2015. december 5., szombat

Lélekmelengető illatok | Avagy közeleg a tél...

Sziasztok! 

A bejegyzés címe majdnem az lett, hogy a tél illatai, de utána rögtön egy Marvel film címe jutott eszembe róla, Amerika Kapitánnyal, és a májusban közelgő folytatással együtt. (Kijött az előzetes, tessék megnézni! Igaz, kicsit szívbemarkoló- burkolt Amerika Kapitány imádat, hoppá, lebuktam.) Így, igyekeztem inkább egy sokkal témába illőbb szavakkal leírni azt, amit a következő illatokkal kapcsolatosan érzek együttesen. Mert akármennyire is nem tetszik, közeleg a tél. Mit közeleg? Itt van a nyakunkon, hát múlt szombaton havazott is! Úgyhogy épp' itt volt az ideje, hogy előhozakodjak a téliesebb illatokkal, amikkel körülveszem magam az utóbbi időkben.
 :

Az Avon Rare Amethyst parfüm nagyon bejött, a blogon már olvashattatok róla. Terveztem berakni egy kedvences bejegyzésbe is, csak már nem nagyon készítek ilyen témában semmit. Vagy mire eljutok oda, addigra már a következő havi kedvencekkel kellene viaskodnom. Mindenesetre, nem hinnétek, hogy mennyire jól összepasszol a parfümben található szilva és ibolya, pedig de, úgyhogy azóta is ez lett a hideg időkre való parfümöm. Ha olyan illatot kerestek, ami átmelenget, ha arról van szó, akkor jó szívvel ajánlom ezt a darabot, akár ajándékba is! Persze utóbbi eset csak akkor játszik, ha ismeritek és biztosak is vagytok a másik ízlésében (és annak változatlanságában)! 
 :
Tusfürdők közül két muskétás az, amit magam mellett tartok, amióta a nyáriasabb darabokat szépen mellőztem az utóbbi időkben. Az egyik a Balea vaníliás-kókuszos tusfürdője. Egyszer csak a fürdőszobában volt, nem tudtam hogy került oda, de az biztos, hogy az utánpótlásról én fogok gondoskodni, mert sokkal jobb, mint amit vártam. Ha túl sokat használtok belőle, kijön a vanília fűszeressége, ami nem túl jó (én legalábbis hosszútávon nem szeretem, egy idő után sok), ennek ellenére mégis egész gyorsan elfogyott a tubus. Jó, igaz hárman használtuk, mit csodálkozom rajta...:)

Az Avon előrukkolt egy új tusfürdővel is, ami a Winter Dreamland nevet viseli. Málna és alma alkotja a főbb jegyeket, de utólag vettem észre, hogy a tusfürdőben vannak hidratáló gyöngyök is szép számmal. Az illata nagyon gyümölcsös, de nem nyárias, így a hidegebb időkben is megállja a helyét. Habfürdőként is jól használható, ezért szeretem a márka tusfürdőit, mert többfunkciósak és csak rajtam múlik minden. Egyetlen egy bajom van csak, a nagyobb méretű tusfürdők ilyen bombabiztos zárat kapnak, és néha megszenvedem a kinyitást. Lehet ez előny is, hátrány is, próbálom meglátni ebben az előnyt, és rájöttem hogy ez a csomagolás gondoskodik az anyag tubusban maradásáról, így tényleg nem érheti baleset a szállítása közben. Meg engem sem, ha valakinek ajándékba küldök egyet. Azért tudjátok, nem bánnak kesztyűs kézzel a csomagokkal a postánál... 
 :
A cukrozott szilva és vanília szettel még két éve ismerkedtem meg, azóta is megvan a testpermet, ami jól funkcionál, csak hát ugye mindig Karácsony körül kerül elő, így nem mindig sikerül nagy adagokban fogyasztani belőle. Szettestül kaptam ajándékba a baráttól, járt mellé mini tusfürdő meg testápoló is, de ők már az elhasznált termékek mennyországában vannak. Egyedül a 100 ml-es permet haladta meg a képességeimet a gyors elhasználást illetően, úgy tűnik nem vagyok elég jól edzett, rá kell gyúrni a jövőben! Idén sikerül..fogadom!  
De ha érdekeltek vagytok a cukrozott szilvás szett ügyében, akkor most, ha jól láttam, 1300 HUF a mostani katalógusban. 200 ml testápoló és tusfürdő, plusz a 100 ml testpermet az ami most éppen belekerült, én anno rosszabbul jártam a kis mini 50 ml-es darabjaimmal. Kérlek helyettem is rendeljetek belőle, mert most  jó üzletet csinálhattok!
 :
 :
Ami még régebben tetszett, az a TBS vaníliás testvaja volt, de végül annyira fűszeres volt rajtam idővel, hogy megcsömörlött tőle az orrom, emiatt bánok már óvatosabban a hasonló illatokkal. Említésre méltó lenne még a TBS havas szilva családja, de látjátok, van itt szilva nálam, már nem merek utána nyúlni, inkább valami áfonyás után nézek még a későbbiekben, az még úgyis hiányzik a repertoáromból és talán belefér az elfogyasztása a hideg hónapokban. Aminek még utána fogok járni, mert szerintem érdemes, az a Palmolive vaníliás tusfürdője, ilyen illatból úgyis csak egyetlen egy darab volt itthon, így ér. (Vagy csak szeretném, hogy érjen.) 

 Ti milyen illatokkal veszitek körül magatokat a hideg idő beköszöntével? Tusfürdő? Parfüm? Van kifejezett kedvenc, amit leemeltek a polcról, vagy ez minden évben más? 

4 megjegyzés:

  1. Annyira szeretem ezt az avon tusfürdőt. Olyan fanyar illata van, és ez mostanában annyira jól esik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mostanában én is inkább utána hajlok, meg a vaníliás Baleáért, a kettőt jó váltogatni, mindig azt használja az ember, amelyikhez épp hangulata van. Az alma jön ki szerintem a fanyarságában, de érezni a málnát is, és hála az égnek nem az a fajta ún. full édes-cukros málna, amit megszoktam sok márka polcain. Azoktól már a hideg kiráz tényleg, emiatt se merek már málnás dolgokat venni, mert sok helyen elrontják az illatot. Úgyhogy maradtak a Palmolive, meg az Avon, a Balea és néhanapján az Yves rocher és a TBS tusfürdők, amik mellett tényleg azt mondom, hogy szívesen lehorgonyzom. :)

      Törlés
  2. A Balea tusit nagyon szeretem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is, csak kisebb mennyiségben, bár nem erről tanúskodik az üres flakon.:D De jó, hogy érezni rajta a kókuszt, sokat szelídít a vanília fűszerességén, szerintem.

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com