2016. június 25., szombat

Alumíniummentes izzadásgátló spray áradat: Soft & Gentle

Sziasztok,

Több mint egy hónapja egy meglepetés csomag érkezett hozzám, ami újdonságok szempontjából több szemszögből is érdekes volt. Egyrészt az alumíniummentes dezodorok egy újabb verziója érkezett el  hazánkba spray formájában egy itthon újnak számító márka által, másrészt pedig 3 új illatban megtalálhatóak nem csak a TAKEmeshop oldalán, hanem a DM és Rossmann polcain is 1099 Ft-ért, így a nagyközönségnek sem kell aggódnia az elérhetőség miatt.

A termékek a Soft & Gentle márkához tartoznak, 3 variációi a következők: Floral, Care, Active
Amit tudni érdemes róluk, hogy mivel izzadásgátlókról van szó, így egy az egyben hivatottak az izzadást is megelőzni és a kellemetlen szagokat is semlegesíteni alumínium só mentesen. Természetes növényi kivonatokat tartalmaznak, mint a zsálya és a mezei zsurló, ezek pedig arra szolgálnak, hogy a verejtékmirigyeket szűkítsék, ezáltal lecsökkentik az izzadás mértékét. Jól hangzik, de vajon mi az amit be is tartanak ezek a termékek? 

Floral- Virágos púderes illat, nekem annyira nem jött be hosszabb távon.
Care- Kifejezetten nem tetszett ennek az illata, fullasztónak érzem, túlontúl púderes.
Active- Örök kedvenc, a három termék közül, szerintem ez sikerült a legjobban, és ennek tart az illata a legtovább is a bőrömön.

Az összetevőlista teljesen ugyanaz, csak a parfümök esetében más az illatanyag, ennek ellenére jó 1,5 hónapnyi használat után azért észrevettem egy s mást, ezeket a gondolatokat szeretném megosztani veletek is.
Floral- Akárhány alkalommal fújtam, mindig kellett 1 újrafújás a nap folyamán. Rajtam nagyon hamar elillant az illata, és kellemetlen szagok is kialakultak azért. Viszont frissen kifújva, kicsit úgy éreztem megcsömörlöttem tőle. Ez nyilván nem hátrány, ilyen az orrom, most finnyás lett a flakon utolsó cseppjeire.
Care- Nem szerettem az illatát, de valamiért ez az, ami jobban teljesít előző társánál. Ritka alkalmakkor kellett csak újrafújnom, főleg inkább csak akkor, ha újranőtt a szőr az érintett területeken. A kellemetlen szagokkal annyira nem birkózott meg, de az izzadást igenis visszafogta. 
Active- A hármasból ő a kedvencem. A legintenzívebb illattal ő büszkélkedhet, sokáig megmarad a bőrön, nekem ezen tulajdonsága révén sokkal tovább tart az, hogy frissen érzem magam. Tudásban viszont fej-fej mellett halad a Care típussal rajtam, a hosszan tartó illata miatt úgy látom jobb választás nekem.

Nem vagyok annyira izzadós, inkább az a típus vagyok egy 5-ös skálán aki télen 2-3 között izzad, nyáron pedig 3 és 4 között értékelem ezt az izzadékonysági tesztet, így ennek tudatában lehetnek mérvadóak a tapasztalataim:
Melegebb időben az utóbb említett 2 spray-t is érdemes újrafújni, de közel sem teljesítenek számomra annyira rosszul mint a Floral. Volt, hogy napi 2 alkalommal is újrafújtam szegényt, ami bevallom, nem lenne túl gazdaságos ha újra kellene vennem ezt a típust. Ha választanátok, akkor vagy a Care-t vagy az Active-ot vegyétek szerintem, hiába ugyanaz az összetevőlista, rajtam mindegyik máshogy működött egy kicsit.
Esős-hidegebb időben mindegyik megállja a helyét,azt látom, melegebb időben erre a Care képes teljes vállszélességben, úgy, hogy 1 alkalommal befújom magam, majd várok egy kicsit és ismét ráfújok és nincs vele gondom a nap további részében. (Talán ezt tudnám ajánlani nektek is a használatot illetően.)

A frissen borotvált bőr jól bírja vele a strapát, engem nem csípett egyszer sem, így jár a piros pont. Sok alumíniummentes dezodorban ugyan nincs alumínium, de alkohol az dögivel kerül bele, erre itt nincs példa, mert a dezodorok alkoholmentesek is, ami jó benyomást kelt. Viszont a szőrtelenítésre érdemes figyelni, mert hatványozottan csökken a teljesítőképessége, ahogy nőnek a szőrszálak, ez pedig hátrány hosszabb távon. Nem azt mondom, hogy kéthetente akarok szőrteleníteni, de a harmadik napon nem szeretek azzal szembesülni hogy a borostának hála, drasztikusan gyengül az amit magamra fújok. Még egy napot ki kellene húzzon, hogy nekem kényelmes legyen a használata, de ez már az én egyedüli keresztem.
Hiába ugyanaz az összetevőlista, a Care és az Active többé-kevésbé jól szuperál, a Floral viszont hamar elillan és sajnos nem egyszer voltam szagos a használata során, gyengén muzsikál. 1099 forintos árral ez nem túl biztató hírnév. Kevésbé izzadósoknak tudom ajánlani ezt az alumíniummentes módszert, főleg ha az egészségük kiemelkedően fontos szempontot játszik. A szagokat a legjobban az Active és a Care takarja el, akinek ez az elsődleges problémaforrás, célszerű első körben velük érdemes próbálkozni.

Mint alumínium-, alkohol- és parabén mentes változat nagyon egyedi a piacon, van is látszata és hatása is, érződik, hogy nem csak humbug ez a mentesség. Az izzadásgátló hatásán még érdemes lenne javítani, vagy több gátló anyagot beletenni, vagy egy erősebb fajtával előrukkolni, de megmaradni ezen a vonalon, mert jó ez, amerre elindult a márka, mindenképpen becsülendő. Kicsit még kevés lehet az erősebben izzadóknak, ennek ellenére szorgalmas fejlesztéssel látok ebben a vonalban potenciált. És a Ti benyomásaitok hogyan alakultak ezek után? Volt szerencsétek már ezekhez a dezodorokhoz? 

2 megjegyzés:

  1. Na hát akkor ez rajtam tutira nem működne sajnos :(

    VálaszTörlés
  2. Valószínű. Vagy az Active-val ki tudnál egyezni, úgy mint én. De ha nem vagy az a kiegyezkedős fajta, akkor megette a fene az egészet.:D

    VálaszTörlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com