2015. október 18., vasárnap

Uriage micellás arc- és sminklemosó normál/kombinált bőrre | Vélemény, teszt

Sziasztok! 

Micellás vízből sokfélét próbáltam. Hol több, hol kevesebb sikerrel ugyan, de mindegyikről nyilatkoztam a blogon, így lesz ez a mostani alannyal is. Nem tudom hol is kezdjem...talán az elején?

Még júliusban akadtam az Uriage akciójára, miszerint bevezető áron 1990 HUF-ért lehetett elhozni a 250 milis flakonokat a kijelölt gyógyszertárakból. Majdnem jól betáraztam, de csak majdnem, mert végül lemaradtam az akcióról, így egyetlen egy üveggel tértem egyszer haza, ami egy hetet váratott a kipróbálásra.

Ár: 3290 HUF
Mennyiség: 250 ml
Beszerezhetőség: gyógyszertárak, ahol Uriage termékeket forgalmaznak pl. Westendben lévő gyógyszertár A termékről
"Termálvíz alapú, micellás arc- és sminklemosó oldat érzékeny, normál/kombinált bőr kíméletes tisztítására" - áll fekete fehéren a tubus hátoldalán. 250 mili, ha beválik, akkor nagy üzletet csinálok, gondoltam én kis naivan.
A leírás szerint: Kitűnően tolerált készítmény. Hipoallergén-, szappan-, alkohol- és színezőanyag mentes. Tapasztalatok
Nem fogok kertelni, rettenetesen büdös ez a micellás oldat. Nem, még a Garnier és Loréal víz sem volt soha ilyen büdös, pedig azt hittem, hogy annál a poshadt víz szagnál nincs lejjebb. Rosszul hittem, meg hinni templomban kell amúgy is, meg is érdemlem, mert íme az illat maga: mintha egy rossz, elrontott francia parfümöt szagolnál. Nem dicsekedni való, de elmesélem:a másik felem megkérdezte, hogy mi ez a rettenet amivel lemosom az arcomat, mert jó lenne ha többet nem használnám, amikor együtt töltjük az időt- azt hiszem, ez ám a kritika a javából, pedig őt aztán annyira érdekli, hogy mit kenek magamra, hogy kb. sehogy, de ezt a rettenetet még ő is kiszúrta. (Csak viszonyításképp írom, ha ezt még a nem törődő férfi is kiszúrta, gondolhatjátok micsoda bukéja lehet.) De ez csak egy illat, bár az illat kifejezés sem a megfelelőbb, de lépjünk túl rajta.A tisztítással meg vagyok elégedve, leszedi amit le kell, bár a spirállal nehezebben bánik el, mint más darabok, de ezen a tulajdonságán nem akadok fenn, ha kell türelmes vagyok, csak legyen miért. A türelem rózsát terem, tartja a mondás- de nem rózsa vörös bőrt értünk ez alatt a használat után, azért ezt valljuk be. Nálam ugyanis minden használat után kijön ez a tulajdonsága, gondolom a benne lévő eléggé erős parfüm is közrejátszik benne. Emlékeztek a leírásra? Kitűnően tolerált készítmény. Sajnos nem tolerálja a bőröm egyáltalán. A bőr ég utána, húzódni nem húzódik (na még az hiányozna!) szerencsére, de a pirosság és az égő érzés együttesen megspékelve a büdös illattal karöltve jócskán elveszi a kedvemet a használatától. 


Nem tudom hogyan is jellemezzem ezt a darabot, mert egyébként jól helyt állt ha sminklemosásról volt szó, a szememet nem csípte, de a bőrömet pl. égette, és ezek után isteni csodaként gondolok rá, hogy a szemem nem csípte ki az agyag, ismerve a tényt, hogy az arcommal mit művel ez a micellás lemosó. Abszolút nem tartom jó vételnek, visszasírom a 2000 forintomat, ráadásul ez egy akciós ár volt, mert 3290 HUF az eredeti ára. Inkább veszek egy Biodermát, ha hozzáadok még kb.500 forintot, mert ennyit nem éri meg rákölteni, ha el sem tudja használni az ember. Több fajtája van ennek a lemosónak, van egy extra érzékeny bőrre való is, ami mindenmentes, az még szerintem jó is lehet, viszont rettenetesen drága, legutóbb 4000 forint felett láttam a 250 milis tubus árát, ami valljuk be, így két billentyűzet között szólva: drága ár/érték arány, ha figyelembe vesszük a Bioderma 1+1 akciót, vagy éppen más micellás vizek árait. 
Érzékeny bőrre való darab itt:
Nem tudom miért, de 3500 HUF van árként feltüntetve itt, mert amikor én meg akartam venni, a patikában 4000 HUF felett láttam és ez volt az az ok, ami miatt nem hoztam el. Egyetlen egy vélemény van róla Krémmánián, de az egészen biztató. Legalábbis jobb, mint amivel én rendelkezem a kék testvérkéről. Ennek fényében döntsetek, ha úgy adódik!:) 


Összegezve: Ez a normál/kombinált darab most nagyon fájt a pénztárcámnak, de a bőrömnek is. De legalább tudom mire fogom elhasználni: sminktermékek letörlésére, tisztítására. Ráadásul szerintem macska riasztónak sem utolsó a szaga miatt...Azt hiszem most már jó lenne megülni a fenekemen, és vagy a Biodermát használni, vagy végre rendelni a híres-neves Pease lemosóból, mert nem járja, hogy sorra fürdök be az ilyen termékekkel. Lassan lehet rájövök, mit is jelent márkahűnek lenni 1-1 terméknél. Még 1-2 ilyen bal húzás és megtanulok ragaszkodni.

Nálatok mi történt micellás víz fronton?  Sikerült hasonlóan jó tapasztalatokat gyűjteni, vagy azért szerencsésebbek voltatok? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com