2015. június 17., szerda

Each Peach Lush masszázstömb | Vélemény



Sziasztok!

Régóta itt pihen a mellettem lévő asztalon ez a masszázstömb. Még a tavaszi újdonságok ismerkedésekor találkoztam vele (az állandó készlet része), végül győzött a nem túl józan ész és megvettem a boltban. Sokáig tanakodtam, vívódtam magamban, hogy kell-e ez nekem, fogom-e használni. Jelentem, használom is, bár a bejegyzéshez készült képekhez képest eléggé eldeformálódott szegény tömb....de nézzük a jó oldalát: legalább látszik, hogy használom!

Ár: 2350 HUF
Mennyiség: 50 gramm
Lelőhely: Lush 

Sosem volt még ilyen ún. hidratáló masszázstömböm. Ebből is látszik, hogy van ami első hallásra, vagy olvasásra nem tud másoknál lázba hozni. Persze, ha élőben már ott van az ember, taperol, szaglász miegymást csinál, akkor egészen máshogyan festenek a dolgok.

A tömbtől való használattól bevallom, egy kicsit azért féltem, tartottam. Hogy miért? Mert  féltem, hogy nem fog felolvadni és rosszul használom majd, és kiderül, hogy amúgy 3 bal kezem van, nem is kettő, a másik félszem oka, az a higiénia kérdése volt. Végül csak megoldottam ezeket a gondolatban lévő kreált gondjaimat is.

A termékről
Gyümölcsös masszázstömb a gyümölcsök olajával. Van benne kakaóvaj, sheavaj, mangómag-olaj és avokádóvaj a különböző gyümölcsolajokon kívül mint például: lime, mandarin, vérnarancs, grapefruit.




Hogyan használtam?
Bevallom, néha még a melegebb, jó időben is előveszem ezt a tömböt (kivéve a kánikulai napokon, mert akkor már a mélyen rejtőzködő józan eszem is rám rivall, hogy ezt túlzás lenne így, ilyenkor használni). A hidegebb időkben egész testre használtam, az illatával meg vagyok elégedve-ezért is vettem meg akkoriban. Amikor odakinn is zordabb volt az idő nem zavart, hogyha egy kicsit többet használtam a kelleténél. Gyorsnak nem mondanám a beszívódását, de ez talán még az a kategória, amit el lehet viselni. Részemről kb. 10 perc múlva szívódik be, alvás előtt szoktam használni, így nem is zavar bele semmilyen tevékenységbe. Sokatoknak inkább ezt a rituálét javaslom ilyenkor, talán hatékonyabb is lesz az ápolási folyamat. Ragadni nem ragadt az anyag, de megkockáztatom, hogy ha túlmelegítitek a tömböt és túl sok masszírozni való kerül rátok, akkor lehet ragadni fog a pizsi, tehát óvatosan azért. Én csak a kezeimen használtam túlmelegítetten a tömböt, ott egy kicsit nehezebben szívódott be.

Each Peach
A kép forrása

A mínuszok és nulla fokok váltása után is használtam a tömböt, igaz ekkor már a kezemre korlátozódott az ápolás igénylése. Apropó ápolás: itt le is lövöm a poént, hogy szerintem ápolásban nincsen kimagasló tulajdonsága. Ápol, számomra érezhetően, de azért olyan varázslatot ne várjatok, mint a klasszikus mesefilmekben, hogy hipp-hopp egy szempillantás alatt a száraz kezekből örökre pihe-puha kacsók lesznek. Ahhoz kell ea folyamatos használat, és egy kis tudatosság is, ami a procedúrát érinti pl. hagyni kell időt a beszívódásra és lehetőleg nem a felvitel után 10 percre lemosni mert épp' mosogatni vagy tisztítószerezni akar az ember, mert akkor tényleg nem volt túl sok értelme a tömbözésnek.



Egyetlen furcsaság volt, ez pedig a megolvadás maga, először kicsit nehezebben lehet vele boldogulni, de utána egyre könnyebb a tömböt felolvasztani, túl is olvadhat a kézben, ha úgy adódik, ezt beissza a bőr, csak picit több időt vesz igénybe, de azt az elképzelésem tartom, hogy pánikra nincs ok. Aki az illatába szeretne bele, annak jó hírként szolgál(hat), hogy egész tartós, én másnap késő reggelig éreztem nagyon sok alkalomnyi szaglászás után is. 24 órát nem bír ki az illatfelhő, de nem is ez a funkciója. Irritálni nem irritált a termék semmilyen formában.
A másik dolog, ami miatt úgy érzem talán jó helyre tettem le a voksom, az az, hogy ezen a télen a szokásosnál többször volt cserepesre száradva a kezem, de amikor durvult a helyzet 2 egymás utáni este való extra tömbözés azért meghozta a hatását. Utána, viszont muszáj voltam megtartani a heti 1 alapos bemasszírozáts/ápolást, mert ha ez elmaradt hosszabb távon, akkor sajnos a bőröm megint visszaesett a csuda jó hámló, repedezett kézfej szerepébe - ez meg valljuk be sok billentyű és monitor között is: nem túl esztétikus..és érzésre sem túl kellemes hosszútávon. 

Na és Ti hogy álltok az ilyen ápoló tömbökkel? Én már kinéztem egy másikat is magamnak, de az titok egyelőre, hogy melyiket...Aki kitalálja, annak tuti veszek valamit! (Mea, neked nem ér, te tudod mi volt a vetélytárs anno!:)) 

2 megjegyzés:

  1. Esetleg az Earl Grey-illatú lenne a következő? Nálam az és ez a barackos van kívánságlistán jelenleg, de a megvételük előtt el kell még használnom egy BOMB tömböt és a Lush Ro's Argan kondicionálóját... Köszönöm az ajánlót, a leírásod alapján nekem való lenne ez a tömböcske :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, bár annyira ennek nem csokis az illata, inkább erősen borsmentás. De nagyon közel jársz, lehet hogy ez az, csak névben más!:)
      A Wiccy Magic Muscles nevű tömb az. elvileg izomlázra való, bár nem tudom mennyi igaz belőle, mert még nem szereztem be, és a boltban rögvest még nem volt izomlázam, max. csak lázas izgalom, hogy melyik tömböt is hozzam el.;)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com