2012. július 3., kedd

Testpermet házilag

Biztosan sokan szenvedtek a melegtől. Utazáskor, útközben viszont nem mindig segíthet magán az ember. Erre vannak kitalálva a testpermetek. Némelyik viszont elég drága, bár tény és való, nagyon finom illatokkal találkozhatunk a boltok polcain! Na de ideje, hogy Te vedd a kezedbe az irányítást és elkészítsd a saját testpermetedet!


Többféle módon is elkészítheted a testpermeted, így leírom mindazt, amiket ismerek.
Mindenképpen szükséged lesz egy üres, szórófejes flakonra. Lehet ez egy előzőleg használt testpermeted üvege is (Pl. Avon), csak az újabb adag előtt, öblítsd ki! Ha nincs üres, akkor kisebb üvegcséket találhatsz a Müllerben, már akár 400 Ft-ért is, bár ezek nagyon kicsik egy megszokott adag testpermethez képest.

1. Verzió 
Önts vizet (lehetőleg desztillált vizet) a flakonba, majd rakj bele pár csepp (3-4) illóolajat! Az illatot Te választod meg, de az ilyen rekkenő hőségben jobban esnek a citrusféle illatok (citrom, grapefruit, narancs, citromfű), illetve a mentolos társaik (menta, borsmenta). Rázd össze, hűtsd le és már használhatod is!

2. Verzió 
Itt a bázisunk már a rózsavíz lesz, amelyet Bio boltokban, a Szép Kis Indiában (Wesselényi utca), vagy akár a netről is megrendelhetsz, sőt házilag is elkészítheted! Rajtad múlik melyik verziót választod. Tegyük fel, hogy a boltból vettél egy üveggel. Ha túl töménynek éreznéd magában, fel higíthatod egy kis desztillált vízzel is. Majd rakj bele pár csepp citrom illóolajat, vagy gerániumot.


Ezután már csak annyi a dolgod, hogy az általad elkészített testpermetet berakod a hűtőbe pár órára!

Gyors tipp: Ha nincs túl sok időd, de elmenni készülsz, akkor rakd be kb. 20 percre a mélyhűtőbe az általad elkészített testpermetet! Induláskor csak kikapod, és már használhatod is! Vigyázz, azért túl sokáig ne tartsd a mélyhűtőben, mert egy idő után megfagyhat a kreálmányod! Ez csak ilyen vészmegoldásként szól azoknak, akik az utolsó pillanatban kapnak észbe!

Nektek vannak testpermeitek? Milyenek? Mennyire váltak be a hőség folyamán? Vagy most készítetek egyet házilag? Szerettek kísérletezgetni? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com