2013. március 29., péntek

Közérdekű Facebook

Sziasztok! 

Biztosan szóltam már, de nem tudom eleget hangoztatni, hogy ha sikerült megnyernem a bizalmatokat annyira, hogy kövessetek Facebook-on, akkor annak nagyon örülök! Viszont, a posztok nagy része, nem jut el mindenkihez, főleg azért, hogy az arckönyv, jó kis összegekkel húzzon le mindenkit. Viszont, vannak kiskapuk, amikkel kivédhetőek részlegesen ezek a dolgok! Legalábbis, Nálam nagyon be szoktak válni, hogyha éppen 1-1 oldalt kedvelek.

1. Mutatás a hírekbenMiután rányomsz a Tetszik gombra, érdemes plusz 1 kattintással jelezni a Facebook számára, hogy nem egyszerű tetszikelésről van szó. Ezt úgy teheted meg, hogy újra ráviszed az egeret a Tetszik gombra, majd rányomsz, hogy Mutatás a Hírekben. Ezután, ehhez a felirathoz egy kis pipa jel fog kerülni, így a híreidben mutatni fogja az adott oldal bejegyzését, elvileg időrendi sorrendben.
Tehát: Tetszik gomb-> Mutatás a Hírekben

2.  Biztosabb, gyorsabb megoldás
A kedvenc oldalaimnál, én azt is be szoktam jelölni, ugyanilyen módon, hogy: Értesítések kérése. Ez, már csak azért is jó, mert rögtön az adott posztolásnál kapok 1 értesítést arról, hogyha valami történt az általam preferált/kedvelt oldalon. Így, frissen-ropogósan máris naprakész lehetek, nem is kell tulajdonképp visszakeresnem a hírekben, egyedül az én számomra, kiemeli a rendszer az adott bejegyzéseket. Természetesen, ez nem jár semmilyen hátulütővel! Azzal, hogy bejelölöd, hogy értesítést kérsz, az adatlapodon ez nem fog megjelenni, az értesítésekkel együtt sehogy sem!
Tehát: Tetszik gomb-> Mutatás a Hírekben-> Értesítések kérése 

Tudtad? 
Egy kb. 1100 lájkolót számláló Facebook oldalon, kb. 270 ember az, aki látja a bejegyzéseket. Elég elszomorító adat, alig van aki ténylegesen értesül az információkról. Pedig ez 1 nyereményjáték esetében pl. nagyon nem mindegy. Persze, van hogy maga a nyertes nem értesül arról, hogy ő volt a szerencsés. Bár, ha valóban érdekel egy játék, akkor az a minimum, hogy visszanézem magamtól az oldal bejegyzéseit, hogy ki lett a nyertes.

Ti szoktátok valamelyik módot alkalmazni? Vagy rányomtok a tetszik gombra és "ennyi'? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com