2016. június 12., vasárnap

A flakon aljára értem | 2016 II. negyedév


Sziasztok,

A második negyedév közel sem tartogat annyi elfogyott flakont, mint az előző, de azért így is akadt porfogó. 1-1 dolog nem fogyott el teljesen, de őket muszáj vagyok kivágni a többivel együtt, mert csak a helyet foglalja, én pedig nem hiszem, hogy belátható időn belül elhasználom. Remélem, azért szeretitek ezeket a bejegyzéseket is, én mindig igyekszem megnézni, hogy másoknál mi fogyott az adott hónapban. :)

Balea vaníliás kókuszos tusfürdő
Még télről maradt egy kicsi, de gyorsan elhasználtam, ne porosodjon a fürdő polcán. Nem volt tolakodó a vanília és tök jó elegyet adott ki a kókusszal, ritka alkalmak egyike, ha tetszik egy kókuszos termék. Itt van egy, még 2015 november végéről. Egy kedvences bejegyzésbe is bekerült még 2015-ben.
Balea Pink Pomelo dezodor
Szerintem őt még nem láttátok elfogyott állapotában, de ő is a végére ért, tavaly nyáron vettem. Nem a legerősebb dezodorom, de szerettem használni, főleg a lime-os beütése miatt. Nem kapható már, sajnálom főleg, mert a különleges illata és a viszonylag jó dezodoráló hatása mellett azért nem volt rossz az ára. Megszoktam már, nem kell emlékeztetni: megtetszik valami, rögtön kivonják a boltok polcairól, abban a minutumban.
MySkin79 BB krém
Egész sokáig tartott, néha használtam csak más termék mellé. A tubusból nehéz kinyerni az utóját, felhasogattam a szélét, még 5 használatra való anyag benne maradt. Most fogom szétfeszíteni, mert már nem tudom tovább nyomni a tubust, pedig belelátok és még 2 használatra való BB krém bőven ott csücsül benne. Egy heti anyag...micsoda pazarlás, és pumpával meg nem tudom kinyerni. Ez ollót kíván! Szerettem használni, nem volt annyira drága, a maga közel 4 ezer forintos árával jó vásár volt. Újravenném, de más vizekre is vágyom. Maradjunk annyiban, hogy az 1 grammos minta majd az 5 grammos, 15 grammos és 50 grammos kiszerelés elfogyasztásával 1,5 évnyi rutinomat kitette ez a BB krém. Ideje váltani, más után nézni.
Garnier  Fructis Goodbye Damage sampon & balzsam
Az őszi Glamour napokon vettem őket, március után fogytak el, pont jókor, amikor jött a Vitalcare sampon és balzsam már csak két használatra való volt a samponból. A balzsam kicsit tovább bírta, enyhén erőszakosan használtam el a végét, mert már le szerettem volna tudni őket. Itt olvashattatok már róluk, én kicsit megcsömörlöttem egyelőre az illatuktól, de ez nem jelent semmit. A balzsamot szerettem, a sampon jelenléte érezhető ugyan, de szerintem nem nélkülözhetetlen, ennyi dióhéjban a benyomásom róluk.

Avon Senses Revitalising tusfürdő
Majdnem egy évig nyúztam, az elején nagyon tetszett, végül megcsömörlöttem tőle. Többé nem hiszem, hogy veszek 500 ml-s kiszerelést, mert így csak a lehetőséget veszem el magamtól, hogy új tusfürdőket is kipróbálhassak. Bőven elég a 250 milis, ha nagyon megtetszik valami, akkor páni félelemből veszek majd egy nagy kiszerelést.
Batiste mini száraz sampon-floral&fruity blush
Itt már írtam róluk a blogon. Az original egész jó volt, a virágos túl virágosnak hatott. Ennek ellenére örültem, hogy megismerkedhettem a márkával.
Ha a mini kiszerelésre vágynátok, a boltok polcain ne keressétek őket, de Iparfumeria-n van lehetőség rá, hogy ezekből a kiszerelésekből is válasszatok. Igaz, kicsit drága, de kísérletezőknek tudom ajánlani. Tudom, a kiszállítási költség is sok lehet, de ha összeálltok valakivel, akkor fejenként nem egy eget verő összeg jön ki. Batiste száraz samponok itt
Oriflame szárazsampon- Pure Balance 
Ez már egy zsíros hajra kifejlesztett darab, nagyon szerettem, igaz nagyon fehér az a por ami száll belőle, kicsit nehéz eloszlatni, de annyira jól felszívja a zsírosságot, hogy szerintem újravevős lesz. Már, ha megtalálom még ezt a fajtát...Egyetlenegy hátránya: rendelhető csak, és előre kell gondolkodni legalább 2 héttel a beszerzési és pótlási folyamatot illetően.
Írtam már az előző Oriflame szárazsamponomról, bejegyzés itt. 
L'oréal Studio Line Silk & Gloss Volume Mousse hajhab
Sosem szerepelt a kedvencekben, pedig szerettem ezt a hajhabot. Enyhén több fényt adott, de nekem az tetszett, hogy a hajam volumenét nagyon szépen megnövelte, igazi oroszlánsörényt nyertem a használata során, imádtam ezzel tuningolni a hajam akkoriban. Egyetlen egy hibája van: az utolsó 10%-a az anyagnak kinyerhetetlen. A jövőben újra is veszem, mert nagyon megszerettem, és elég nagy csalódás volt, hogy nem tudtam kinyerni az utolsó cseppeket. 200 ml, elég volt jó darabig, 1,5 év után mondta be az unalmast, lehet hogy a fújóval van/volt valami gond, vagy eltömődött...Eggyel több ok, hogyha ennyire sajnálkozom rajta, akkor újravegyem. Akciósan 1200 Ft a Rossmannban, alapáron 1600 királyi magyar forintért lehet megvenni.
Balea lábspray
Nyáron belejövök az ilyenek használatába, a DM kínálata elég jó, most egy sokkal teafásabb zöld kupakú terméket használok. Ez sem volt rossz, de a másik hatása hosszabbnak bizonyult eddig, jobban semlegesíti a bacikat is, így inkább ugyanennek a termékcsaládnak a zöld kupakos testvérét hozom el majd megint. 599 Ft volt ez is, és a zöld kupakos is. Ha árban nincs különbség, naná hogy azt hozom el, ami jobban hat.

