2016. április 3., vasárnap

MAC Pink Plaid | Amire hónapok óta vágytam

Sziasztok, 

A karácsony előtti kívánságlistás bejegyzésemnél már találkozhattatok ezzel a rúzzsal, de mindenképpen egy külön bejegyzéssel szerettem volna készülni, mert amióta megláttam, szerintem ez az egyik legszebb rúzs. Meséltem is, hogy jópár hónap alatt azért összegyűjtöttem rá a pénzt, és még az ünnepek előtt megvásároltam, mondván, ha sok hónapja ácsingózom utána, akkor az nem lehet véletlen. Úgyhogy, a mai nap főszereplője a blogon: a MAC Pink Plaid rúzs. 

Ár: 6300-6490 Ft
Beszerezhetőség: MAC üzletek, Iparfumeria.hu-n néhány árnyalat
Mennyiség: 3 g 

Ha nude-szerű rúzst keresek, akkor inkább mindig egy kicsit rózsaszínesebb árnyalatokra vágyom. A sárgásak szerintem rém rondák, és nekem is rondán állnak, így sejtettem, hogyha valaha egy tartósabb darabra áldozom fel a pénztárcám mennyiségét, akkor az egy MAC darab lesz az. A Ruby Woo-t ismertem, azt egy évvel korábban vásároltam meg, de szerettem volna, valami hétköznapibb színnel is rendelkezni, ami tartós. Tartós alatt azt értem, hogy nem 1 óra alatt kopik le az adott darab, hanem azért kibír egy ivást, esetleg egy szolidabb evést. Tartósság szempontjából egy kicsit alul teljesített, mint amit vártam, mert az ivást kibírta, a csókcsatáimat viszont annyira nem vette jó néven, így 2,5-3 órányi intenzív igénybevétel után feladta a harcot és elkezdett kopni, igaz, hogy finoman, de elkezdett azért és látható volt... Ebben volt ivás, csók, legvégül az evéssel bezárulva búcsúzott el a festék az ajkaimról. Nyilván, ha az evést nem vesszük bele, a tartósság tovább bírja valamivel.

 A Ruby Woo egy kicsivel mintha jobban bírta volna az evés részét a procedúrának. Nem mondom, hogy hibátlan volt, de annak a szintjét nem hozta, így egy kicsit óvatosabban vagyok kénytelen bánni vele. Viszont, nagyon szeretem, mert egy valamiben azért tényleg nem csalódtam: a csókállósága, még mindig verhetetlen. A másik felem is szereti, mindig azt mondogatja, hogy ugye ez az a hiper-szuper tartós, normális rúzs, amit szeretünk, mert nem olyan gagyi vacak mint a többi? Így, ha évente egyszer veszek is egy ilyen rúzst, akkor nem csóválja ő sem a fejét, hanem ő is befektetésnek fogja fel a részemről, merthogy idézem "ez legalább csókálló és nem gagyi". Meg bevallom, inkább veszek most már 1-1 rúzst és legyen annyi, hogy 1 kezemen meg tudom számolni őket, mintsem legyen 10 és abból egyiket sem tudom bevetésre küldeni, mert egy óra múlva hűlt helye van...

Textúrában szerintem jobb, mint a piros párja, ugyanis itt már felkenés után 2 perccel le is teszteltem a csókállóságot, és nem maradt semmi. Először csak szórakozásnak indult ez a "2 perc után lecsókollak " c. tesztelés, mert egyébként a Ruby Woo-val picit ráfáztunk az első időkben, így ott az 5-6 percnyi türelmi időt kivárjuk felkenés után, és csak azután nincs nyoma. Kivételesen azt mondom, itt  erre a kis akcióra jár most a piros pont (vagy nude pont?)! (Jaj de régen adtam piros pontot egy terméknek, te szent ég!)

Másrészről viszont azt sajnálom, hogy az evést nem bírja olyan jól, mert örültem volna, ha van egy olyan rúzsom amire csak kb. 2x kellene ránéznem a nap folyamán. Összegezve: van olyan terület ahol többet vártam, van ahol kevesebbet. Ja és lemaradt a lényeg: lehet csak nekem tűnt fel és helikopter vagyok, de a nude árnyalatok mintha kevésbé szárítanának, nem?

