2016. április 14., csütörtök

Az első szemöldökpor esete a kijózanító valósággal: Rival de Loop Young szemöldökkészlet

Sziasztok, 

Amikor szemöldök megrajzolásról, igazításról van szó, főképp a ceruzákra esküszöm. Idővel viszont úgy gondoltam, hogy a két ceruzafajta amit kipróbáltam, eléggé egysíkú, így érdemes lenne más irányba is elmozdulni. Szélesedne a látókör...vagy a szemöldökkör, vagy valami ilyesmi. Így bő 3 hónapja vettem a bátorságot, és lekaptam a Rossmann Rival de Loop polcáról ezt a szemöldökszettet. Nem volt drága, 700 forintot kóstált, jobbnak láttam ilyen áron megbarátkozni ezzel a fajtával, mintha 3 ezer forintért vinnék haza egy ilyen szettet, mert ha van hozzá affinitásom, az kiderül egy olcsóbb termék esetében is. Később meg ha igényem van rá, akkor úgyis beruházok egy kicsit drágább darabba. De vajon működött-e? 

Nagy elvárásaim nem voltak azért, azt hozzá kell tennem, de egy alap teljesítményre azért berendezkedtem, így fejben. A szemöldökszett 1 sötétebb fekete és egy barnásabb árnyalattal rendelkezik, nem túl nagy a választék sajnos, látom, hogy főleg a sötétebb szemöldökkel, vagy legalábbis minimum barna szemöldökű és hajú lányoknak próbáltak kedvezni. Pedig egy világosabb, szőkéknek való szett elférne még a polcon, pénztárcabarát termékként hiánypótló lehetne a választék közül. Igaz, más márkák hasonló kategóriái sem sokkal drágábbak pl. Essence  hasonló darabja is 1000 forint körül van. A Catrice darabja viszont ha jól tudom 1700 forintba kerül, amit kicsit drágállok, tekintve, hogy a Miss Sporty és ha jól tudom a Rimmel is előrukkolt egy 1000 Ft körüli darabbal. Ezek voltak az olcsóbb darabok a piacon, láthatjátok, hogy ezek közül a legolcsóbb mégiscsak a Rival de Loop Young terméke a maga 700 királyi forintjával, ami fele annyira sem királyi már, de nem baj, az a lényeg, hogy forint. 

A tartóssága önmagában, bármiféle alap nélkül kissé elkeserítő, mert ahol továbbhúznám a szemöldököm, de szőrszálak nincsenek, ott nagyon hamar, pár óra alatt bekövetkezik a végleges kopás. Ahol az üres részeket töltöm ki, ott a helyén marad az anyag, a kopás nagyon minimális, gondolom ez amiatt van, mert van ami védje a festéket egy kicsit. Ellenben, ha egy alapozót, vagy akár egy primert is magamra kenek és úgy kerül fel a szemöldökpor, az már egy szebb történet. Alapozó esetén könnyű a javítás, ezt pl. kifejezetten szeretem benne. BB krém esetén is hasonlóan viselkedik, így aki emiatt ódzkodna, az ne tegye! 
 Na de ha primerrel próbálkoztam, ott megtapadt elég rendesen, de ennek megint van egy kisebb hátulütője: ha elrontok valamit, túlhúzom a vonalat, vagy vastagabb lesz, mint ami volt annak előtte, akkor ott már sajnos nehezebb a javítás, sejthető, hogy jól beletapad az anyag abba, amibe kell. Nem is szívesen alkalmazom ezt a megoldást, ha sietek, mert többet árt számomra, mint használ időszűkében meg pláne. 
Ami nagy probléma a termékkel, az inkább az, hogy eléggé porol hogyha a hozzá adott ecsettel próbálom meg felvinni a festéket. Nagyon zavaró, főleg amikor kevesebb festéket viszek fel az ecsetre, akkor meg kétszer-háromszor annyi idő a művelet, de ha egy számomra normálisabb mennyiséggel próbálkoznék, akkor hajlamos a festék az orromra szóródni, aminek nem örülök. Igaz, könnyen lejön, meg egy kis lesöprés és nincs ott, de ennyire azért nem kellene porolnia a terméknek - mondom ezt úgy, hogy más por alapú terméket nem próbáltam. Engem zavar, nem dramatikus a helyzet, de ha ki kellene emelnem egy negatív tulajdonságot a termékről, akkor erre mondanám azt, hogy itt bukik el a tudomány. Ilyenkor nem tudom eldönteni, hogy most az ecset ilyen rossz, mert amúgy a tokban a por nem tűnik ennyire kezelhetetlennek, így próbálom ennek a számlájára írni ezt a hátrányt. Azon is gondolkodtam, hogy egy komolyabb szemöldökecsetre be kellene ruházni, mert ha ez a gond, akkor ezen kellene a márkának változtatnia egyedül. 

