2013. november 24., vasárnap

Stenders levendula fürdőtej-Teszt, vélemény

Sziasztok!

A mai fürdők, fürdőgolyók és mindenféle más fürdéshez kapcsolódó termékek forgatagában nehéz helytállni. Eljönnek a fürdőgolyók, a lazítósabb fürdők idejei is, épp ezért is éreztem kíváncsiságot már az ilyen termékek iránt is. Szerencsém volt, mert ismét választhattam a Stenders jóvoltából 1-1 terméket, ezért a voksomat erre a fürdőtejre tettem le.



Felelhetőség: Stenders márkaboltok
Ár: 1275 HUF
Mennyiség: 150 gramm
Fajták: levendula, grapefruit, rózsa, kókusz-vanília, édes mandula illatokban
Itt bemutatott termék: levendula

Azért esett a levendulára a választásom, mert tudom, nehéz belőle eltalálni a megfelelő mennyiséget, legyen szó az illat töménységéről, vagy éppen a mennyiségéről. Meg, amúgy is nagyon fogyóban van a régi DM-es levendula permetem, ezért is gondoltam, hogy jó választás lenne betárazni belőle, ha esetleg bekövetkezne a dögvész egy elszabadult vizsgaidőszak-ZH hét képében. 

A csomagot megkapva egy kicsit megijedtem, mert elég korai, december 26-dikai szavatossági idő szerepelt rajta. Nem is véletlenül: mivel a márka csakis természetes anyagokat használ a termékei előállításához, így a szavatossági idő is nyilván lecsökken, nem tolódik ki évekre, mint sok más márka esetében. Először nem értettem, de amikor felkerestem a KÖKI-ben lévő üzletüket, akkor az eladó hölgy nagyon készséges volt és elmagyarázott mindent ezzel kapcsolatosan. :) Tehát, Ti se ijedjetek meg, inkább ha hosszabb szavatossági időre vágytok, akkor kérjétek a boltban lévő eladó segítségét, hátha tud majd találni olyat, aminek a használatát kitolhatjátok térben és időben! 

A fürdéshez 1-2 alkalomra elegendő mennyiséget találunk az írás szerint, de megmondom Nektek, hogy ügyesen beosztva 3 alkalomra is elég lesz ez az adag, nem kell félni. :) Itt is érződik az intenzív illat, csak úgy, mint a Grapefruitos testradír esetében.



Használata, véleményem
Nagyon sokszor hallottam, hogy 1-1 ilyen fürdésre kitalált termék/gömb/golyó mindig bepiszkította a kádat, de itt ilyennel nem találkoztam, semmilyen tisztaságbeli kárt nem okozott. A víz fehéres lett, de nem fogta be a kádat, ami szerintem pozitívum. Aki ilyen kis csomagocskát vásárol náluk, az készüljön fel, mert rengeteg levendula virág van benne. Hála az égnek, ők is könnyen kezelhetőek, és ami a legfontosabb, hogy érzem rajtuk, hogy igazi levendulákról van szó. Nincsenek bevonva mindenféle nyálas vacakkal, amire amúgy, szerintem hajlamos nagyon sok cég. Ennek kifejezetten örültem a használat során! 

A kádhoz ők sem ragaszkodnak nagyon egyébként, ha mégis, a lemosásuk könnyű, egy kis vízzel el is tüntethetőek fürdés után. Tehát: nem kell nekiállni kádat sikálni! :)  A virágok nagyon aprók, nem okoznak dugulásbeli kárt, ettől sem kell tartani a használat során!
A tejszerű por nagyon-nagyon apróra van őrölve, könnyen feloldódik a vízben. A testen viszont képez egy kis anyagszerűséget, de  a fürdővízzel való lemosás/lemosdás után nyoma sem marad, ez csak frissen képződik, nincs vele gond. 

A használati utasítás szerint 20 percig ajánlatos a vízben áztatni magunkat, mellőzve minden egyéb tusfürdő, szappan használatát. Én általában amúgy is ennyi időt vagyok, ha fürdök, úgyhogy semmilyen hagyományt nem kellett felrúgnom a termékért. A bőrön viszont az illata nem annyira tartós mint a grapefruitos testradír esetében. Az illat természetesen fürdés után persze megmarad, legalább 2-3 óráig. Ezért van az, hogyha utána az ember párnára hajtja a fejét, nincs menekvés az elalvás elől. 



A fürdőzés tényleg nyugtató, mi több, álomba ringató. Az eladó hölgynek meséltem is, hogy amikor először használtuk, rögtön el is aludtunk, nem volt megtartva a betervezett maratoni tévé nézés, az bizony akaratlanul elmaradt. Egyébként, ennek az altatóhatásnak köszönhetően, szerintem meg fogom venni ezt a terméket magam is, mert vizsgaidőszakban például nagyon hasznos lehet. Egy üst alatt le lehet vele rendezni a fürdést és a nyugodt alvást is, ami egy másnapi statisztika/matek/elektronika  és egyéb nehéz tárgyak vizsgájánál nem elhanyagolható...! 
Még ha a tudatosság miatt az agy pörögni is akarna, a test hamarabb válaszol, megelőzve a felesleges agykattogást, fenn maradást, izgulást, ami amúgy csak rontana a teljesítőképességen. :)

A terméket tesztelés céljából kaptam a Stenderstől, de ez semmilyen formában nem befolyásolt a vélemény alkotásban! 

Ha még van bármilyen kérdésetek a termékkel kapcsolatosan, akkor szívesen válaszolok rá, én ezt éreztem fontosnak elmondani róla, de elképzelhető, hogy valami, egy ismeretlen felhasználó számára kimaradt! Ne legyetek restek ezt tudatni velem, kérdezzetek bátran! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com