2 dolognál többet adott ez a rúzs, mint vártam, viszont egy számomra sarkalatos pontnál elbukott, amit eléggé rosszul élek meg. Jó, nem fogok  hisztérika királylányként viselkedni és ezen sírni állandóan, de tényleg szerettem volna valami extra lerobbanthatatlan visszafogott rúzst. Próbálom a jó oldalát nézni, elvégre lehet nincs is olyan tökéletes rúzs, mint amilyet én elképzeltem és csak a fejemben él ez a dolog. Másrészről, meg lehet még mindig jobban jártam így, mintha totális katasztrófa lenne a rúzs és semmi tulajdonsággal sem kárpótolt volna- na akkor lennék igazán nagy bajban! 
Mit gondoltok, megéri 1-1 drágább darabba fektetni, vagy jobb ha az ember beletörődően inkább vesz valami olcsóbbat? 

9 megjegyzés:

  1. Jaj, de szép, bár nekem lehet, hogy kicsit túl rózsaszín lenne már. Ha egyszer valaha MAC rúzst veszek, az biztosan vagy valami olyan árnyalat lesz, amit máshol nem lehet kapni, vagy egy olyan, amit bármilyen alkalomra fel tudok kenni, hogy ki is használjam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha így tetszett, szerintem nem lenne gondod vele. De majd menj be, és próbáld ki, az a biztos! :) Én is valami olyan színre akartam most lecsapni, ami kicsit visszafogott, de univerzális is. Meg...egyszer véletlen a kezembe akadt és akkor tetszett meg igazán. Ez az a momentum volt, miközben keresgéltem, és akkor a kezembe akadt, húztam vele egy tesztcsíkot és akkor lepergett előttem életem filmje, hogy úristen, megvan ilyen színt kerestem. A boltosok szerintem azt várták, hogy helyben megveszem, annyira örültem. Ilyen benyomásokkal fogom szerintem a következő áldozatomat is megvenni...:)

      Törlés
  2. Csodaszép ez a szín :) Több MAC rúzshoz volt szerencsém, de eddig sajnos mind olyan gyorsan eltűnt a számról mintha csak egy olcsó kategória lett volna, így sosem vettem rá magam, hogy akár egy darabot is vegyek belőlük. Pedig olyan csodaszépek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ne már! :( Hogy lehet ez?

      Törlés
    2. Egyszerűen fél óránál tovább nem maradnak meg a számon. Úgy, hogy se nem iszom, se nem esze. Rajtam ennyit egy 800,-ft-os rúzs is tud, így nekem nem éri meg. :( Pedig csodálatosak és mindig megnézegetem őket. :)

      Törlés
  3. Jópár MAC rúzs szerepel a kívánságlistámon. :) A favorit az Angel, a Velvet Teddy, a Mehr és most nagyon tetszik az Instigator, a Cyber és a Vamp is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Velvet Teddy-n gondolkodtam még, elég népszerű, és épp ez az, ami visszatart. Hallottam, már, hogy készlethiány volt belőle, így el is bizonytalanodom, hogy ha elhatározom magam, vajon megvárnám-e azt az 1-2 hetet, mire újra kapható lesz.

      Törlés
  4. Nem vagyok feltétlen híve a MAC rúzsoknak -kövezzen meg mindneki-,de ez az árnyalat nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nem baj, ha nem szereted. A pénztárcád tuti boldogabb, mint az enyém! :D
      De egyébként meg, látod, van aki szintúgy nem igazán szereti, mert rajta ezek a rúzsok sem tartósak. Tény és való, másabb az állaguk, és számomra a minőségük is. A nekünk jól álló színekben úgy érzem jó befektetés így drágábban, de aki csak kedvtelésből veszi meg a huszadikat, az tényleg csak a pénzt dobálja kifele egy nagy fekete lyukba.
      Úgy örülök, amikor olyasmit olvasok, hogy tudtam olyat mutatni egy kritikus szemlélőnek, hogy azelőtt nem, majd utánam egy igen is lehetne akár a dologból! Annyira felvillanyoz mindig! :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com