2016. február 15., hétfő

Fürdő-élmény: Tetesept termékek, Relaxation fürdőcsalád

Sziasztok,

Még januárban érkezett egy tesztelésre szánt csomag a TAKEme Shop jóvoltából. 2 terméktípust mutatok be, első körben a Lazító fürdőkoncentrátumról írnék, utána pedig Lazító tengeri fürdősóval kapcsolatos tapasztalataim jönnek.


Amit tudni kell a márkáról, az az, hogy paraffin-, ásványi olaj -és szilikonmentes termékekről van szó, valamint dermatológiailag teszteltek. Többféle típus van forgalomban, én a Relaxation (másnéven Lazító) termékcsalád 2 típusával való tapasztalataimról tudok beszámolni, hosszabb tesztelési idő után.

Tetesept Lazító fürdőkoncentrátum
Mennyiség: 125 ml
Ár: 1999 HUF 
A leírás szerint ez egy fürdőadalék, ami az ellazulást hivatott segíteni a meggyötört testnek és léleknek. Kiemelten tetszik, hogy a termék dobozán pontosan fel van tüntetve, hogy hány alkalomra elegendő a termék (10 alkalom), ezzel néha gondban lehet az ember, de most már tudom, hogy egy kupaknyi adaggal biztosan nem lőhetek mellé, ami az adagolást illeti.
Használati utasítás szerint a 32-38 fokos vízhez 1 kupaknyi fürdőkoncentrátumot kell hozzáadni, amelyben 10-15 percnyi fürdési időt javasolnak.


Tapasztalatok:
 Különböző olajokkal van gazdagítva a termék, ezeknek a kombinációjával, jelenlétével érdemes számolni: narancsolaj (legnagyobb részt ez érződik a termékben), mandarinolaj, limeolaj, levendulaolaj. A narancsolaj és a mandarinolaj jelenléte a legerősebb a fürdés során, minta egy kicsit fűszeresebb illatra hajazott volna a narancs, de ez nem zavaró, inkább kellemes megnyugvást ad át a fürdés közben. Ezt fontosnak tartom megemlíteni, mert bizonyos szinten a citrusfélék néha élénkítő hatással rendelkeznek.
Fürdés közben a víz maga nem vált  színessé, ez engem nem zavart, ha volt is színbeli változás, az nagyon minimális volt. 
Ne felejtsétek el, ez nem habfürdő, ez fürdőkoncentrátum, nagy habokat, amik hosszabb távon kitartanak, nem érdemes várni tőle - sokan keverik a kettőt, erre gondoltam, hogy felhívom a figyelmeteket.
Minden ilyen fürdés alkalmával az emeletet elárasztotta a narancsos mandarinos illat, ami még a folyamat után is érezhető volt 1-2 órával, így ha Ti is beruháznátok egy ilyen termékbe, akkor kiemelten fontos, hogy olyan illatot válasszatok, amit szerettek. Higgyétek el, ez az előzékenység jól fog jönni majd, a fürdés utáni rutint is egy kicsit feldobja az a plusz illatfelhő ami a fürdőben és a fürdő körül lesz majd. Maga a folyamat során engem jókedvre is derített mindig a termékkel való fürdőzés, én ezt a narancshoz társítom, ha jól tudom ennek az illatnak van olyan hatása, ami jókedvre is deríthet. A levendulaolaj nem érezhető ki egymagában, ha keresi az ember sem biztos, hogy megtalálja, szerintem jó orr kell hozzá, ennek ellenére a jelenléte ott van, nyugtatólag hat.
Más fürdőkoncentrátumot is kipróbáltam már ezelőtt, de tény és való, hogy a Tetesept volt az, amire azt mondhatom, hogy választási lehetőségekben, minőségben és illatkavalkádban kimagasló a többi közül.


Tetesept Lazító fürdősó
Mennyiség: 80 g
Ár: 359 HUF -> most akciós a webshopban, 299 HUF
A második terméktípus egy fürdősó, ami levendula és citromfű illóolajat tartalmaz. Egy kádnyi fürdéshez elegendő 1 db, 80 gramm anyagot tartalmazó csomag. 
A használattal kapcsolatban fontosnak tartom, hogy kiemeljem: tényleg a befolyó vízhez érdemes hozzáadni ezt a fürdősót, mert ha csak simán beleöntitek a kádba, annyira nem oldódik jól. A könnyen oldódás csak így, ebben az adagolási formában igaz. ( Bár tény és való, még így is gyorsabban és jobban oldódik, mint a Kneipp pezsgőtabletta. Beszámolót már írtam róluk a blogon itt.)

A levendula illata itt már érezhető volt, de a citromfűvel egészen jól összepasszolnak, így külön örültem annak, hogy ezt a társítást próbálhattam ki. A termék maga parfümmentes, csakis illóolajokkal gazdagított formulát tartalmaz, ezt érezni is lehet. Az alkalmazása annyiban kimerül, hogy egy kádnyi  36-38 fokos vízhez érdemes egy zacskónyi (80 gramm) fürdősót hozzáadni. A javasolt fürdési idő itt több, 10-20 percet ír a használat utasítás. A sódarabok elég változatosak a csomagban, vannak kisebbek, nagyobbak, de ha befolyó vízhez adja őket az ember, akkor csak nagyon minimális a fel nem oldódó rész, mondhatni szinte semmi. A vizet enyhén színezi, narancssárgává változtatja, de habot nem képez. 
A fürdősó alapját tengeri sóból állítják össze, ez külön jó lehet egy ekcémásnak is- azt sajnálom nagyon, hogy a márkának nincsen egy teljesen natúr változata ebből a termékéből.

Annyira megtetszett ez a megoldás egyébként, hogy pont valamelyik nap, egy másik Tetesept fürdősóra beszéltem rá a barátomat a Rossmannban, mondván, hogy milyen jó lesz majd a megfázásra való típus. Persze az ő náthája azóta elmúlt, de én lehet hogy sikeresen elkaptam tőle. Annyira tudtam, hogy magamnak is kellett volna vennem...ez ilyen tízszeresen beütő Murphy törvény. 

Beszerzési helyként drogériákat tudnék megemlíteni, illetve a TAKEme Shop oldalán is széles választék vár Titeket, elég gyors az ügyfélszolgálatuk, így ha úgy érzitek, akkor innen is rendelhettek, főleg ha időszűkében vagytok. 
Ti szeretitek az ilyen gyógynövényi kivonatos-fürdősós termékeket? 

5 megjegyzés:

  1. Ezt a fürdősót használtam én is, nagyon szerettem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor még egy muskétással bővült a csapat! Örülök, hogy tetszett és ezek szerint jó tapasztalatod volt vele!

      Törlés
  2. Imádom ezt a fürdősót. :) Annyira finom illata van és tényleg nagyon kellemesen el lehet lazulni tőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És a fürdőkoncentrátum? :)
      A fürdősó egyébként nagyon közkedvelt, ahogy látom, de nem csodálom, lassan végigpróbálom az összeset a Rossmann kínálatából- természetesen már saját kontóra.

      Törlés
  3. Jaj, de szuperek lehetnek! :) Ki fogom próbálni hamarosan őket.

    VálaszTörlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com