2016. május 15., vasárnap

Kevesebb hajkárosodás vasaláskor, avagy mit tud a Remington PROtect S8700?

Sziasztok, 

Még márciusban meglepetésként ért, amikor a virtuális postaládámban megpillantottam egy levelet, ami a Remington egy képviselőjétől jött. Lehetőségem volt arra, hogy az egyik legújabb modelljüket teszteljem (Remington PROtect Straightener S8700), és mivel akkoriban amúgy is megváltoztatásra került a hajápolási rutinom, ráadásul bő 10 centitől is megszabadultam januárban, égi jelként tekintettem erre a dologra és elfogadtam a lehetőséget.

Beszerezhetőség: EMAG, 220VOLT, de a márka más termékei megtalálhatóak Iparfumerian is
Ár: 23000-26000 Ft


Amit a hajvasalóról tudni kell:
- A vizes tartályba desztillált vizet kell önteni! Nem sima vizet, mert akkor idő előtt tönkremegy a hajvasaló. Működne egyébként sima vízzel is, de a vízkő miatt jobb a megelőzés szerintem. Úgy láttam, erre nem mindenhol hívták fel az olvasók figyelmét mások, nálam ez a legfontosabb dolog, hiszen ha valamit megvesztek akár Ti, (vagy akár én), jó, ha hosszabb távon tudjuk használni azt.
- A használati utasítás 4-5 alkalmat ír arra, hogy a tartályban lévő víz mennyi ideig elég, aggódtam, hogy na, talán 4 alkalomig elég lesz az én hajamra egy tartálynyi víz a HydraCare funkciót használva, de nem, kibírta az 5 alkalmat- jó pontot szerezve a tesztelési procedúra során.


- A hajvasaló használható sima hajvasalóként (nagy előny), mert sokszor azt tapasztalom, hogy nagyon sok cég a termékei megújításaival elfelejti a régi funkciókat az újak mellé tenni és végül nem egy komplex terméket kap az ember, hanem csak a legújabbat és valahogy elvesztődnek a régen jól bevált funkciók. Nyilván itt a lényeg a HydraCare alapú vasalási formán van, de ha valaki nem akarja ezt használni, akkor jó, ha a sima vasalási funkció sem vész el. (Legjobb példa erre a 10 éve vett mosógépünk, annál volt fél adagos mosásra való lehetőség is, az újabb daraboknál lehagyták ezt a funkciót (legalábbis az ésszerűen árazott daraboknál egyet sem találtam ahol lett volna lehetőség fél töltetre), bezzeg minden más,szerintem 1-1 felesleges funkció is került bele.)
- Megvételtől számítva 5 év garancia van rá, és ha a vásárlástól számított 28 napon belül regisztráltok is a Remington oldalára [benne van a jótállási jegyben a honlapcím], akkor további egy év szerződéses jótállást kaptok. Így lesz az 5 évből 6 év.
- Többfeszültségű termékről van szó, a leírás szerint itthon és külföldön is használható. 

A HydraCare technológiáról röviden
A tartályban lévő vizet és az ápoló olajokkal átitatott szálat átalakítja a szerkezet hideg párává. A pára feladata hogy elnyelje a hőt és hogy az olajoknak köszönhetően a haj hidratált legyen. Ennek köszönhetően a hajon 68%-al kevesebb sérülés található majd. Röviden mondhatjuk úgyis a megfejtést, hogy több hajvasalás kell ahhoz, hogy a hajszálak károsodást szenvedjenek. 

Használat utáni tapasztalatok több mint 1 hónap után
A hajvasalás után a hajam, főleg a vége selymesebb mint azelőtt. A vasalólapok elég nagyok, bár ennél nagyobbra nem biztos hogy szükség van a piacon.  Az előtte utána képekről pár mondat: a képeken láthatjátok hogy a hajam az ilyen kicsit kunkorodó hullámos, főleg a végén. A 170 fokos járattal simán kivasaltam a hajam, viszont szögegyenes nem lett. Aki hasonló hajjal van megáldva mint én, és abszolút elvi kérdés nála a szögegyenes haj, annak a 190 fokos programot kell igénybe vennie. A képeken én is ezt használtam most, mert a termék ezen arcára voltam kíváncsi, és reméltem ti is értékelni fogjátok majd, hogy ilyen irányú tesztelésnek tettem ki.
A 170 fokos ajánlott irányelvvel sincs gond, de úgy vettem észre így egyenesebb és tartósabb is a beállított hajformázás és annak eredménye.


Ami miatt kicsit aggódtam a tesztelés során, az a hajam (leendő) állapota volt. Nem titok, hogy ezelőtt a hajvasalás is tett azért, hogy a régebbi hajkoronámat elveszítsem, emiatt is hagytam abba a hajvasalást és évente 1-1 jelesebb alkalomkor vettem elő a régebbi darabomat. De már annak is látszata volt, nem is csodálkozom, hát egy 6 éve vett típusról volt szó, más technológiát éltünk akkor. Most, ez a több mint egy hónap nem látszott meg a hajamon, ha akad is 1-1 töredezés, tudom hogy az előző hajvasalóm számlájára írható...

Nem mondom, hogy károsodás nélkül megúszható a használata, mert idővel biztosan meglátszana a hajamon a sok vasalás, de azt nem érdemes elfelejteni, hogy nem mindegy mikor van látható jele a hajkárosodásnak (1-2 hónap folyamatos vasalás után vagy csak 8-9 hónap múlva). Lehet azt mondani, hogy vannak hővédők, én is próbáltam már őket, de a ténylegesen mutatott eredményekbe nem mennék bele. A drágább darabok érnek valamit, de a mai napig nem tudom elfogadni, hogy súlyos ezreseket fizessek még pluszban folyamatosan, és titeket sem szívesen biztatnálak erre miután vesztek egy drágább hajvasalót. Én úgy hiszem, a mai előrehaladottabb technológiával  ez már nem kell ilyen kérdés legyen, látva az új funkciókat pedig lassan révbe érünk ilyen téren is.
Egyedül a zsinór hosszán változtatnék, ha lehetne, még egy harminc centit hozzá toldottam volna -nüansznyi dolog tudom, de nekem ennyi hiányzik hogy kényelmesen lássam magam a fürdő tükrében.

Gondoltam beszúrok még egy videót, hogy lássátok milyen, amikor be van kapcsolva élőben, én sajnos nem tudok minőségi videóval szolgálni ilyen téren:



Több mint 1,5 hónapnyi használat után meglehetősen ügyesnek bizonyult eddig, de persze tudom, ez elég kevés idő ahhoz, hogy hosszabb távra való hatásairól is egyöntetűen nyilatkozhassak. Szerintem az igazi arcát majd 4-5 hónapnyi igénybevétel után mutatja meg.
Használtatok már hasonlót? Mit gondoltok, lehet a hajvédelmet még tovább fokozni ilyen téren? Milyen újfajta, praktikus, ehhez hasonló hajvédelmet képzeltek még el a jövőben? 

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nekem borzasztóan dús a hajam és még hosszú is. Még egyszer sem volt kivasalva, csak hajgöndörítőt használtam. Azonban szeretnék venni egy hajvasalót. Szerintem ezt én is ki fogom próbálni. Nagyon hasznos volt ez a poszt, köszönöm!

    Szép napot!
    Netti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Netti!

      Köszönöm szépen, örülök ha hasznodra vált a bejegyzés! :) Remélem megtalálod azt a darabot, ami a megelégedésedre szolgál majd.

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com