2015. szeptember 27., vasárnap

Polyvore | Pulcsi-körkép, amik tetszettek így 2015-ben

Sziasztok!

Az elmúlt napok nem hoztak jó időt a Kárpát-medencébe, főleg a sok eső volt az, ami fennakadásokat okozott. Na meg persze a lehűlés sok emberből kihozhatta az amúgy bujkáló náthát. Így, ha az utóbbi napokban felkeltem, rögtön a pulóver volt az, amit tudtam, hogy még viselni fogok. Most úgyis nagy vadászatban vagyok, egyet már találtam, egyet meg később fogok beszerezni. Addig is, azért szívesen megosztom, hogy milyen kategóriákban nézelődöm. 

A kedvenceim egyértelműen az ombre darabok lettek, itthon ugyan még nem találkoztam ilyennel, vagy csak nem voltam elég alapos. Bár most hogy jobban belegondolok, lehet láttam hasonlót, csak az túl rövid volt. Annak a híve vagyok, hogy a pulcsi a védelmem is szolgálja, így jobban szeretem a hosszított darabokat is, vagy azokat, amik azért rendesen takarják a derekat, és nem valami croptop szerűségek. 
Az elsődleges tételt ki is pipálhatom, mert az F&F részlegéről sikerült egy kötött darabot venni, jó vastag, csak ezzel az új divattal nem tudok kijönni: se megkötni nem tudom, se begombolni. Egy szebb brossal próbálom megoldani majd a problémát. Reméljük nem okozok nagy galibát az anyagban.:)

sweaters



Még  egy közepesen vastag, átmeneti darabnak örülnék, itt már nem szeretnék nyitott darabot, hanem inkább egy rendesen begombolásra képest, vagy egy sima belebújós társat keresnék. Hajszálvékony darabok kizárva, most már jön a hidegebb idő, még egy megfázás nem járja! A héten már jutott ki belőle úgyis..
Egy bordó kötött hideg elleni védelem az álmom jelenleg, de olyat még annyira nem láttam élőben, ami megtetszett volna. Illetve láttam, de közelebbről megnézve nagymamás volt a szabása, és ha van mód rá, plusz 40 évvel nem öregítem magam. Egyelőre marad a résen maradás, remélem sikerül azért a projekt végére érnem, ha máskor nem is, legalább decemberben, a leárazáskor.



-

A hoodie jellegű pulcsik is nagy kedvenceim, bár ezeket inkább otthonra tudom elképzelni. Ha itt az utolsó sorban lévőt megnézitek, elég elegánsnak tűnik, nem az a tipikus sport jellege van. Örülnék egy hasonlónak megmondom őszintén! Kivételesen ott tartok, hogy egy ilyen darabért akár kicsivel többet is kifizetnék, mint az átlagár- annyira tetszik. :)

Ami még különleges, az a poncsók iránti minimális lelkesedésem, ugyanis azelőtt szó szerint rühelltem őket. Lehet amiatt, mert egy indián törzsi öltözködésre emlékeztettek az első darabok, de például most már egyre több szín-variáció és stílus jelenik meg, már tavalytól fogva, így azért már én is szívesebben nézelődöm közöttük. Egy kivetésem van ellenük: a túl hosszú, logó poncsók, amik még tele vannak rojtokkal is pluszban, szerintem balesetveszélyesek. Nyilván, ha nem olyan helyen dolgozik az ember, akkor ennek nincs jelentőségbeli értéke, de tudom, hogy engem zavarna.



sweaters2


Az utolsó szekcióba inkább olyan vegyes felvágottakat raktam. Az I like cats egyértelműen az én pulcsim, igaz ebben a rikító rózsaszínben túlzásnak érzem, de egy kék vagy egy barnásabb árnyalatban már bátran hordanám. Szorosan követi őt egy Batman mintás, pihe-puha anyagú pulcsi. Na ezek azok a darabok, amikből egyre több kezd lenni, szépnek szépek ezek a pulcsik is, főleg egyszínűként. Egy oka van, hogy nem ilyenre ruháztam be: tartok az anyag kényességétől és attól, hogy a mosógép kicsit megtépázná centrifuga közben. Kézzel mosni télen pedig nem álom. Megszárítani meg pláne nem - így lemondtam ezekről a felesleges körökről. A menta darab viszont telitalálat lenne, mert szép visszafogott és nem az az átlagos, hanem egy kis színt vinne a mindennapokba. Sőt, szerintem egy inggel és egy farmerral simán elegánsabb vonalat is képviselhetne. 

Ezek lettek volna azok a darabok, amiken gondolkodtam a beszerzéskor. Sajnos itthon annyira nem volt nagy a választék, legalábbis az elfogadható árakat a kinézethez hasonlítva. Így inkább igyekeztem egy praktikusabb darabot választani, és ezt a szempontot vinném tovább a későbbiekben is. 

Nektek melyik tetszik a válogatásból? A ti álomdarabjaitokat hogyan írnátok le? :)

6 megjegyzés:

  1. Wahh, pulcsimennyország! Az I like cats-es, az ombre meg a menta mg a mindenféle gyönyörű színű bármikor jöhet! Most vettem egy púderrózsaszín pihe-puha (igaz, hogy vékonyabb ugyan) nem összegombolható hosszabb kardigánt, imádom - de pulcsikból sosem elég, szerintem a bejegyzésben mutatottak felét simán magaménak tudnám szívesen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néha én is elgondolkodom, hogy a kettő-három állandó használat mellé kéne még vagy másik 5 darab. :D Én az egészet szívesen a gardróbaba tuszkolnám,de annyi hely nincs is, és a pénztárca tartalma kicsit nagyon kiakadna amikor az ürességet mérnénk. ;)

      Törlés
  2. Az első válogatásból a 2. és 6. tetszik, a 2. és az 5., az utolsóból pedig a menta színű. :) Szuper poszt volt, lehetne több ilyen. :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudtam, hogy ennyire tetszene, pedig már gondolkodtam hasonlókon, csak tartottam a reakcióktól. Azelőtt volt a blogon ilyen, csak ennek kb. fél éve. Pedig szeretem készíteni ezeket a posztokat, csak mindig azt látom sokszor, hogy ezekre nem nagy a kereslet, és sokan lenézik azokat a bloggereket, akik ilyeneket készítenek, mondván, hogy: jaj nem nagy dolog egymás hegyére hátára pakolászni pár ruhadarabot. :/ Pedig azért volt olyan szép pulcsi, amiért 15-20 oldalt lestem végig Polyvore-on. Úgyhogy ez nem pár perces meló volt azért..:)

      Törlés
  3. Az első részlegből a bordók, a bézs és a szürke nagyon tetszik, meg az utolsó válogatásból a szürke. Amúgy glamour napokon tervezek venni pulcsikat, mert csupa elnyűtt, régi vackom van, kellenek az újak. Bordót szeretnék meg feketét főleg, de a szürke is vonz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látom a bordók most sokaknak dobogtatják a szívét, de jó választás! :P Én is gondolkodtam a G-napokon, de nekem még van egy másik pulcsim tavalyról, ami most megállja a helyét, így igyekszem a következő téli leárazásokig kibírni, mert olyankor tényleg jó áron van minden. A színek tekintetében nyugodtan nyiss a szürke vagy akár a barna felé is,lehet hogy tök jól állna, a szebb/jobbféle pulcsikból sokszor van bővebb színválaszték.

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com