedvel fogok az ajakápolás szekció felé kacsintgatni. :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com