Dove uborkás teafás dezodor
Utolsókat rúgta, csak elhoztam a barátomtól, mert kifejezetten utálja az illatát. Elfogyasztottam, le vagyok tiltva a termékről. :)
Garnier szőlőkivonatos szemfestéklemosó
A harmadik üveggel fogyasztottam el belőle, szeretem, olyan frissítő szőlő illata van, nem is csípett, és spirál lemosásban tényleg hatékony. Hamar leoldotta, jobban, mint bármelyik micellás víz, így ha látok még belőle a boltok polcain, akkor szépen betárazok belőle, legalább egyet, de lehet kettőt. Ha jól látom, már új, kisebb csomagolást is kapott ez a szőlős változat, a régit már Iparfumeria-n sem lehet kapni, így az újat linkelem most be Nektek: link itt.
 Medi Blanc mini fogkrém
Fogfehérítő fogkrém, az Iparfumeria-s rendelés mellé járt ajándékba. Ízre kicsit erős volt, nem ezt szoktam meg. Fehérítő hatását nem tudta megmutatni, mert pikk-pakk elhasználtam.
CD tusfürdő vízililiom illatban
Nem tudok semmi különöset írni, az illata jó volt, sohasem irritált. A pumpás dezodorait szeretem a márkának.
Oriflame teafás ecsetelő
Régen nagyon szerettem, addig-addig tartogattam, amíg le nem járt, így muszáj már kidobnom.

Akkor most leegyensúlyozom a lépcsőn, és repül ez a 15 darab termék a kukába. Biztosan nagyon örülnek itthon, hogy így összegyűjtöttem a szemetet, de 5 termékért nem akarok elfogyott bejegyzést készíteni, inkább bevárom a többieket is.

Halljam, mi fogyott Nálatok mostanság? Nálam szerintem a Palmolive tusfürdők lesznek túlsúlyban a következő bejegyzés alkalmával. 

6 megjegyzés:

  1. Fél liter tusfürdő, úristen, de ismerem az érzést, mi most itthon egy litereset nyúzunk :DDDDD A Dove uborkás dezodort pedig én sem szeretem az illata miatt, egyetértek a barátoddal :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor tudod jól miről írtam most! :D
      Ne már, mit nem lehet rajta szeretni? Én azt nem értem. Nincs benne semmi szúrós, meg semmi gejl, olyan frissítő és mégis, mi az ami annyira nem szimpi benne? :D

      Törlés
  2. A Dove ubis deo a legjobb stickes-ben, nekem az a kedvencem :D A spray változatoktól egyszerűen fuldokló rohamokat kapok...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Stiftes verzióban nem próbáltam még, mert mindig félek a Dove deóktól, ezt is csak évek után mertem kipróbálni. Egyébként én se repesek a spray változatoktól, de én néha bevállalom a fuldoklást. Tény és való, az adagolásuk lehetne szolidabb!

      Törlés
  3. Szigethy Orsolya2016. június 14. 11:05

    Szia, nálam néhány smink meg hajvégápoló, micellás víz fogyott az utóbbi időben el. Volt közte szerelem is , de volt olyan ami felejtős termék. Nekem a te kollekcódból az oriflame szárazsampon keltette fel a figyelmem, és el is olvastam róla a régebbi cikket. Ha akcióban látom lehet, hogy megrendelem.

    UI: Láttam, hogy micellás víz tesztelésen vagy :) nekem a Nivea vize eléggé bejött sminklemosásra. Próbáltad már?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok sikert az Oriflame szárazsamponhoz, szerintem jóféle.
      Igen-igen, micellás víz tesztelésen vagyok, de a Nivea vizéről sok rosszat hallottam sajnos, régen sem váltak be a termékeik, ezért inkább kerülök is őket. :(

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com