2016. szeptember 24., szombat

Az utóbbi idők kedvencei| Arcápolás


Ilyen jellegű poszt nem nagyon, vagy csak nagyon ritkán látható a blogon, de idejét láttam annak, hogy neki feküdjek egy ilyesmi sorozatnak- és ha máshogy nem is, de évente frissítsem azt. Úgyhogy, örömötökre vagy bánatotokra (ki-ki döntse el maga), még azért várhatóak ilyen jellegű bejegyzések pl. testápolás, fogápolás és hajápolás + smink témakörben. Mondjuk, bevallom őszintén, mire odaérek, szerintem kezdhetem majd elölről a számvetést. :)

A legkedvencebb arcápolási maszkomat jelenleg több mint 2 hónapja egy Lush darab testesíti meg, mégpedig az Angels on bare skin. Igaza volt az eladó lánynak, ez a cucc tényleg ott használ, ahol kell, és ahogyan kell: a szárazabb részeket hidratálja, a zsírosabb részeket pedig enyhén ugyan, de visszafogja. Ráadásul a kapott mennyiséghez képest nem tartom drágának, 2650 Ft-ot kóstál, de bőven elég lesz ez a maszk még legalább fél évig, ha nem több ideig. Egyetlen egy, kicsit nagy hátránya van: a szavatossága nem tart ki olyan hosszú ideig, hogy a kapott mennyiséget hatékonyan ki tudja használni az ember lánya. 

A Bioderma-féle  Perfecteur krémről már olvashattatok egy régebbi bejegyzésemben. Több mint 3 hónapja használom (mire kikerül a cikk, lesz az 4,5 is szerintem). Néha egy kicsit sok, ilyenkor szüneteltetem 1-2 napig a használatot, viszont egész jó alapot ad a sminkeknek és alatta egész jól hidratál. Egyetlen egy dolog miatt nem fogom rögtön újravenni: egy másik krémre is kíváncsi vagyok már régóta, de mivel tesztelésre jött ez a krém, félre kellett raknom a másik iránti kíváncsiságomat. Ha esetleg az nem válna be, akkor, akkor ehhez a krémhez fogok visszatérni, jó, hogy legalább egy valamennyire biztos pont beépült ebbe a rutinba is. 

Az Etude House fátyolmaszkokkal Vikinél (Ohmybrush) ismerkedtem meg, de igazán nem bánom, hogy ennyi mindennel megismertet a blogján, mert a hialuronsavas darabokkal jól jártam eddig. A téli időszakban szerintem harmadszor is újrarendelem őket. Jó érzés, hogy a bőröm csak úgy issza befele a táplálókrémet, és kivételesen azt kell mondanom ez az otthoni SPA-ra hasonlító folyamat kezd megtetszeni. Igaz, szerintem másféle fátyolmaszkok után is elkezdek kutakodni, nehogy ráunjak a mostaniakra.

Eddig is tudvalevő volt, hogy keresem az utódjukat, de méltó utánpótlást nem találtam még mindig, így a Bioderma két micellásvize maradt az arcápolási rutinom része, felváltva használom hol a Sébiumot, vagy éppen a rózsaszín társát, most éppen a zöld van soron. Szerintem, ez az állapot egy darabig így is marad. Egy alternatívát tudnék felhozni, ami bejött, de az a termék még drágább. Elkönyvelhetem, hogy igazán sikeres volt ez a "találjunk olcsóbb variációt" expedíció, gratulálok magamnak ezúton is!

Ami még régi-új dolog, az a Missha M Perfect Cover BB krém, nemrégen rendeltem újra a második tubust, láthattátok az újravettem-féle bejegyzésben is. Nagyon sokáig elég a 20 grammos darab, ahhoz képest annyira nem is drága Iparfumeria-n, így most abban az időszakomban vagyok, hogy onnan fogom beszerezni az utánpótlást is, mert hamarabb itt van, mintha Ebayről rendelgetném, és még a követésért sem kell plusz pénzzel számoljak, ami nem mindegy hosszútávon. Szerintem egész jól fed, én inkább a hidratáló hatása miatt szeretem,és hogy színben is ugyanúgy passzol, mint a Skin79 BB krém, amit régebben szerettem. Olcsóbb, könnyebb is beszereznem, egyelőre még ezeket tudom ésszerű okként megnevezni, de magamat ismerve azért lehet, hogy 1-1 újdonságra benevezek BB krém fronton. 
Ha két dolgot kellene a "mindenképpen szerezzétek be" listára ajánlanom ebből a kupacból, akkor az egyik biztosan ez a termék lenne, a másik pedig a Lush Angels on bare skin arcradírja. Ha pedig népmesei hármasokhoz ragaszkodunk, akkor az Etude House fátyolmaszkjai még tényleg megérnek egy próbát, hogyha valami különlegesebbre vágyik az ember lánya.

Ezenkívül még érdekel 1-2 arcápolási dolog, amiről még nem nagyon láttam, hogy írtak volna mások, de a projekt elsődleges célja az, hogy olyan termékeket is találjak, amikkel hosszútávon jóban tudok lenni(még csak nem is én, hanem a bőröm). Ti találtatok most kedvetekre való terméket? Kitartotok mellette? 

2 megjegyzés:

  1. Imádom a Missha Perfect Covert, alig várom, hogy újravehessem, de az még nem mostanában lesz, mert annyi alapozóm gyűlt össze, hogy egyet minimum el kell használnom belőlük :( :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De honnan jön ennyi alapozó? :D Nekem, most kettő van, de így is mindig inkább hozzá nyúlok, mert az egyik használhatatlan, a másikkal meg hosszútávon nem járok túl jól. :(

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com