Próbálkozásnak jó, gyakorolni is, mert ipari mennyiség (így legalább az igazitól nem veszi el az anyagot- megszólalt a közgazdász én) addig amíg rá nem érzel igazán. A kérdés az, hogy más ecsettel hogyan viselkedik majd, mert ha ott jó lesz, akkor szerintem csak 1-1 próbálkozásom lesz a jövőben, de jó szívvel tudnám a terméket továbbajánlani akárkinek, akinek a sminkelés mindennapos és valami fedőréteget is ken az arcára, mert azon megmarad a termék, ha a tartósságot nézzük fő szempontnak.
Akinek csak "szálkitöltésre", minimális igaításra kell a termék és nem az a gondja, hogy mindig túlszedi a szemöldökét, az szerintem meg lesz elégedve a tartóssággal, de aki tovább húzná azt a bizonyos vonalat, bármilyen alap nélkül, sajnos könnyen el tudom képzelni, hogyha semmit sem használ, akkor eltűnik a reggel felmázolt remekmű. Főleg ha alapvetően olajos a bőre, akkor nem is kellene 3 esélyes fogadást nyitni az eredményre, mert tuti hogy a hazaiak nyernének, sajnos negatív értelemben.

Mérlegelni érdemes azért, és ennek tudatában megvenni, vagy nem venni meg, bár hozzáteszem, nem egy nagy összegről van szó, így az éves "elbuktam büdzsébe" talán ennyi akkor is belefér, ha csak gyakorlás miatt veszi meg valaki.

Ugyanitt kérdezem: hiperszuper, alap nélkül megmaradó szemöldökporról valakinek van tudomása? :) 

12 megjegyzés:

  1. Olyat még nem láttam szemöldök porban ami megmarad alap nélkül és persze nem drága. Nekem a Sleek OSS sötétbarnája tartós önmagában is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig valaminek kell lennie, nem akarom elhinni, hogy erre rendezkedtünk volna be az elejétől fogva, vagy később ne lenne igény arra, hogy a porok rendesen tartósak legyenek önmagukban is.

      Törlés
  2. Az essence és az oriflame szemöldökporai jók szoktak lenni, én már száz éve az essence-et nyűvöm, és szeretjük egymást nagyon. :D De ha azonnali megoldás kell, akkor használj egy matt taupe szemhéjpúdert, és kész :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az essence-et említem a bejegyzésben is, az Oriflame darabját is ismerem, de engem nem győzött meg túlzottan amikor ajánlotta az egyik blogger anno, de lehet ő az igazi.

      Törlés
  3. Én az Essence boxos szemöldökport használom már jó egy éve. Nekem bevált, de előtte szintén Essence szőke szemöldökre való spirálját használom. Így a kettő szuper, és egész nap rajtam van. De mivel szerencsére a szemöldököm szép sokszor nem szoktam kitölteni, csak megigazítom. Régen kozmetikus festette, akkor sose nyúltam ilyen termékekhez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sose mertem kozmetikussal festetni, nem tudom miért, idegen volt, ahogyan ott befesti és üldögélnem kell, azután megint visszamenni amikor kikopik. Ismerve magamat, azelőtt is gyakrabban jártam igazításra mint kellett volna.
      Az Essence akkor ezek szerint ennyire jó, megjegyzem! :)

      Törlés
  4. Egy picit sajnálom, hogy élesben nem mutattad meg, vagy legalább swatcholva.
    A por önmagában nekem sem működik csak ceruzával együtt. Nekem abszolút hangulatfüggő, hogy mit használok. Ma épp ceruza-szemhéjpúder van rajtam, de egyébként a Milani Brow pomade-et használtam mostanában, de kezd beszáradni, vagy nem is tudom. :D
    Irigylem azokat akik csak átfésülik a szemöldöküket, meg tesznek rá egy kis zselét és kész. Nekem minden nap bad brow day. XD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vettem a célzást. Ha van is swatch a bejegyzéseimben, az is főleg miattad van, mert tudom, hogy hiányolnád.:D De legalább te szólsz, más inkább dünnyög magában, és nem szól, nálad legalább tudom mik az igények. Legyen külön bejegyzés róla?
      Én ezelőtt nem igazán szórakoztam a szemöldök témával. Néha megigazítottam ceruzával, de az, hogy naponta rajzolgassak, idegen volt. Mostmár megszoktam és tényleg jobb így. Lehet, nekem azelőtt volt sokszor bad brow day az életemben..:)

      Törlés
  5. Az Essence-nek van világosabb hajhoz is passzoló szemöldökpora, nekem az van meg, csak azzal meg az a probléma, hogy semmi sem látszik belőle, pedig nekem aztán nincs túlszedve a szemöldököm meg semmi. Igazából én vagyok annyira oda sem a por állagú festékekért, sem a ceruzákért, egyik sem hatott még meg túlságosan :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nem túl jó hír akkor a világosabb hajúaknak. Nekem a ceruza eddig jobban kézre állt, de ez a porolás kezdi benyújtani a számlát a türelmem felé lassan de biztosan. :S

      Törlés
  6. En az Essence nagyobb palettajat hasznalom es megmarad alap nelkul, 12 oran at tokeletesen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem tudom melyikre gondolsz. Azt nem mertem megvenni, mert fontos, hogy kompakt legyen a cucc nálam, és ha kell, tudjam vinni. Az a paletta meg feleslegesen foglalna elég sok helyet, igaz, megvan a lehetősége annak, hogy az igazi lehessen. Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat! :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com