2017. február 19., vasárnap

Eucerin pH5 Intenzív testápoló | Tapasztalatok és helyzetjelentés

Biztosan olvastátok, hogy múlthéten micsoda szerencse ért, hiszen "a nap sete-sutája" díjat elvihettem, többek között azért, mert a fényképező bedőlt. Bár az igazi fájdalom akkor ért, amikor közölték a tarifát a kasszánál, a javítási idővel együtt. Mindenesetre az élet megy tovább, remélem, hogy idővel csak visszamászik szegény viseltes gépem hozzám, remélhetőleg működőképes állapotban.Mert, ha azért várok heteket, hogy végül egy vállrándítást kapjak, ha ismét nem működne valami, akkor kissé, mondom KISSÉ nagyon mérges leszek. Ti még szerintem nem láttatok mérgesnek, de elhihetitek, hogy nem is akartok olyannak látni. :) 
Addig, meg beosztom a blogon, ami piszkozatban maradt, vagy amit csiholok a másik fényképezőből.

Erre a testápolóra már nagyon régen vágytam, a legutolsó Pixi szülinapkor rendeltem meg a dobozt, ami nem igazán tetszett, de a kis mintákból a parfüm és a tusfürdő-testápoló kombináció nagyon bejött. (Milyen vicces egyébként, ami teljes kiszerelés volt a dobozban, egyik sem tetszett, bezzeg a minták. Annyira tipikus, nem?) Innen született meg az elhatározás, hogy a testápoló tetszik, teljes áron beszerzem, kutatgattam, végül a legutolsó Notino rendelésemkor amúgy is időszűkében voltam, így mérlegeltem, hogy 1 kör vs. 3 kör helyett mi lenne a jobb, és a hatékonyság elve győzött meg, hogy a nagy Karácsony előtti felfordulásban, nem akarok még egy szívinfarktust kihordani, bőven elég lesz, ha egy kört teszek, egy rendelésért. 

Mennyiség: 200 ml
Ár: 5000 HUF
Lelőhely: Eucerin partner gyógyszertárak, Notino.hu  

Sokat vacilláltam, végül a 200 ml-s darabra esett a választásom, már csak azért is, mert ezen kívül volt egy másik nagy testápolóm, ami ugyanolyan nehezebb állagú, mint ez, felhalmozni meg nem szeretek, hacsak nem több éve bevált termékről van szó. Az illata szerintem megosztó lehet, olyan kicsit olajos, de letisztult, olyan tisztaság illata van. Elég sűrű, viszont elég hamar beszívódik egy egykörös testápolózás során, talán pont emiatt tetszett meg a 20 ml-es kis minta is. 

Szerintem visszatekintve a  blog életében megfordult hasonló kencékre, ez az egyetlen testápoló, amit lassan 3 hónapja megállás nélkül szívesen használok- ez sajnos meg is látszik a flakonon: a 200 ml elég gyorsan el fog fogyni, több mint a felét már szépen magamra kentem, igaz nem bánom különösebben, nyilván azért vettem meg, mert használni akartam a terméket, nem azért, hogy porosodjon a polcon. Ami érdekesség volt még a számomra, hogy a leírás szerint nem csak erősíti az érzékeny bőr védekezőrendszerét, hanem megakadályozza a pollenek 90%-ának bejutását a bőrbe, így aki szénanáthával küzd, annak elvileg különösen nagy segítség lehet ez a testápoló. Én ilyen szempontból nem tudok érdemben nyilatkozni a krémről, viszont testápolás szempontjából egészen jól teljesít. A talpamon is szívesen használom, mert sarokpuhításra is bevetettem már. Semlegesebb tusfürdők esetén némi dominanciát fedeztem fel az illatok terén- röviden: a testápoló illata érvényesült, viszont erősebb tusfürdőknél, mintha semmissé válna ez a dolog és már nem érzem magamon a jól megszokott illatot. Aki esetleg érzékenyen reagálna az illatokra, annak emiatt pont nem kell tartania, mert míg este érezhető lehet, reggelig sajnos nem tart ki az illat intenzitása- így annak sem kell megijednie, aki az illata miatt lemondott volna róla. Irritációt nem okozott a termék nálam. 
Negatív tulajdonságnak talán azt tudnám mondani, hogy ugyan könnyen beszívódik a krém, az ember hajlamos lehet túladagolni azt, ahogyan látja, milyen könnyedén elnyeli a bőr, de ha túladagolja azt, akkor már nehezebben veszi fel a bőr, így kicsit vitatkoznék azzal az állítással, hogy könnyen felszívódó testápolóról van szó teljes mértékben. Ez az állítás inkább csak az első körben állja meg a helyét. Viszont a szénanáthára való pozitív hatásairól szívesen olvasnék, ha van ilyen jellegű tapasztalata valakinek, akkor szívesen elolvasom a tapasztalatát.:) 

Ti milyen testápolóval viszitek végig a telet, kora tavaszt? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com