2016. április 13., szerda

Új sampon & balzsam, avagy a megváltozott hajápolási rutin

Sziasztok, 

A legutóbbi Garnier próbálkozásomról már olvashattatok, viszont azóta bő 1,5 hónappal ezelőtt kaptam egy csomagot a TAKEme Shop-tól. Nem számítottam rá, így külön kiemelném a kapcsolattartó kedves előrelátását és azt, hogy vette a fáradtságot és a blogomhoz és egy kicsit a személyiségemet is megismerve, eltalálta az ízlésemet a meglepetéscsomaggal, még a hírlevél kijövetele előtt. Nagy szó ez, Ti olvasók ezt lehet nem érzitek nagy dolognak, de én igen, mert ritka az ilyen előzékeny hozzáállás. Hozzám meg pont ezen a tulajdonságon vezet az út a szívemhez! :) Na de vissza a lényeghez...  

Most már a Vitalcare két hajápolási családja is kapható Magyarországon a TAKEme Shop oldalán keresztül, és a Natural Bio családról alkotott tapasztalataimról mesélek, remélem nem túl elnyújtottan. 

Ár: 1899 Ft
Mennyiség: 250 ml (Sampon és kondicionáló balzsam esetében is ugyanennyi.) 

A termékcsaládról röviden elég annyit tudni hogy nem tartalmaz szilikont, vazelint, SLS-t, SLES-t, PEG és egyéb káros anyagokat sem. Ez használatkor érződik is, mindjárt kitérek rá, hogy hol és mennyire. 
A termékcsaládban főleg a zab és a kamilla együttesen dominál.

A tapasztalataim nagy része a samponról fog szólni. Ahhoz képest, hogy nincs benne SLS és egyéb habzást könnyítő anyag, igenis jól habzik a sampon - ez jó hír sokaknak, hiszen sok próbálkozást olvasva, a mindenféle mentes samponok mindig itt buknak el, és emiatt kevésbé nyerik el a közönség tetszését. Alaposan tisztít, és a legjobb, hogy azt vettem észre, hogy ebből a samponból mintha kevesebb is elég lenne a hatékony használathoz. Az illata szerintem nyugtató, bár nem annyira kamillára emlékeztet engem, hanem olyan tisztaság-könnyedség az, ami így inkább eszembe jut róla. Lemosás után csúszós, nyirkos hangot ad ki a hajam, ezelőtt ilyennel nem találkoztam, pedig volt már 2-3 szilikonmentes sampon próbálkozásom az utóbbi években, de úgy tűnik tényleg ez az a sampon, ami igazán mindenmentes. 

A balzsam nem vett le túlzottan a lábamról, azt vettem észre, hogy ha kevés ideig marad fenn a hajon, akkor nem igazán mutatja meg a jó tulajdonságait, viszont ha tényleg türelmes az ember lánya, igazán jó eredményt tud produkálni, már ami az ápolást illeti (4-5  percnyi pihentetés). A samponhoz képest-ahhoz hogy érezzem a használatát és hogy dolgozik-több anyagot kell kinyerni a tubusból. Megkockáztatom, hogy hamarabb elfogy, mint a sampon, de ez logikus is, ismerve a tényt, hogy több kell belőle.

A termékek használatától, mivel átálltam a szilikonos termékekről teljesen a szilikonmentesség felé, az elején eléggé rendezetlen frizura vált száradás után, ez sokaknak nem fog tetszeni. Szerintem itt jobban ki is jön az, amire a szilikonmentes termékeknél panaszkodni szokás, de ezt az állapotot ki kell bírni. Erre azt mondják egy hónap kb. míg kiürül a hajból a szilikon, nálam ez régebben 3 hét volt, de mivel ezelőtt megint elég sok ideig szilikonoztam, most 5 hét használat után éreztem azt, hogy igen, itt csillapodnak a rakoncátlan hajszálak és szépen a maga medrében megy minden, ahogy kell. 

Amit még kiemelnék, hogy a samponban található panthenol-nak nagyon örültem, remélem hosszabb idő után, csak ráerősít a panthenol kúrámra, mindenesetre a hajhagymáim tényleg erősödtek, mi több, 1-2 satnya területen úgy látom, mintha normalizálódna a helyzet, úgyhogy valamit azért tudhat ez a páros. Bár a szívembe, mégiscsak a sampon lopta be magát úgy istenigazán. 
Ha választanom kellene:
Ami kihagyhatatlan az a sampon, ha teljes körűen és komolyan belevágnátok a szilikonmentes hajápolásba, akkor viszont a balzsamot is javaslom. De a sampont az mindenképp, még akkor is ha nem neveznétek be a szilikonmentességre, mert szerintem minden eddigi samponomnál jobban tisztít és kevesebb hajam hullik a használata során, így abszolút megéri a belefektetett pénzt. Megéri az árát, szívesen újra is veszem, így még amikor elfogy, és utána koffein samponozni fogok, előbb vagy utóbb, de vissza fogok térni a márkához mindenképpen. Annyi a kifogásom, hogy egy koffeines sampont már régóta kinéztem a hajamra, és nem hagy nyugodni több mint 3 hónapja...Sok idő, túl sok az én olykor nyughatatlan lelkemnek. Viszont jó tudni, hogy lesz egy biztos pont, amihez visszatérhetek majd. 

Mit gondoltok a márkáról? Eddig milyen a kialakult kép? Kipróbálnátok ti is? 

4 megjegyzés:

  1. Nekem mindig nagy dilemma, hogy szilikonos vagy mentes, mert van pár mentes sampon, amit szeretek (Schwarzkop mindegyik). A többit egyszerűen nem bírja elviselni a hajam, kazal lesz belőle :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem lehet amiatt van, mert más anyagot, ami fontos lenne, nem szednek ki belőle. Vagy ürül a szilikon a hajadból, állítólag ez is vele jár. Igaz, nekem csak ennél a samponnál volt, hogy nagyon megéreztem a szilikonmentességet, a többinél hamar helyreállt a világbéke.

      Törlés
  2. a sampon tényleg szuper, a balzsamot viszont nem bírtam elhasználni, borzasztó volt tőle a hajam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ha tovább fennhagyom a hajamon, akkor jobb a helyzet. Ha csak felkened vársz 1 percet és lemosod, tényleg nem a legjobb oldalát mutatja ez a balzsam. :S

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com