2016. október 2., vasárnap

L'oréal Elséve Selymes Olaj minden hajtípusra | Tapasztalat, vélemény

Sokáig, sőt, igazából végeláthatatlanul hosszú ideig kerülgettem ezt a hajolajat a boltban, mi több, még hosszabb ideig a róla szóló bejegyzést. Azt hiszem a tavaszi Glamour napok szerény szerzeményes bejegyzéséhez tartozik, de bevallom, hogy különösképpen azóta nem izgatta a fantáziámat, vagy ha mégis, akkor nem a jól eső izgalom volt az, amit el tudok róla mondani. 
Mennyiség: 100 ml
Ár: 1800-2290 Ft
Lelőhelyek: bármely nagyobb bolt hajápolás része, drogériák (DM, Rossmann,Müller), Notino.hu

Még szerencse, hogy féláron vettem meg akkoriban, mert bevallom, hogy több mint 2-2.5 hónapnyi folyamatos használat után nem igazán tudtam megszeretni. A  legsajnálatosabb tény az, hogy nyűgnek éreztem a használatát és azt, hogy beleépítem a hajápolási rutinomba- nem tudom miért és honnan jött ez az érzés. Lehet, hogy kicsit rá stresszeltem a használatra, hogy ha sokaknak bevált, akkor nehogy már nekem ne hozzon valami eredményt. Pedig pont de- ez lett a dolog vége.
   
Nem minden hajmosás után használtam, de heti egy alkalommal mindig igyekeztem sort keríteni rá. 
Az egyetlen és talán legnagyobb bajom a hatásával van: egyszerűen szerintem ér semmit. Hiába pumpálok 2-3x a kezembe és oszlatom el a hajvégeimen, majd azt a minimális maradékot pedig hajközépen, mégis szerintem a kamrában lévő zsírosbödön különb nálam ilyen tekintetben. Pedig mondom, csak azt a nagyon minimális mennyiséget(mondhatni azt a nagy semmit) kenem a hajhosszom közepére. Az illata kellemes, abba nem tudok belekötni annyira, kicsit talán nekem túlontúl édes, de ezt a tulajdonságát télen jobban díjaznám. A hatása inkább kezdeti varázslatra hajaz: a hajat fényesíti az első percekben, vagy a felkenés első órájában, de ennél többet nem igen tud. Próbálkoztam a többszöri újrakenéssel, de nem tetszett, hogy elnehezítette a hajszálaimat és idő előtt elkezdtek csimbókokba rendeződni. Mondhatnánk, hogy velem van a baj, de azóta egy másik márka hasonló hajolaját használom és az sokkal jobban teljesít ilyen téren, mint ez a termék. Fogalmam sincs, hogy mi lehet(ett) itt a gond, mert szerettem volna, ha működik ez a termék, de tényleg. Igazán. Szentül. 

Lehet, hogy mégiscsak a festett hajra való olajat kellett volna elhozzam? Ugyan nem festem a hajam, de az általános tapasztalatom az, hogy az ilyen termékekbe jóval több ápoló összetevő kerül, így látványosabb javulást hozhatnak az ápoló termékeik. Igaz, egyelőre egy másik hajolaj boldogabb tulajdonosa vagyok.
Azt azért el kell mondanom, hogy a kapott mennyiséghez képest az árral meg vagyok elégedve, mert sajnos találkoztam már sokkal rosszabb aránnyal is a termékpiacon, így akinek beválik annak egész sokáig hű társa lehet ez az olaj.
Jobban belegondolva, engem főleg az zavar, hogy nagyon sokaknak bevált a termék, nekem pedig valahogy nem hozta el a várt csodát, biztosan túl sokat vártam tőle, vagy nem abban az időszakomban használtam, amikor a legnagyobb szükség lett volna rá. Kitudja, lehet a hidegebb idő beköszöntével csoda történik, de ha mégsem, akkor lehet szegény hasonló sorsra jut, mint az egyik szárazsamponom: csuklóból kuka- vagy valami hasonló lesz a dobás és most már az ítéletem neve. 

2 megjegyzés:

  1. Furcsa volt olvasni a soraid, mert mióta nálam kifogyott, szenvedek piszkosul. Nem tudom, hogyan használtad, én mindig száraz, formázott hajra kentem rá, kb 2 pumpányi mennyiséget. Imádom göndöríteni az egyébként hullámos hajam, ez a termék pedig megtartja a formát, bár persze kirúg valamennyit magából, de a 3. napon is csodaszép, lágy loknijaim maradtak. 3 hónapja elfogyott és tűzoltásnak megvettem a L'Oreal selymes olaj a krémben (vagy valami hasonló) elnevezésű termékét, ami kalap-kaki :D Amióta nem kenem őt a hajamra, másnapra vállalhatatlan a frizurám, ha eddig így még nem próbáltad, szerintem érdemes adni neki esélyt. :) Én a Glamour napokon biztosan újra veszem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem használom hajformázásra, egyszerűen hajmosás után, a már száraz hajra raktam rá 2 pumpálásnyit, de szerintem nem volt nagy szám. Az illata finom, de fénynél többet nem ad a hajnak, az enyémet inkább nehezítette, mintsem segítette volna a táplálásban. Ha többször kentem újra, akkor meg zsírosított és örülök végre, hogy nem a zsírosodással kell megküzdenem, hanem lassan már elhagyom- emiatt hagyom abba most egy időre a használatát. Majd talán télen újra megpróbálkozom vele, de ha gondolod, szívesen odaadom neked ezt a flakont is. :D

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com